Mislim, da MS ni kaj preveč za očitati glede zagotavljanja podpore. Ker tako dolgo, kot oni zagotavljajo podporo in združljivost za nazaj je najbrž ne nihče.
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Zadeva ni tako enostavna in v vsakem primeru povezana s stroški. To pomeni menjavo vseh robotov in vložit cca. 3.000.000€. Cifro prav vidiš.
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Se pravi ti bi kot podjetnik vsakih pet let za software dajal enormna sredstva, ker MS vsako leto menja winse.Če mene kdo vpraša bi za določen denar še vedno moral biti XP na voljo oz. vsaj podpora za njega. Me prav zanima kolikokrat bi denimo kupil Autocad.
Ker proizvajalec ne izda driverjev za nov os ?Citat:
In še enkrat vprašam, zakaj bi moral ob zamenjavi SW zamenjati tudi HW vreden 3mio? To namreč ni normalno in zadeva vsaj meni smrdi.
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Dont fix if aint broken.
Ker proizvajalec ne izda driverjev za nov os ?Citat:
In še enkrat vprašam, zakaj bi moral ob zamenjavi SW zamenjati tudi HW vreden 3mio? To namreč ni normalno in zadeva vsaj meni smrdi.
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Zadeva ni tako enostavna in v vsakem primeru povezana s stroški. To pomeni menjavo vseh robotov in vložit cca. 3.000.000€. Cifro prav vidiš.
Samo tisti XP-ji ki laufajo programe za krmiljenje proizvodnje najbrž niti ne pottrebujejo posebne podpore in novih varnostnih posodobitev? Tako kot vam laufa sedaj, vam bo laufalo še naprej, dokler ne bo HW crknil.
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Če mene kdo vpraša bi za določen denar še vedno moral biti XP na voljo oz. vsaj podpora za njega
Citat:
Uporabnik titov pravi:
ksz
Industrija je nekaj čisto drugega kot potrošniški in pisarniški trg in je primerjave povsem brez vezna. Marsikaj v industriji teče še na XPjih in še dolgo bo, ker je zasnovano tako. Pravzaprav so XPjih še sodobni v primerjavi z drugimi sistemi, ki se najdejo tam.
Med tem pa za domačo uporabo je pa uporaba zastarelega sistema neumnost.
Organizacije, JS, skratka pisarne so pa na nekje vmesni stopnji kar se tiče posodabljanja sistemov.
Spomnimo se tudi tega, da je Stuxnet izkoriščal luknje, ki so bile prisotne tudi v novejših verzijah Windows.Citat:
Uporabnik philips pravi:
>Tudi jaz mislim, da teh mašin ni potrebno imeti povezanih z netom, ali se motim. Za delovni proces se bodo komot uporabljali XP-ji tako kot so se dosedaj.
Mašine za okužbo sploh ne rabijo biti povezane z internetom. Spomnite se Iranskih centrifug