Menjava vozila

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Izberi Octavijo!

- imel megana : si ga ne želim več
- imel citroena : si ga ne želim več
- imel opla : ajd mogoče
- imel Octavijo : ga nimam več ampak naslednji avto bo zopet octavija
- imam C-max : menjam za octavijo

Ta 1.2 turbo mašina gre res lepo!

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Izberi Octavijo!

Zakaj?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Koliko je imela prevoženih? Po cca. 10k km, ko se motor uteče postane 1.2 TSI resnično dosti bolj poskočen in tudi turbo luknja manj očitna. Pri nobenem novem avtu nisem opazil takšne drastične razlike pri utekanju, kot pri 1.2 TSI motorju.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Izberi Octavijo!

Oprosti, ampak tvoji argumenti so na trhlih nogah. Jaz sem tudi imel Polota leta 1996, ki me je ful razočaral, pa zato ne bom rekel da zdaj ne bi imel Polota ali kakšnega drugega VW avtomobila.
Imel prvega Punta, s katerim sem bil ful zadovoljen, pa zato ne bom zdaj preferiral Fiata. Stvari se spreminjajo in par let je v tej industriji veliko. Zato dam prav kolegu, ki preferira Renaulta pred Octavio. Octavia je resnično malo zastarela napram novi Astri in Meganu.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Koliko je imela prevoženih? Po cca. 10k km, ko se motor uteče postane 1.2 TSI resnično dosti bolj poskočen in tudi turbo luknja manj očitna. Pri nobenem novem avtu nisem opazil takšne drastične razlike pri utekanju, kot pri 1.2 TSI motorju.

Malo pod 10k. 9800, se mi zdi. In porabo po računalu 8.6.
confused-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Malo si tečen. Jaz tudi ne razumem, kako se lahko nekdo vozi v starem zmahanem cliotu, ti pa očitno. Sicer pa imata tako Octavia kot Megane na euroncap 4 zvezdice, kar se tiče varnosti otrok, če že tako povdarjaš družino. Je pa Megane zato toliko bolj tehnološko zastarel z tem 1.6 mlinčkom, ki izvira že iz prve generacije.
crazy1.gif

Renaultov 1.6 16V s šestimi prestavami je prenovljen. Navor je lepše porazdeljen, mašina je EURO 5. Sodelavec je zelo zadovoljen z njim.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Malo si tečen. Jaz tudi ne razumem, kako se lahko nekdo vozi v starem zmahanem cliotu, ti pa očitno. Sicer pa imata tako Octavia kot Megane na euroncap 4 zvezdice, kar se tiče varnosti otrok, če že tako povdarjaš družino. Je pa Megane zato toliko bolj tehnološko zastarel z tem 1.6 mlinčkom, ki izvira že iz prve generacije.
crazy1.gif

Glej tudi ti si neznosno tečen, ker vsakič privlečeš na plano nekaj, kar s temo nima veze. Ne vem kaj te moti clio, ki je več ali manj ves čas parkiran pred blokom. Motor pri octaviji sem že v prvem postu poudaril kot njen (skoraj edini) plus. Seveda o njegovi vzdržljivosti nihče ne ve nič. Glede na oceno na adacu za leto 2010 bi rekel, da jim z novimi motorji ne gre preveč dobro (ko ste me že poučili, da adac meri samo avtomobile, ki ostanejo na cesti). Sicer pa družina niso samo otroci, tako da octavia leta 2011 ne more veljat za varen avto. Pika.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
crazy1.gif

Sicer pa družina niso samo otroci, tako da octavia leta 2011 ne more veljat za varen avto. Pika.

Potem ti svoje punce nikoli ne voziš z cliotom ali z staro ibizo al kaj pač že imaš?
grims-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Potem ti svoje punce nikoli ne voziš z cliotom ali z staro ibizo al kaj pač že maš?
grims-1.gif

Haha, jo vozim s clitom do zidance pa nazaj , samo se v njem res ne počutim varno, ker ima podobno varnostno opremo in ocene kot octavia
evil.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
In ti potem najbolj pametuješ o varnosti, ki svoje punce niti toliko nimaš rad, da bi ji privoščil vožnjo z kakšnim novejšim varnejšim avtom? Slab si slab.
crazy1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
crazy1.gif

Renaultov 1.6 16V s šestimi prestavami je prenovljen. Navor je lepše porazdeljen, mašina je EURO 5. Sodelavec je zelo zadovoljen z njim.

Vem, da je prenovljen ampak pač, sama osnova je že zelo zastarela.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kaj pa Golf Variant? Sicer bi moral še kakšnega jurčka primakniti ampak dobiš 7x airbag, esp, climatronic. Res da ni višek lepote je pa zato kvaliteta izdelave precej nad nivojem ostalih kandidatov. Pa še največ boš dobil zanj ob prodaji.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3284322&show=1

Že 16000 je preveč za moj proračun. Zna se zgoditi, da bom na koncu vzel najcenejšega izmed teh.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Z C4 Picasso tudi ne bi nič zgrešil po mojem mnenju. Tole se gre za 1.6 VTI 120hp?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
In ti potem najbolj pametuješ o varnosti, ki svoje punce niti toliko nimaš rad, da bi ji privoščil vožnjo z kakšnim novejšim varnejšim avtom? Slab si slab.
crazy1.gif

Pa dobro, ji bom že privoščil kaj bolšega, ko bo denar in ko bom kupoval nov avto. Zaenkrat sem ji dal cliota namesto ibize, da se vsaj kolikor toliko normalno vozi. Ti si pa pravi hudbnež, ker človeku priporočaš nov nevaren avto. Sigurno si sociopat
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Nikdar ne bom dojel, kako se lahko nekomu, ki kupuje avto za družino predlaga varnostno zastarel avto, ki nima esp in ima samo 4 airbage. Leta 2011!
Octavia, ki jo je navedel, ima serijsko ESP.
Sicer se pa strnijam: avto mora imet ESP, 6xAB. Brez tega ni avto. Pri Octaviji je pač treba tistih 350€ za zavese prištet ...

Kar pa se tiče NCAP: Škodaj je od megana slbša pri čelnem, večinoma pri vozniku. Za sovoznika je praktično vseeno, za otroke zadaj tudi, za bočni trk tudi, je pa boljša pri trku s pešci. Pa to je MY 2004, od taktrat so kaj še izboljšali ...
Osebno avta pod 5* ne bi kupil, ampak vsi pač nimajo te možnosti in to je treba razumet ...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
a rabljeni pa ne pridejo v poštev? se dobi že 2-3 leta stare mondeote in passate

Glavni povod za nakup novega voza je izogib stroškom popravil za nekaj časa. Z nakupom rabljenega se temu ne izognem.

Anyway - pri Škodi smo ostali na 16200, s tem da dodatno dobim climatronic, ki je po ceniku 440€ in predpripravo, ki je 100€. Pametno se pogajajo - čimveč cvenka iztisnit, pa ti prodajo raje več opreme.
aplauz.gif

Jeba je čakalna doba - med 1 in 2 meseca.
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Osebno avta pod 5* ne bi kupil, ampak vsi pač nimajo te možnosti in to je treba razumet ...

Jaz možnosti razumem, samo octavia ni ravno najcenejša izbira...