microsoft proti xp-ju

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Stvari so se spremenile. Zdaj lahko na 10W Atomu narediš enako kot na takratnem highend Pentiumu. In, če podjetju zadostuje takšna zmogljivost - torej takratni Pentium, zakaj bi sedaj kupovali i5/i7ke? Kupi Atome + W7/W8 in se kmalu vse povrne, če lavfa večje število PCjev.

Ampak OK priznam, Atom je ekstremno ULW (ne vem, če je prava oznaka ampak saj zastopiš) in ni ravno smiselno migriranje (je tudi v kakšnih primerih seveda) na njih . Samo sodobni Intel CPUji z oznako Celeron/Pentium so super proci in imajo še vedno vsaj 3xdo6x manjšo porabo ob približno enako večji procesorki zmogljivosti...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Fantje, kar ostante na XPjih. Pa certifikata Oldtimer ne pozabite pridobiti... Čeprav ne pričakujte nekih blaznih popustov. Kvečjemu dodatne takse in stroške...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Torej verjames vsemu kar je napisano?
Se en racunalnicar ki je naucen iz knjig in ga praksa ni nic naucila.

Verjamem lastnih izkusnjam iz enterprise okolij, pogovorov z arhitekti in sistemci sistemov z par 10k racunalnikov, verjamem predavanjem ljudi (tudi sam sem med njimi) na najvecjih konferencah (VMworld, Tech Ed, MS partner summit world itd). Definitivno pa ne verjamem parim "racunalnicarjem" iz spodnjih tunc, ki so se zmeri v letu 2002...
13.gif
nejprej mal izkusenj, pa ksn uporabn cert, pol se pa prosim oglasajte naprej...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Saj pravim " ovčka ", ki slepo verjame vse.
Če si bil ne vem kje vse še ne pomeni, da veš vse.

Easy ti je dobro napisal že parkrat kje si ga mimo pihnil pa še kar lajnaš svoje, če ti kaj ne paše stopi pred ogledalo in se pogovarjaj sam s seboj, na forumu pa si lahko brez skrbi, da se bodo uporabniki oglašali in ti tudi povedali kje se motiš tako kot ti je to že napisalo par uporabnikov.

Če ti je všeč 8-ka jo imej, ne posiljuj pa drugih in piši bedarij kako je oh in sploh, ker ni in tudi energijsko varčna ni nič bolj kot xp, ki še vedno deluje na vseh novih prenosnikih.

Niti en certifikat pa ti ne bo dal pameti, le dokazilo, da si napiflan iz knjig.

Ti glumi svoje in si misli, da je vse res kar ti rečejo, še malo pa boš pred dežjem začel kisat okoli bajte, ker ti bo to en iz MS rekel, da deluje.
bonk.gif

p.s.
Vse kar vi kvazi računalničarji znate je sformatirat računalnik, ker ne znate najt problema in odpravit napake.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
In ti si moderator? se ne cudim da ke alter v takem stanju kot je.. lej, v svojem lajfu sm lastnorocno izobrazil vec kot 500 itjevcev (ja, sem uradn trainer za tri ogromne sw rpoviderje) na uradnih tecajih, delam na projektih o kakrsnih lahko samo sanjas, ampak ja ker se je en popotnik odlocu, da nimam pojma, se posipam s pepelom, ne bom vec verjel folku ki pise knjige, ampak sam se gostilniskim debatam iz alterja, in folku ki ne zna uporabljat racunalnika in iz tega sklepajo, da sistem ne dela... drz se garminov, tm baje kej znas narest, IT sisteme pa pusti folku, ki ima dejansko kej pojma...

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ti pa pusti ljudem, da uporabljajo sistem katerega želijo pa naj bo to Xp, vista ali 7-ka in ne piši več bedarij, da 8-ka požre manj štroma.
Ob vseh tvojih vrlinah me čudi, da imaš že cel dan čas viset na Alterju.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Ti pa pusti ljudem, da uporabljajo sistem katerega želijo pa naj bo to Xp, vista ali 7-ka in ne piši več bedarij, da 8-ka požre manj štroma.
Ob vseh tvojih vrlinah me čudi, da imaš že cel dan čas viset na Alterju.
a sm komu napisu, da ne sme uprabljat xpjev? a sm kje napisu da 8ka pozre manj stroma? dej prosim, beri, pa nehaj sklepat...
13.gif
res svasta.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ti bo eazy po vsej verjetnosti postregel s tem glede štroma, jaz žal trenutno res nimam časa it prebirat za nazaj tvoj bistroumne odgovore.

