microsoft proti xp-ju

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.490
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Dual OS zadovolji vse "pofile". Moj primarni OS je 7 (win 8 se tudi meni blazno upira), hkrati pa imam še eno 100GB particijo na akateri imam XP. Torej če slučajno rabim XP samo restartam mašino in sistem mi pri zagonu ponudi win 7 ali XP.

I

Izbrisan uporabnik #488

No, to je glavna žalost, a je res tako težko poskrbeti za združljivost.

Že če te office pogledaš kakšen šit so ratali. Potem pa dodajajo združljivostne popravke.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Ja, ko pa nekaj rabiš je pa scena kot pri meni: 2 računalnika za vsak dan z W7 - on Office 2003, da se razumemo. Netbook z XP - ker tam to najboljše dela pa ne kuri mi baterije z procesi v ozadju. Pa še en prenosnik z W2000 - in njih res najbolj obožujem. Neuničljiv sistem, še nisem imel modrega ekrana - a žal, ko na tem sistemu ne deluje pol periferij...
Torej, enostavnost je zakon.
Saj bi šel na Linux pa - čez komot ga ni.
Ima pa vsak sistem svoje prednosti in pomanjkljivosti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz v pisarni delam na XP+word97
smile-1.gif
, pošta outlook express. To vse špila in dela hitro. Pa Chrome za brskanje.

Doma pa win 8.1

Ne znajo pri MS zadev samo izboljšati, ampak se gredo neke nove zgrešene koncepte.

MS pač gleda, da naredi izdelek, ki so bo dobro prodajal, zato mora izdelovati bedne vmesnike, da lahko stvar reklamira kot nekaj novega.

In potem takšne scene, a ne philips?
smile-1.gif

http://www.dnevno.ba/techno/ra...indows-8-1.html

Bill Gates cijeli svoj prvi dan na poslu proveo pokušavajuæi instalirati Windows 8.1

Bill Gates je svoj prvi dan na poslu u Microsoftu, gdje se vratio kao tehnološki savjetnik, proveo satima se mučeæi instalirati 'upgrade' Windows 8.1.
Instalacija je odmah zapela, navode izvori, a Gates je u nekoliko navrata primio poruku o grešci da je njegov PC naišao na problem s kojim se ne može nositi te da je potrebno ponovno pokrenuti cijeli sustav, piše satirični blog New Yorkera Borowitz Report.

Nakon što je do ručka neuspješno pokušavao instalirati nadogradnju na Windowse, Gates je pozvao novog izvršnog direktora Microsofta Satya Nadella, no ni on mu nije uspio pomoæi.

Dok su njih dvojica radili "iza zatvorenih vrata", jedan navodni izvor opisao je cijelu tu situaciju kao vrlo "napetu".

"Bill je obično prilično miran tip, pa je bilo čudno čuti neke riječi koje su dolazile iz njegovih usta ", rekao je izvor.

Microsoftov glasnogovornik rekao je da je gospodin Gates prvi dan na svom novom poslu imao "iskustvo učenja" i da æe se vratiti na operativni sustav Windows 7, navodi Borowitz Report poznat po svojim šaljivim i satiričnim obradama stvarnosti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Že pri inštalaciji win 8.1 je bila scene, ko koče nek MS account.

Ja mater, kupiš zadevo pa ti kar nekaj vsiljuje.

Ja, res je, da je možno tudi brez, ampak je fajn "skrito".

Čisto zavajanje, lepo bi dali možnost eno ali drugo, če se gredo te nuemnosti.

Metro pa nafila neko programje, ki se osvežuje in žre resurse, komu na čast.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ojoj, in ti verjames takim idiotizmom... Itaq 90% problemov z OSi v temle topicu izhaja iz problema med stolom in tipkovnico...

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Verjamem tej zgodi, kot modremu ekranu na predstavitvi windowsov, ki so ga vsi posneli
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Glej, 100 ludi 100 čudi. Če ti Win 8.x ni všeč pa uporabljaj sedemko. Ne pa mi pravit da je XP boljsi, ker ni. Kmalu bo star 13 let. Že Win 7 bo počasi star 5 let.

In kaj imajo leta pri vsem tem?
Zakaj je 7 ali 8 boljši od Xp?

Meni na XP vse dela in ne vidim potrebe po tem, da bi šel na nov OS.
Očitno je ogromno takih, ki ne vidijo potrebe po novem OS zato pa je MS sedaj izbral to politiko in na polno vsiljuje 8-ko, ker vidi da se le ta ne bo prodajala, če ne bo ukinil XP in sedmice.

Če pri 9-ki ne bodo drastično spremenili izgleda in delovanja jih čaka isti polom kot pri 8-ki.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Star, pocasen, brez nekih naprednih funkcij, pa 64bitnost je ena velka nestabilna sala... Bo dovolj?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kaj si ti delal s tvojo kišto, ko si imel gor XP ne vem, ampak pri meni delujejo XP hitro in v 5 letih odkar sem nazadnje nalagal svežo kopijo pa do sedaj še nisem imel BSOD.

