Mercator WTF

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kaj mora biti ljudem, da si kupijo 10dag narezanih klobas. To še za sendvič z malo žemlco ni dovolj.
grims-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik scott pravi:
Na vidiš kje je fora?
Papir prodajajo po 15 Eur kilo, toliko kot stane salama. Zelo donosen posel. Veš koliko je to zaslužka pri eni toni papirja?

Tista plahta papirja se ne tehta. Na tehtnici maš glih en toliko papirja, kot v sparu, tušu,...
tongue-1.gif
Ne bo držalo. Tariranje tehtnice je s praznim pladnjem. Salamo ti namečejo na papir takoj iz salamoreznice in vse skupaj stehtajo. Torej papir prodajajo kot salamo. Če je salama pick, je vrednost papirja kar precejšnja - ker je salama tut precej draga in s tem tudi papir. Več je papirja, manj salame za isto ceno. In na koncu je tko, ko so rekli - tono embalažnega papirja prodajo kot različne vrste salam.
crazy1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Narobe! Dobro glej ko boš šel naslednič v po salamo: salamo ti nareže na (manjši) kot papirja, ga pokrije s tanko folijo, stehta, šele potem pa da na tisti enormni kos papirja, ki ga potem tudi zavari (in ponavadi med tem ko ga zavari že nalepi gor nalepko).

Tistega nekaj papirja ti pa dajo povsod, nikjer ti ne tehtako salame na praznem pladnju (kdo bo pucal tehtnico za vsako stranko
crazy1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Kakor kje, v nekaterih štacunah že v štartu na A4 papir režejo.
Kakorkoli pa, v vsakem primeru ti embalažo prodajajo kot salamo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Res? Nisem še opazil, pa veliko pri njih kupujem... ampak če vsi počnejo, itq nimaš kej
rolleyes-1.gif

Je pa vsaj tak, da če kupiš kaj "na žlico" aka kajmak,... k ti da v škatlico, prej starira vago, tak da dejansko plačaš samo vsebino
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Mc ga že desetletja prehitveva v količini embalaže. če bi bila užitna bi bil vedno sit, tako pa sem šel dvakrat (na st.bone) lačen od njih. Me ne vidijo zlepa.....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
jest zmerej rečem nej zvaga brez papirja. mene naujo jebal
Čisto tako za informacijo, da si ne boste preveč sramote po trgovinah delali.

Kos papirja, na katerega ti nareže klobase tehta 30g/m^2. Za tehtnico uporabi 1/10 kvadratnega metra ... torej 3g. Če klobasa stane 6€/kg, je to ravno 2centa. Pa če ste malo pozorni, je tehtnica na nuli, ko gor položi tisti košček papirja.

Tisto polo, v katerega pa potem zavije klobase, pa ne tehta.

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Teme sploh nisem začel zaradi tega, če bo zaradi papirja salama dražja za nekaj centov. Itak mi je ne morejo dati v roke. Gre samo za to, da se vsi kao zavedamo problema odvečne embalaže, po drugi strani se pa tako dela. Pa da je vsaj praktično.
hysterical-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Kar se Mercatorja tiče je meni všeč način pakiranja salame. Lepo je zloženo in temeljito zapakirano. Če za to plačam 2 centa več, I can live with that. Bolj me moti, ko želim 20 dag salame, prodajalka pa na tehtnico da 25 dag in sprašuje, če je ok...oziroma čaka, da bom rekla "kar pustite, v redu je". In potem kupiš 2 različni vrsti salame, kos sira, nekaj mesa...in povsod 5 dag več...pa si hitro ob 4 evre. Če rečem kilo mesa, je to kila...ne pa 1,2 kg, 1,3 kg ali pa celo 1,5 kg...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ko ti natehta salamo, ji lepo rečeš, da ni treba zavijati še v en papir in ti zalepi tisti manjši list. Jaz vedno naredim tako in še vsakič so mi ustregle. Je res škoda papirja za to, da boš čez 10 minut odprl zavitek in pojedel salamo.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
In potem kupiš 2 različni vrsti salame, kos sira, nekaj mesa...in povsod 5 dag več...pa si hitro ob 4 evre.
crazy1.gif

aha, torej ti bi rada da ti tistih 5 dag da za džabe al kaj?
crazy1.gif

in ne, nisi ob 4 €, plačaš toliko, kolikor materiala si nabavla. nikjer te niso prikrajšali...
če pa misliš da so te nategnili za tistih 5 dag...pol pa
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
meni se zdi namesto tega A4 papirja za salame (kar za moje pojme A4 res ni velik papir) bolj neumno, da imaš za posebno sorto kruha, ki sploh ni bohvekaj, torej pol (!) kilski hlebček Krjavelj ročno (!) izdelano vrečko, ki je pol iz papirja, pol iz prozornega celofana. In tako stane tiste pol kile kruha s fensi vrečko mnogo več kot celo kili v najbljižji pekarni.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Ne govorim o tem. Logično je, da se za 5 dag plača več...samo če jst nočem 5 dag več in mi prodajalka naloži tolk viška, potem imam nepotrebne stroške...sicer pojedli bomo tut 25 dag salame, samo bi bili že z 20 dag (kot je bla moja nakupna želja) nahranjeni in zadovoljni...in bi prišparali 2 EUR - recimo.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ja js ne vem, doma pečte kruh pa boste mel pol manj stroškov, pa še vedl boste kaj jeste...

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Mercator je trgovec, ki nima ravno posluha za stranke. Ne ve še, kaj pomeni biti prijazen do uporabnika (trendovsko - biti bolj zelen in ekološki), dnevno nas zasipava s tonami SPAM pošte, ima prepočasne blagajne, predrago organizacijo .... in zaradi vsega tega - najvišje cene. Če bo tako nadaljeval, mu res slabo kaže. Itak izgublja tržni delež in nič ne kaže, da se bo to ustavilo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
najboljša stvar v večjih Mcentrih so tik-tak blagajne. Lepo prideš, si zaračunaš in greš. Brez nesposobnih prodajalk, ki se bodo začele pogovarjat s "stranko" ki je pred tabo etc
stupid-1.gif

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Joj, ne mi o tik tak blagajnah. Odlične so se mi zdele na začetku! Prišparal si čas, ni bilo treba čakati Metuzalemov pred tabo v vrsti, nasploh se mi je zdela super pogruntavščina.
Ampak... po novem mi gredo kocine po konci, ko slišim, "dobrodošli, izberite jezik. Ta blagajna je enostavna za uporabo." Katastrofa. Bolj antipatičen glas od tistega "številka trenutno ni dosegljiva." Ja, človek se hitro naveliča. Da se izognem slabi volji vsakič menjam jezik.
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Nene... meni gre najbolj na živce... en.....evro...triinštirideset...céééntov
bonk.gif
)

Raje imam angleščino, že zelooo dolgo časa.
tongue-1.gif
Čeprav zadnje čase je folk kr pokapiral da se da prej opravit na tik-tak, pa je gužva včasih...