Sklepaš že ti cel čas nekaj na pamet in vsakega uporabnika v tej temi, ki ni istega mišljenja kot ti zabiješ ali ga pa naganjaš ven iz te teme.

Zamisli se malo nad sabo in kdaj pa kdaj daj tudi komu drugemu kaj prav, ker eazy ti je povedal kar nekaj pametnih in si ga gladko odpilil.

Ob prebiranju tvojih postov sem se zopet spomnil zakaj ne morem " knjižnjih " računalničarjev in zakaj računalničarji ne morete sosedovih mulcev.

Sosedovi mulci delajo po zdravi pameti in izkušnjah, računalničarji pa se oklepate knjig in tega kar drugi pravijo kot " kristus križa ".

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Nic na pamet, kot sm ti povedal, vsaka stvar je podkrepljena z znanjem ali pa linkom. Razumem pa tud to, da so nekatere stvari prezakomplicirane za navadne smrtnike. Hvala bogu je to popolnoma nepomembno, ker velike firme nas rabjo in nas zato tudi nadpovprecno dobro placajo...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
In plačajo vas tudi zato, da se cel dan preseravate po forumih?

Če bi res bil to kar že cel čas pišeš in če bi imel toliko znanja kot trdiš, da ga imaš, potem bi imel tako gužvo, da nebi imel časa od jutra do večera bit na forumu.

p.s.
S tem, da je vsaka stvar podkrepljena z linkom si samo potrdil kar sem ti že prej rekel in sicer, da si " napiflan " manjka ti pa znanja v praksi.
Če imaš tak odnos do strank kot ga imaš v tej temi do drugih uporabnikov, potem predvidevam, da ti je ostala mogoče le še ena ali dve.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Trolas pa tko, da je brezveze... Pa kaj ti mislis, da ljudje ki delamo visoko intelektualna dela v najvecjih podjetjih na svetu, delamo od jutra do vecera al kaj?

Ah ja...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ne ponavadi se dela vsaj 8 ur in ničnih ponavadi nimate.
Kaj trolam, od jutra pa do zdaj se šopiriš in kdaj si delal danes?

Ti pa intelektualna dela v največjih firmah, pa jaz pilot stealth letala.

p.s.
Malo pregledal tvoje prejšnje teme in se sploh ni za čudit, ali je za tebe nekdo trol ali pa revček in TI veš vse drugi ničesar.
Si en navaden prepotenten človek, ki živi v oblakih, sanja da dela nekje kjer sploh ne dela, tvoje znanje pa je googlanje in lepljenje linkov, ker se ti baje ne da pisat.

Poste šibaš od cca 7:30 pa do 23:30 in sedaj mi ti brihtna bučka povej, kdaj imaš čas delat v največji firmi in intelektualno delo?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Waw, celih osem postov v celem dnevu... Sicer pa mi ni treba teb nic razlagat. Ce ti pac ni jasno ti ni... Lahko pa nadaljujeva po pmih, ker javno razlagat kje delam, kaj so bli moji projekti k sm se delu v slo in podobno pac ne spada v javni del foruma...

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Roky prečital sem nekaj zadnji strani postov, morda bi se s teboj v nekaj točkah celo strinjal, ampak to kar TI praviš da si in kar naj bi delal, kakšna znanja naj bi imel, ne to pa NIKAKOR ne gre skupaj z načinom izražanja in pisanja na forumu.
Tak izobražen človek in takšen način ne, ne in ne razumem tega -kot 17-letni pubertetnik.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Mas res, izrazanje na forumu je odraz, am, cesa ze... Pac, nisem oseba, ki bi na dolga razpredala, jebiga...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.