Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kako stare škatle pa imajo ljudje, da na njih furajo še Win95? Morajo biti zvezane s špago, da jim ne razpadejo pri vsakem zagonu.
In kaj je narobe z Visto? Če odmisliš prvi release pa če odmisliš še SP1 in začneš kar takoj razmišljat o SP2? Meni se ne zdi kaj bistveno slabša od Sedmice. Je pa res, da ima slab sloves, en čas je za Win 7 celo krožilo ime "Fixta"Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
KSZ.
-- Windows XP so bili dober sistem ampak leta jim ne prizanašajo
-- Windows 7 so tudi super
-- na Windows 8.1 pa sem se tudi že navadil. Ne bi šel več nazaj na 7.
Vista je bila pa obup.
Se strinjam. Kot bi hotel original fičota predelat v aktualnega Fiata 500 hehe.Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
XP si čisto OK in bi OS lahko furali še dolgo ampak.... Od kod pa potem cuzat €€€€?
Na dolgi rok je vzdrževanje programske opreme pravi pain in the ass. En čas še gre zadevo patchati, ampak z leti postane zadeva tako zaštrikana, da je lažje vse skupaj iz nule sprogramirati, kot pa še kakšno dodatno stvar popraviti/izboljšati.
Plus večina izboljšav se dogaja na zelo nizkem nivoju (razvrščanje procesov, prioritizacija zahtevkov za disk, izboljšan memory management, predvidevanje uporabe + pre-fetching, dostop do strojne opreme + driverji ipd.) in jih je težko kar tako dodati/spremeniti. Če pa zadevo delaš znova pa je te stvari veliko lažje integrirati v samo arhitekturo strojne opreme.
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Mi v službi uporabljamo specifične programe, ki delajo samo na XP. Za kompatibilnost z W7 in 8 bi bilo potrebno kupit nove verzije ki pa stanejo od 5.000-10.000€ , to pa ni malo.