microsoft proti xp-ju

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:

na 128 bit bomo šaltali predvsem zaradi encripcije (128bit-256bit keys) and hash algorithmov...

Hmm, tole pa ti malo bolj razloži. Obstaja možnost, da samo mešaš meglo in se delaš pametnega? Obstaja tudi možnost, da sem jest butast in ne vidim povezave med 128-bitno arhitekturo in X-bitno enkripcijo.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
pardon sem posipal z pepelom za ps4...

na 128 bit bomo šaltali predvsem zaradi encripcije (128bit-256bit keys) and hash algorithmov... Govorim za serverje ne za pc-e. Pc pa potem kot ponavadi grejo za serverji...

pa za povečanje bit sajza architecture za pridobitev hitrosti.

128 bitni proci dejansko so že v produkciji, če ne za druzga za vojaške oz obveščevalne namene.... menim pa da gre razvoj precej hitreje kot pred 10 leti.

Podobno so isto govorili za storage za SSD, da ne bojo par let v produkciji in so bili dokaj hitro.
hysterical-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.932
6.006
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Mašine za okužbo sploh ne rabijo biti povezane z internetom. Spomnite se Iranskih centrifug
wink-1.gif
Si tudi v centrifuga poslih
evil.gif
?
Beware.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Kaj naložit sedaj na starejši prenosnik, kateri Linux? ( letnik 2007 Lenovo 3000 serija ) da imaš popolnoma legalen in updejtan sistem hkrati pa je optimalen za tako star prenosnik.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.932
6.006
113
Archbang, bridge linux, ubuntu-eee, lxpup, checkmatelxde, semplice, SparkyLinux , simplicitylinux, alphaos x64, slitaz, antiX, porteus, mepis, manjaro xfce, lubuntu, xubuntu.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Dober posel:
http://microsoft-news.com/bank...ing-windows-xp/

Tukaj ravno ne vidim smisla. Zdaj bodo za podporo plačevali bajne cifre, na dolgi rok pa bodo vseeno morali upgrejdati. Torej dvojni strošek po nepotrebnem.

Cifre niso bajne... Pa tudi samo strosek ni dvojen ce gledas na neko normalno obdobje... "upgrade" njih lahko stane nekaj mio (za HW&SW) ali nekaj tisoc (karikiram) za stvar ,ki ze deluje. Dodane vrednosti zaradi upgrade samega oni nimajo ,ker je strosek HW na pc zagotovo manjsi od licence. Ce tukaj pristejes delo in vse drugo si v konkretnem minusu bzv.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Archbang, bridge linux, ubuntu-eee, lxpup, checkmatelxde, semplice, SparkyLinux , simplicitylinux, alphaos x64, slitaz, antiX, porteus, mepis, manjaro xfce, lubuntu, xubuntu.

obema hvala.... je pa to velika izbira ...sicer že poznam ubuntu 12.04
všeč mi je ker je slovenski, všeč mi je ker ima polno pisarniških programov ala exell in word vgrajene, se mi pa zdi da je moj prenosnik že prešvoh, nekaj sem imel problemov tudi z driverji za grafično ...torej recimo da mi je všeč še windows look ...izberem Zorin OS?

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.819
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
ksz... tudi meni je javilo da od 8.4. ne bo več podpore ... fak ....
frown-1.gif
uf-1.gif
In kaj sedaj? A se bo svet porušil? Sam imam XPje na drugem računalniku, pa ne mislim zaradi tega menjavat.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Zdaj še ne, čez kakšno leto(ali pa še prej) se pa znajo pojaviti kake bedarije, ki bodo izkoriščale xyz novoodkrite ranjivosti, za katere ne bo več popravkov.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Kaj naložit sedaj na starejši prenosnik, kateri Linux? ( letnik 2007 Lenovo 3000 serija ) da imaš popolnoma legalen in updejtan sistem hkrati pa je optimalen za tako star prenosnik.
Če nič druga ne bo šlo, probaj Lubuntu, ziher bo delal.
...še nisn vidu kložje, ko ne bi Lubuntuja zmogla.

Nazadnje urejeno:

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Citat:
Uporabnik stop pravi:

To ti pišem z Lenovo 3000 N200. Gor je naložen Windows 8.1, zažene pa se v 3s,če odštejem postavljanje BIOSa. Torej v 3s mam jaz že odprt brskalnik in sem na internetu. Res pa je,da sem zamenjal navaden disk za SSD.
cheer.gif

Ne vem,katero verzijo maš ti, sem pa 99%, da ti bo gor lepo tekel Windows 7 (sem ga mel par let gor), še lepše pa teče Windows 8.1.
cool-1.gif

PS: Včasih še naverem Rollercoaster Tycoon 2&3. Res da na default nastavitvah, ampak špila. Ali pa Transport Tycoon (starejši se spomnite te igre?
aplauz.gif
).

Nazadnje urejeno:

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
stari saj ti verjamem sem naložil gor ene piratske za test... samo jaz ne bom šel sedaj kupovat w8.1 zato da bom imel legalno in v pogonu neko staro kišto. tudi mi ni namen da dela prenosnik na max med uporabo ( ventilator se pripravlja na vzlet...) Teče pa na teh prenosnikih vse tudi CAD programi. Verjetno bom naložil kar Zorin pa četudi ni Slo varijante

LP

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Jaz sem sicer za nadgradnjo (katerikoli OS) ampak zanimovo pa bo čez 5 let, ko bo še vedno 20-30% Windows XP, mogoče celo res z velikimi težavami zaradi novo odkritih nepopravljenih ranljivosti.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.