Mercator WTF

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Kje je haklc, da v El Grande Mercatorju deset dag mortadele zavijejo v papir velikosti A4?

ker si šla v Mercator, pomeni da si ta papir tudi plačala.

Pa kolikor imam jaz izkušnje izpred let, vmalih mercatorjih, so ti ta preoibteženi papri kar lepo skupaj zvagali s salamo....torej so v povprečju za kilo paprija itržili toliko kot za kilo samale (plačali za ta isti papir pa?....20 x manj?).

Trgovci niso radodarni...vse ti zaračunajo oz. je všteto v ceno!

hgard

Guru
22. jul 2007
4.083
582
113

Poleg tega je v Mercatorju višja cena za rezano salamo kot v kosu. V Tušu in Sparu je cena ista.

Je pa res, da v Mercatorju najbolje narežejo mortadelo - na tanko in tako da se ne drži skupaj. Kadar kupujem tam, jo skoraj vedno vzamem.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
najboljša stvar v večjih Mcentrih so tik-tak blagajne. Lepo prideš, si zaračunaš in greš. Brez nesposobnih prodajalk, ki se bodo začele pogovarjat s "stranko" ki je pred tabo etc
stupid-1.gif

Ne mi o tem. Sem šu zadnjič po malico in sem na blagajnah čakal skor pol ure. Na tik tak blagajni pa familije kjer je vsaka mela po 2 nabito polna voza robe, pa so drkal ggor pa dol
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.217
1.387
113
ksz

Mercatorjeva največja težava so stavbe v katerih ima trgovine. Saj je lastnik le teh in ima ogromne stroške z njimi. Medtem ko smreka ni lastnik, ampak samo najemnik. Poleg tega smreka ne izgublja denarja za najem stavb ampak ga služi.

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
857
113
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Kar se Mercatorja tiče je meni všeč način pakiranja salame. Lepo je zloženo in temeljito zapakirano. Če za to plačam 2 centa več, I can live with that. Bolj me moti, ko želim 20 dag salame, prodajalka pa na tehtnico da 25 dag in sprašuje, če je ok...oziroma čaka, da bom rekla "kar pustite, v redu je". In potem kupiš 2 različni vrsti salame, kos sira, nekaj mesa...in povsod 5 dag več...pa si hitro ob 4 evre. Če rečem kilo mesa, je to kila...ne pa 1,2 kg, 1,3 kg ali pa celo 1,5 kg...
jaz sem to rešil tako, da namesto 10 dag rečem 5 dag. in ko mi prodajalka nareže 8 dag, rečem, naj doda še dve rezini
grin1.gif

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Kje je haklc, da v El Grande Mercatorju deset dag mortadele zavijejo v papir velikosti A4?

ker si šla v Mercator, pomeni da si ta papir tudi plačala.

Pa kolikor imam jaz izkušnje izpred let, vmalih mercatorjih, so ti ta preoibteženi papri kar lepo skupaj zvagali s salamo....torej so v povprečju za kilo paprija itržili toliko kot za kilo samale (plačali za ta isti papir pa?....20 x manj?).

Trgovci niso radodarni...vse ti zaračunajo oz. je všteto v ceno!

Ne, ne. To ni res. Salamo z minimalno količino papirja najprej stehtajo, nato pa ga zavijejo v šeleshamer in tega se ne plača.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
A zdaj se obremenjujete s par grami papirja, ne pa dejstvom, da je Mercator verjetno najdražji v Sloveniji???
Tisti, ki zapravlja tam ima očitno dovolj pod palcem, da si lahko privošči nerazsodne nakupe, torej ne vem, zakaj se sekira za papir.