Migranti so že (spet) v Sloveniji - 3. del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik #15304

Nope. Nestrpni smo do debilizmov oz. bolje rečeno utopizmov, ki se jih zadnje čase kar vsiljuje v prakso.
Če pa ti ne zmoreš dojeti kaj je dejansko na stvari in meniš, da smo nestrpni proti drugače mislečim ti bom pa spet povedal to, kar sem ti že mnogokrat - nimaš realnega pogleda na zadevo.

Zdaj pa izvoli pisat dalje kako je to vse samo v naših glavah in podobno :aplauz:

Saj res, že 2x sem te prosila in še vedno čakam na primer pisanja novinarjev, da je bila leta 2015 polovica migrantov žensk in otrok. Baje so (tvoj izraz) qrbe novinarske to pisale. Se mi zdi da sem te dan ali dva nazaj spet prosila za primer takega pisanja, ker si pač ponovno to omenjal.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.385
5.661
113
No, ko sem točno to besedo uporabil jaz, je bil odziv tebe in kompanije točno tak, kot da bi bila to žalitev. Pol pa ne vem no. In ja, razločim jaz marsikaj ampak to še ne pomeni, da je na meni tudi kakršnokoli ukrepanje. Da je pa to OK pa tudi nisem rekel oz. napisal.
Ne razumeš....on se je na Popoviča samo skliceval....ti pa si uporabil Popovičev citat v parafrazi...zato si nekako bolj moteč :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
Saj res, že 2x sem te prosila in še vedno čakam na primer pisanja novinarjev, da je bila leta 2015 polovica migrantov žensk in otrok. Baje so (tvoj izraz) qrbe novinarske to pisale. Se mi zdi da sem te dan ali dva nazaj spet prosila za primer takega pisanja, ker si pač ponovno to omenjal.

Qrbe novinarske SO to pisale oz. lagale. Dejstvo. Da pa ti na prošnjo po primeru odgovorim še bolj v tvojem stilu - to smo tu že vse predebatirali.

• Všeč mi je
Reactions: miflo

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
O službenem času:
"V službi sem se v času malice odštempljal in šel na srednjo ekonomsko šolo. S profesorjem smo se pogovorili, saj je bilo prav, da sem tudi od profesorja slišal, kakšne so težave. Sam namreč nisem pedagog."
Če se nekdo odštemplja, potem si ne piše ur, in manjko oddela naknadno ali pa koristi višek ur. Vidim da znaš uporabljati gugl, torej si zagotovo zguglal da gospod dela v IT, ne pa kot finančni kontrolor.

Kako je zgoraj napisanem primeru ne vem, vem pa za kar nekaj Slovencev na delu v Avstriji, ki so leta vedeli da morajo narediti prijavo na Furs, potem ko je Avstrija začela posredovati podatke Sloveniji, so pa končno naredili samoprijavo in zganjali cel cirkus, ker so dobili poračune dohodnine za nazaj. Pravila igre so jasna, in kdor jih krši, naj ne jamra zaradi posledic.
Ne poznam situacije v podrobnosti, pa vendarle nekako dvomim, da Furs v odločbi o dohodnini ne bi upošteval že plačane akontacije. Kako je s potnimi stroški pa se verjetno tudi ve kako in kaj.
Ne vem tudi kako je z vrtcem, ampak če nekdo dela v Avstriji in prejema temu primerno višjo plačo (v zgoraj opisanem primeru gre očitno celo za oba starša), potem ne vem, zakaj bi naj koristil olajšave in plačeval subvencionirano ceno vrtca v Sloveniji, če ima za to previsoke dohodke.

Ce situacije ne poznas, ne rabis na pamet dvomit in pametovat. Furs dela gladko po svojr, mimo zakonov, nalasc ne upostevajo potnih in malice v olajsavi (saj niso butli, da bi vedno znovs spregledali priloge vlogi).. pojdi malo na sdms stran (sindikat delavcev migrantov), mas ogromno stvari (tudi poslikane dokumente), ki kazejo ali na nesposobnost ali pa na namerna dejanja.

Glede situacije z vrtcom je zadeva jasna: ce skupaj presegajo cenzus, nimajo subvencioniranega vrtca. Ce ne presegajo, ga imajo. Kaj pa ti ves, koliko otrok imata in na koliko delov se pri obracunu posledicno delijo dohodki?

Mater.. tu se neki sopiris, ko gre za nasega cloveka v stilu "zakoni so jasni, prevec zasluzita ipd." Za konje, ki rinejo cez meje, pa niloli ni zakonov in predpisov. Bejz no bejz. Skrij se.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
Nismo. Ker še nikoli nisi dal dejanskega primera takega pisanja.

Laž. Dal sem točen primer in smo predebatirali. Res pa ne da ta ali prejšnji teden temveč že nekaj časa nazaj oz. ob dogodku samem in še kar nekaj časa po dejanskem dogodku. Ampak, ker si ti napisala, da še nikoli nisem dal dejanskega primera, gre pač za golo laž.

I

Ce situacije ne poznas, ne rabis na pamet dvomit in pametovat. Furs dela gladko po svojr, mimo zakonov, nalasc ne upostevajo potnih in malice v olajsavi (saj niso butli, da bi vedno znovs spregledali priloge vlogi).. pojdi malo na sdms stran (sindikat delavcev migrantov), mas ogromno stvari (tudi poslikane dokumente), ki kazejo ali na nesposobnost ali pa na namerna dejanja.

