Ko je že bilo govora o XPjih na bankomatih. Očitno bodo nekatere banke raje prešaltale na Linux kot pa plačevale bajne vsote za custom support: http://www.computerworld.com/s/article/9247096/ATM_operators_eye_Linux_as_alternative_to_Windows_XP
Citat:
Uporabnik stop pravi:
stari saj ti verjamem sem naložil gor ene piratske za test... samo jaz ne bom šel sedaj kupovat w8.1 zato da bom imel legalno in v pogonu neko staro kišto. tudi mi ni namen da dela prenosnik na max med uporabo ( ventilator se pripravlja na vzlet...) Teče pa na teh prenosnikih vse tudi CAD programi. Verjetno bom naložil kar Zorin pa četudi ni Slo varijante
LP
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@philips
Še več firm se naj odloči za Linux in bodo pri MS hitro začeli razmišljat, da bi podaljšali podporo za XP
Citat:
Le kaj je tako zastarelega pri XP?
Še vedno vse dela na njem, tudi novi programi, torej zakaj je že za odpis?
Ti je doto napisu vec al manj vse... Pa kaj ti mislis da se novi osi razvijajo samo zaradi izgleda?Citat:
Zakaj so si pa pred leti premislili, ko so že hoteli ukinit podporo?
Edino tisti, ki imajo Pc povečini za igranje iger na vrat na nos nalagajo najnovejše windowse, ker jih v to prisilijo izdelovalci iger.
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Tudi ko enkrat nehajo izdelovati nek avtomobil, bodo za njega še lep čas izdelovali rezervne dele. Ampak enkrat bodo pa končali.
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Ti je doto napisu vec al manj vse... Pa kaj ti mislis da se novi osi razvijajo samo zaradi izgleda?
>>Cpu schedualing, driver model, memory management, network stack, grafični pogonCitat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Praktično vse je zastarelo. Cpu schedualing, driver model, memory management, network stack, grafični pogon, ... Programi delajo, ker MS še vedno nudi podporo. Že sedaj je veliko aplikacij, ki ne podpirajo xp. Ko bo prišel pa novi .net framework, ki ne bo podprt na xp jih bo pa še precej več. Pa tudi ko bo večina na 64 bitnem OS, tudi proizvajalci programov ne bodo več izdajali 32 bitnih verzij.
Rekel sem, da je zastarel, ne da ga je treba nujno menjati. http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/2007.02.vistakernel.aspxCitat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
>>Cpu schedualing, driver model, memory management, network stack, grafični pogon
Do elaborate, kaj je tako zanič, da bi moral menjati os pri +5 let stari kišti.
Še pravilno ne znaš napisati CPU Scheduling...
Citat:
.net fw je samo MS jev programski jezik, obstaja še c/c++, delphi, free pascal in en kup drugih (java, ruby, python npr.).
Daj poženi debuger, prvo nek .net program. drugič kompiliran v c++. Boš videl lepo razliko kaj je knjižnica...Citat:
net ni programski jezik, ampak knjižnica
Kako je bila zanič, ko pa ima en kup novih kernel featurjevCitat:
Del problema XP je pa da je bila vista zanič