Mifi z Dealextreme

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Naslednik E586 je E587 ... Tole je pa ocitno nek "low cost" model... ker je brez OLED zaslona ...

Trenutno se pomoje najbolj splaca kupit E586 pri Si.mobilu ... ki stane nezaklenjen in brez obveznosti 95€ ... Tako poceni ga zelo tezko dobis drugje
smile-1.gif
...

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Dobro hitrost ajde - tista nokia ima max 3,6 Mbps, ampak z zanesljivostjo pa v vseh letih nisem imel niti enega problema. Enostavnost - kaj je bolj enostavno ko eno ikonco na touch screenu kliknat... Edino kar je minus, da lahko imaš samo WEP zaščito - imajo ti mifiji wpa/wpa2?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Enostavnost? MiFi imas v zepu in brez da bi ga sploh vzel iz zepa, pritisnes tipko za vklop in pocakas minutko, da se prizge in poveze... pa ze lahko uporabljas... Pri mobilniku to ne gre...

Poleg tega je tudi baterija pomoje pri Nokii po kaksnih dveh urcah intenzivne uproabe, prazna
smile-1.gif
...

Glede zascite. Vecina MiFijev ima (vsi, ki sem jih jaz imel) WEP, WPA, WPA2 ,...

Uproaba take Nokie in JoikuSpot je po mojem mnenju bolj zasilna (in cenejsa) resitev...
smile-1.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Jaz imam tudi Simobilov mifi za 95 EUR. Trenutno sem na dopustu v CRO in mi dela ko šus.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Naslednik E586 je E587 ... Tole je pa ocitno nek "low cost" model... ker je brez OLED zaslona ...

Trenutno se pomoje najbolj splaca kupit E586 pri Si.mobilu ... ki stane nezaklenjen in brez obveznosti 95€ ... Tako poceni ga zelo tezko dobis drugje
smile-1.gif
...

To gledam za prijateljico, ki ga bo imela stalno priklopljenega v hiši, kjer ni parice, optike ali koaksialca...
Je pa tušmobilova UMTS 900 bazna cca kilometer stran.

Zgleda da bo čisto ok:
Citat:
Caveats aside we had previously found 3's Premium MiFi (Huawei E586) to be consistently the fastest mobile Wi-Fi device we had tested and the Value MiFi (Huawei E5331) was equally good. In areas of strong signal we recorded a maximum speed of 7.9Mbit and averaged 4-5Mbit. This is a hefty increase over what can realistically be achieved by older HSPA 7.2Mbit mobile Wi-Fi units and given these devices are effectively large antennas they will typically outperform phones, tablets and laptops with integrated 3G dongles too.

http://www.trustedreviews.com/three-value-mifi-huawei-e5331_Peripheral_review

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
ksz. odgovarjam še tukaj, ker sem bil s pomočjo te teme že tik pred naročilom mifi routerja, nato raje na bolhi kupil za 50€ rabljen HTC WildFire S (lahko bi načeloma katerikoli android telefon, le kaki predpotopni ne podpirajo najnovejših hitrostnih standardov), naložil gor Cyanogen mod.
Zdaj sem npr po potepanju po avstriji imel notri yess! kartico in vklopljen hot spot ter lepo srfal preko svojega telefona in tablice. Vmes je pa zadeva še dobro služila kot navigacijska naprava, pa za na hitro pogledat vreme in mp3 predvajalnik... Priporočam v razmislek - android telefoni so na bolhi cenejši od mifi routerjev
wink-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Za kolegico rabim mi-fi router. Ima problem, ker ji kovinska streha po nekaterih delih hiše precej zmanjšuje signal in bi v kotu hiše montirali router, potem se pa lahko tudi z ostalih naprav dostopa na net preko njega.

Kaj bi se splačalo zdaj kupit? Lahko tudi rabljenega, če kdo med vami kaj prodaja. Nezahteven uporabnik, samo da se nastavi osnovno delovanje, priklopi in pozabi nanj. Samo osnovna funkcija in nič več, zato tudi moj predlog z Androidom ne pride v poštev.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Je kdo že odklepal ta mifi Huawei E586? Imam kupljenega pri T mobile UK, pa je zaklenjen na njihovo omrežje. Zdaj pa bi rad noter vtaknil sim od drei, pa seveda ne gre.