Glede situacije z vrtcom je zadeva jasna: ce skupaj presegajo cenzus, nimajo subvencioniranega vrtca. Ce ne presegajo, ga imajo. Kaj pa ti ves, koliko otrok imata in na koliko delov se pri obracunu posledicno delijo dohodki?

Mater.. tu se neki sopiris, ko gre za nasega cloveka v stilu "zakoni so jasni, prevec zasluzita ipd." Za konje, ki rinejo cez meje, pa niloli ni zakonov in predpisov. Bejz no bejz. Skrij se.
Vrhovno sodišče je lani odločilo, da bi olajšave pri samoprijavi morali upoštevati, tako da jih zdaj morajo.
Eno vprašanje čisto tako. Si od vsega začetka odkar delaš v Avstriji posredoval podatke na furs? Oba veva da jih večina ni.

I

Laž. Dal sem točen primer in smo predebatirali. Res pa ne da ta ali prejšnji teden temveč že nekaj časa nazaj oz. ob dogodku samem in še kar nekaj časa po dejanskem dogodku. Ampak, ker si ti napisala, da še nikoli nisem dal dejanskega primera, gre pač za golo laž.

Lahko prosim še enkrat? Ne spomnim se ga.
Glede na to da pišeš, da so to počeli v glavnem vsi mediji, lahko daš tudi kakšen drug primer, če ne najdeš tistega.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Vrhovno sodišče je lani odločilo, da bi olajšave pri samoprijavi morali upoštevati, tako da jih zdaj morajo.
Eno vprašanje čisto tako. Si od vsega začetka odkar delaš v Avstriji posredoval podatke na furs? Oba veva da jih večina ni.

Morajo.. daj preleti malo stran od sdms in fb. Daj no. Morajo. Drzava mora. Pa ja.

Zacel sem delati komaj lani, prijavljeno je vse.

I

Morajo.. daj preleti malo stran od sdms in fb. Daj no. Morajo. Drzava mora. Pa ja.

Zacel sem delati komaj lani, prijavljeno je vse.
Vem (tudi iz lastnih izkušenj) da gre pri nas marsikaj narobe in da lahko narediš vse in še več, pa te še vedno izigrajo.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.975
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
To je nekaj za migrantoljubce

Grozljivo: Vsaj sedem prosilcev za azil iz Sirije je omamilo in skupinsko posililo 18-letno dekle
Nemci so spet na nogah, saj v javnost curlja vse več informacij o skupinskem posilstvu, ki se je zgodilo 14. oktobra. Po poročanju nemških medijev je skupina vsaj osmih moških (po podatkih tabloida Bilda pa več kot deset) skupinsko posililo 18-letno Nemko.

Dogodek se je zgodil v mestu Freiburg na zahodu Nemčije. 18-letno dekle se je v diskoteki zabavalo s svojo prijateljico, ki ji je neznani moški ponudil pijačo, v kateri ji je podtaknil neznano substanco.

Po zabavi je dekle skupaj z moškim zapustila diskoteko in postajala vse bolj omamljena zaradi neznane substance, tako da si ni mogla ubraniti posilstva. Moški jo je namreč zvlekel v grmovje, kjer so jo skupinsko posilili.

Nemška policija je zaprla osem osumljencev. Eden od njih je nemški državljan (podatkov o njegove etničnem izvora za zdaj še ni), preostalih sedem pa je sirskih državljanov, starih od 19 od 29 let.

Vsi Sirci so prosilci za azil, večina od njih pa živi v centrih za prosilce za azil v Freiburgu in njegovi okolici. Kot še sporoča nemška policija, so to že stari znanci policije.
vir, Reporter

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
To je nekaj za migrantoljubce

Grozljivo: Vsaj sedem prosilcev za azil iz Sirije je omamilo in skupinsko posililo 18-letno dekle
Nemci so spet na nogah, saj v javnost curlja vse več informacij o skupinskem posilstvu, ki se je zgodilo 14. oktobra. Po poročanju nemških medijev je skupina vsaj osmih moških (po podatkih tabloida Bilda pa več kot deset) skupinsko posililo 18-letno Nemko.

Dogodek se je zgodil v mestu Freiburg na zahodu Nemčije. 18-letno dekle se je v diskoteki zabavalo s svojo prijateljico, ki ji je neznani moški ponudil pijačo, v kateri ji je podtaknil neznano substanco.

Po zabavi je dekle skupaj z moškim zapustila diskoteko in postajala vse bolj omamljena zaradi neznane substance, tako da si ni mogla ubraniti posilstva. Moški jo je namreč zvlekel v grmovje, kjer so jo skupinsko posilili.

Nemška policija je zaprla osem osumljencev. Eden od njih je nemški državljan (podatkov o njegove etničnem izvora za zdaj še ni), preostalih sedem pa je sirskih državljanov, starih od 19 od 29 let.

Vsi Sirci so prosilci za azil, večina od njih pa živi v centrih za prosilce za azil v Freiburgu in njegovi okolici. Kot še sporoča nemška policija, so to že stari znanci policije.
vir, Reporter

Dej prosim direkten vir... Ne pa samo ime vira..

Še eden ki mu moderator ne bo nič naredu itn..

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.