microsoft proti xp-ju

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
13. jul 2011
2.677
626
113
Mislim, da MS ni kaj preveč za očitati glede zagotavljanja podpore. Ker tako dolgo, kot oni zagotavljajo podporo in združljivost za nazaj je najbrž ne nihče.

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Zadeva ni tako enostavna in v vsakem primeru povezana s stroški. To pomeni menjavo vseh robotov in vložit cca. 3.000.000€. Cifro prav vidiš.

Samo tisti XP-ji ki laufajo programe za krmiljenje proizvodnje najbrž niti ne pottrebujejo posebne podpore in novih varnostnih posodobitev? Tako kot vam laufa sedaj, vam bo laufalo še naprej, dokler ne bo HW crknil.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Problem bo nastal potem, ko proizvajalec programske in strojne opreme ne bo več zagotavljal podpore za zastarele sisteme. Bo pač takrat potrebno pljuniti denar... Ti bo crknil robot ali krmilnik in boš pred dilemo ali za nov nadomesten del skeširati enormno vsoto ali nadgraditi vse skupaj.
Čez recimo 5 let na nobeno mašino ne boš več naložil XPjev. Niti ne bo podpore za vmesnike (krmilnike). Poizkusi danes v novo mašino vtakniti kakšno ISA kartico...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.811
839
113
toti Maribor
Se pravi ti bi kot podjetnik vsakih pet let za software dajal enormna sredstva, ker MS vsako leto menja winse.
bonk.gif
Če mene kdo vpraša bi za določen denar še vedno moral biti XP na voljo oz. vsaj podpora za njega. Me prav zanima kolikokrat bi denimo kupil Autocad.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prvo kot prvo je cikel 10 let. Kot drugo, enkrat boš mogel. Kot tretje, od teh strojev ti živiš, kruh ti dajejo. Torej moraš tudi vlagati. Jahta, avto, potovanja niso prioritetna.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Se pravi ti bi kot podjetnik vsakih pet let za software dajal enormna sredstva, ker MS vsako leto menja winse.
bonk.gif
Če mene kdo vpraša bi za določen denar še vedno moral biti XP na voljo oz. vsaj podpora za njega. Me prav zanima kolikokrat bi denimo kupil Autocad.

Ob nakupu SW si tudi seznanjen z dolžino podporo. To da je MS podaljševal podporo XPja čez vse meje je samo njihova dobra volja.
In še enkrat vprašam, zakaj bi moral ob zamenjavi SW zamenjati tudi HW vreden 3mio? To namreč ni normalno in zadeva vsaj meni smrdi.

EDIT: pa ko že omenjaš autocad... tam je tudi normalno da uporabljaš 10+ let stare verzije? Meni se zdi da ne.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.932
6.006
113
Dont fix if aint broken.

Citat:
In še enkrat vprašam, zakaj bi moral ob zamenjavi SW zamenjati tudi HW vreden 3mio? To namreč ni normalno in zadeva vsaj meni smrdi.
Ker proizvajalec ne izda driverjev za nov os ?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
ksz

Industrija je nekaj čisto drugega kot potrošniški in pisarniški trg in je primerjave povsem brez vezna. Marsikaj v industriji teče še na XPjih in še dolgo bo, ker je zasnovano tako. Pravzaprav so XPjih še sodobni v primerjavi z drugimi sistemi, ki se najdejo tam.

Med tem pa za domačo uporabo je pa uporaba zastarelega sistema neumnost.
smile-1.gif

Organizacije, JS, skratka pisarne so pa na nekje vmesni stopnji kar se tiče posodabljanja sistemov.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Dont fix if aint broken.

Citat:
Ker proizvajalec ne izda driverjev za nov os ?

Za 3 milijone ti jaz lastnoročno driverje napišem.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Zadeva ni tako enostavna in v vsakem primeru povezana s stroški. To pomeni menjavo vseh robotov in vložit cca. 3.000.000€. Cifro prav vidiš.

Samo tisti XP-ji ki laufajo programe za krmiljenje proizvodnje najbrž niti ne pottrebujejo posebne podpore in novih varnostnih posodobitev? Tako kot vam laufa sedaj, vam bo laufalo še naprej, dokler ne bo HW crknil.

Tudi jaz mislim, da teh mašin ni potrebno imeti povezanih z netom, ali se motim. Za delovni proces se bodo komot uporabljali XP-ji tako kot so se dosedaj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Mašine za okužbo sploh ne rabijo biti povezane z internetom. Spomnite se Iranskih centrifug
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Če mene kdo vpraša bi za določen denar še vedno moral biti XP na voljo oz. vsaj podpora za njega

Saj je pa MS napisal, da bo še vedno podpora za XP za podjetja vendar bo za podporo potrebno plačat, je bilo v novici v računalniških novicah oziroma sem to prečital v novici na partis od kje so pa novico povzeli pa se več ne spomnim.

Torej podpora za XP bo še vedno le, da ne več zastonj tako kot do sedaj in slej kot prej bo eden iz kake firme dal popravek na net za tiste, ki ne morejo živeti brez windows update.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.693
6.461
113
Od sobote se bo vsem uporabnikom Windows XP na ekranu prikazalo obvestilo:

Notification_5F00_thumb_5F00_34BA09E7.jpg

Microsoft se je dogovoril s podjetjem Laplink, da bo njihovo orodje PCMover Express za migracijo podatkov in nastavitev (ne pa tudi aplikacij) iz XP na 7/8/8.1 brezplačno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik titov pravi:
ksz

Industrija je nekaj čisto drugega kot potrošniški in pisarniški trg in je primerjave povsem brez vezna. Marsikaj v industriji teče še na XPjih in še dolgo bo, ker je zasnovano tako. Pravzaprav so XPjih še sodobni v primerjavi z drugimi sistemi, ki se najdejo tam.

Med tem pa za domačo uporabo je pa uporaba zastarelega sistema neumnost.
smile-1.gif

Organizacije, JS, skratka pisarne so pa na nekje vmesni stopnji kar se tiče posodabljanja sistemov.

V pisarni še manj rabiš nove winse
priden.gif

Na bruhanje mu gre ko se word 97 zažene v sekundi, šit office word 2010 pa melje ali za nagrado in šlamparijo ms melje po registru, in ti plačamo

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik philips pravi:
>Tudi jaz mislim, da teh mašin ni potrebno imeti povezanih z netom, ali se motim. Za delovni proces se bodo komot uporabljali XP-ji tako kot so se dosedaj.
Mašine za okužbo sploh ne rabijo biti povezane z internetom. Spomnite se Iranskih centrifug
wink-1.gif
Spomnimo se tudi tega, da je Stuxnet izkoriščal luknje, ki so bile prisotne tudi v novejših verzijah Windows.
Torej upgrade z XP jim ne bi pomagal čisto nič.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Tole z XP-ji je bolj tako tako. Pri nas je bila tudi bojazen, da bo problem s SW-jem na novih računalnikih z Win 8 64 bit. Izkazalo se je, da je bila panika odveč. Delam pa v razvoju elektronike, kjer imaš programov malo morje.

Pri mašineriji pa je v prvi vrsti problem, da sploh dela na XP jih za splošno rabo. Taka mašinerija bi morala laufat na kakih embeded sistemih, če smo pri Winsih, bi bili to Windovsi CE.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.