Za mene ima vse kar rabim in še vedno se hitreje zaženejo in so pripravljeni za uporabo kot pa 8-ka.

( pri meni na XP teče v ozadju 16 procesov in ne tako kot pri nekaterih na XP kjer so imeli 40+ procesov v ozadju oziroma na HP z 8-ko kjer teče 80+ procesov v ozadju )

Bo dovolj zakaj sem še vedno na XP?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Zarad mene lahk ganjas tud 3.1 pa si zadovoljen z njimi, pa to se ne pomen da so v redu sistem... Ze kontekst admina je cistt zgresen...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Star, pocasen, brez nekih naprednih funkcij, pa 64bitnost je ena velka nestabilna sala... Bo dovolj?

64bitnost ni nobena prednost, še vedno uporabljam le 3Gb in 32bitne.

In moj računalnik dela vrhunsko hitro, napram kakšnem super duper modelu, ko pridem na obisk in ima tray vrstico tako polno, da ne veš al ima tam vse programe.

Zašopani windowsi, programje v ozadju hara po netu in disku...

Garancija, da odleti tudi hardware.

Pa mi ti povej kakšne izrazite prednosti win7 8 napram xpjem.

Ko so prišli ven 64bitni windowsi se spominjam, ja TO PA JE BILA ŠALA, ko ni blo driverjev, programov...
hysterical-1.gif

XP = hiter, brezhiben, izpiljen.

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik hinko pravi:
Ce se ti ze ne da ukvarjat z Virtual ali Multiboot OS, si XP-je enostavno namestis na USB kljucek. Ze kar nekaj let imam tko urejeno, najvec zaradi kaksnih starejsih programov, ki jih se vedno uporabljam.
Daj link/navodila, kako si uspel namestiti xp na ključek.

https://www.usboot.org/tiki-index.php

Se pa moras registrirat na stran, kjer dobis geslo pri namestitvenem programu (brezplacno). Zadeva je sicer malo kompleksna za nastavit, sploh ukazne vrstice in pravi izbor zagona, vendar na koncu vse deluje kot mora. Sicer se ne spomnem tocno, kako sem to naredil, ker je ze kar nekaj let, za vsak slucaj pa sem usb se kloniral. Ce slucajno primarni skripne. Sicer pa imas tudi navodila na strani. Priporocam pa cimhitrejsi USB kljucek.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
XP so v primerjavi z Win7/8.1 podobno kot novo budget vozilo napram zgonjeni premium karjoli. Zastareli, hroščati, brez podpore. Počasi programje ne bo več teklo na njih (kot recimo na Win9x/2000). Strojne podpore ne bo več. Recimo Office 2013 ne teče več na XP.
Pa ravno ti si zagovornik racionalnih odločitev...
Poleg tega XPjev retail ne moreš več kupiti (niti OEM/DSP), slednje pa je vezano na konkretno strojno opremo in ni prenosljivo. Torej si zaklenjen tudi na zastarelo obstoječo strojno opremo...

I

Izbrisan uporabnik #488

Hehe, samo programska oprema se ne kvari kot alter premium vozila.

Jas sem ravnal racionalno in kupil pc z os.

Saj vem, da poti nazaj ni, a o slabem osu pa lahko debatiramo

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
XP si čisto OK in bi OS lahko furali še dolgo ampak.... Od kod pa potem cuzat €€€€?
Sem pa na splošno nekoliko bolj zadovoljen s Sedmico kot XP (ko je na voljo dovolj "nov" in spodoben hardver).

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ja sem z 7 super zadovoljen, res pa da za delo uporabljam "malce" zahtevnejše programe kot je 15 let star Word. Pa sem drugače kar razvajen s tem kako mora sam računalnik oziroma operacijski sistem delovati, glede na to da so pri hiši tudi Maci. Ampak o 7 samo dobro, kar pa za XP ravno ne morem rečti.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
KSZ.

-- Windows XP so bili dober sistem ampak leta jim ne prizanašajo
-- Windows 7 so tudi super
-- na Windows 8.1 pa sem se tudi že navadil. Ne bi šel več nazaj na 7.

Vista je bila pa obup.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
XP si čisto OK in bi OS lahko furali še dolgo ampak.... Od kod pa potem cuzat €€€€?

Na dolgi rok je vzdrževanje programske opreme pravi pain in the ass. En čas še gre zadevo patchati, ampak z leti postane zadeva tako zaštrikana, da je lažje vse skupaj iz nule sprogramirati, kot pa še kakšno dodatno stvar popraviti/izboljšati.

Plus večina izboljšav se dogaja na zelo nizkem nivoju (razvrščanje procesov, prioritizacija zahtevkov za disk, izboljšan memory management, predvidevanje uporabe + pre-fetching, dostop do strojne opreme + driverji ipd.) in jih je težko kar tako dodati/spremeniti. Če pa zadevo delaš znova pa je te stvari veliko lažje integrirati v samo arhitekturo strojne opreme.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.