Menjava vozila

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
In če je škoda prišla ven 2005 in je še zdaj izjemno popularna, ti to samo pove da je avto res dober.

True story. Zato pa proda renault letno več meganov kot je kompletna škodina proizvodnja.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
In prodajna stevilka je glavni pokazatelj ce je avto dober in ce je boljsi od drugega? Ce reces da pocasi koncujes OS ti oprostim, v nasprotnem primeru pa se malo zamisli kake bedarije klatis. In upam stavit da skode se od blizu niti videl nisi

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Mislim, glede na ceno in baje hudo vsebino paketa bi morali podirati prodajne rekorde? Sloh nisem niti enkrat napisal, da je skoda zanic avto. V primerjavi z novim meganom karavanom ali kaksnim drugim modernejsim avtom pa je slabse opremljena in zastarela. Tle nic ne pomagajo religiozna custva in balkansko prepricanje v superiorno nemsko tehniko. Pa ne da meni skoda ni kul, ker kaksnega superba bi takoj pobasal.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
adac meri samo tisto okvaro, ko avto umre na cesti. ne meri pa 1001 utripanje lučke, fuč to, fuč ono, 50 malenkosti v enem letu, ko lahko popyzdiš zraven. Po možnosti majstri še ne pogruntajo kaj je hin in si tam 5x za eno stvar. tega v adac ni. je pa teh malenkosti definitivno več na renaultu kot škodilaku.
In če je škoda prišla ven 2005 in je še zdaj izjemno popularna, ti to samo pove da je avto res dober. Če hoče kdo neko novo fancy blink blink zadevo pač kupi neko francosko ali korejsko načičkano jajco, če to išče.
Pri kupcih škode pa ponavadi igra večjo vlogo kvaliteta, zanesljivost, najboljši price/performance in podobni pojmi.

zdaj pa nehaj gnjavit z renaultom in adac
Ni kaj za dodati. Od luck za airbage naprej in to pri novem avtu, hehe. Potem pa gledas se ostale zadeve in dwjansko vidis, da si kupil polizdelek. Je pa res, da pri Francozih dobis dolocene malenkosti brezplacno zraven, katere recimo pri Octaviji sploh ne mores doplacat (npr. ogledalo za tamale na zadnjih sedezih).

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125

Sem včeraj gledal tudi novo Astro karavan. Za 16200 dobim 1.4 bencinarja s 140KM, enjoy+ opremo in nekaj dodatkov, ter 7 let garancije. Če preračunam po ceniku je to dobre tri tisočake popusta. Ima pa vse (in še več) kar rabim. Prostornost se z Octavio ne more primerjati, čeprav je Astra dejansko daljša od nje. Ostane mi le še testna vožnja z obema, pa da vidimo. Sodelavec ima tako Astro in pravi da je zelo poskočna.
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
opel je rang renoja, ne hvala. Zdaj maš šanso da nekaj zase narediš, pojdi na octavijo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Razlike je 1400€, ki jo plačaš zato da imaš štempelj in 7 letno garancijo
smirk-1.gif
, koliko ljudem, pa ob rednem servisiranju usuje motor ali menjalnik... če pa že, boš pa pri Kii čakal na rezervni del toliko časa, da se boš ustrelil.

hysterical-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.568
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Sem včeraj gledal tudi novo Astro karavan. Za 16200 dobim 1.4 bencinarja s 140KM, enjoy+ opremo in nekaj dodatkov, ter 7 let garancije.

Se bo Maci opet oglasila koliko je dražji avto zaradi 7 let garancije?
bonk.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Sem včeraj gledal tudi novo Astro karavan. Za 16200 dobim 1.4 bencinarja s 140KM, enjoy+ opremo in nekaj dodatkov, ter 7 let garancije.

Se bo Maci opet oglasila koliko je dražji avto zaradi 7 let garancije?
bonk.gif

Tovarniška garancija je 2 leti. Ostalo je garancija avtohiše, ki jo koristiš ali ne. Po želji. Redni servisi pri Oplu niso dragi.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.568
113
50
Na sončni strani ALP
Saj... Kje pa piše, da moraš 7 let hodit na uradni servis. Če ti ne paše lahko že od prvega dne naprej voziš šraufat pod kozolec.
bonk.gif

Moti me, da se nekateri obešajo na uradne servise in garancije. Se mi zdi, da so ljubosumni na korejce, ker imajo za svoje über
vagone samo leto garancije in potem je jok in stok, če kaj crkne čez leto in pol...
hysterical-1.gif

Pa se vrnimo nazaj na temo...
pozdrav.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Škoda je definitivno referenčni avto za ostale v tem razredu.

Lani sem pa šel sam pogledat še KIA ceed SW. 16. bencinarji imajo po novem 6 prestav. Avto ima dokaj velik prtljažnik, edno vozniški del se mi je zdel malce utesnjen.
Sicer pa 7 let garancije, veliko opreme. in pomojem povsem soliden avto.
Še en zanimiv podatek: Sodelavka ga ima in reklamira vsako najmanjšo napakico (praskica na volanu, ki jo je verjetno sama naredila-2cm). Vse zrihtali brez pardona.
Pa jurja daš v žep napram Octavii.
Še vprašanje: Kupuješ rabljen avto do 5 let in do 100.000km. Kia s tovarniško garancijo (velja povsod v EU, pri vseh KIA dilerjih) ali Octavia brez za prbl. enak denar?
Moraš vedet, da te podaljšane garancije običajno veljajo le za konkretnega trgovca. Torej avto ti crkne na Hrvaškem, pelješ na lokalni servis, plačaš polno ceno.

lp

No to je tako, kar je zate prednost, 7 let garancije, zame ni prednost. Dejansko je garancije 7 let na motor in menjalnik, ostale stvari pa so v garanciji koliko časa?
Koliko stane servis za Kio Ceed? Vsako stvar posebaj, je treba rihtat na pooblaščenem servisu. Zdaj pa si izračunaj.

Če imaš 1x letno reden servis ki stane 250€ x 7 let = 1750€ samo za redni servis (olje, filtri).

Pri drugi znamki stane za avto razred Ceeda servis cca. 130€, redne servise moraš opravljati 2 leti, torej te to stane slabih 300€, potem pa naprej po želji...

Razlike je 1400€, ki jo plačaš zato da imaš štempelj in 7 letno garancijo
smirk-1.gif
, koliko ljudem, pa ob rednem servisiranju usuje motor ali menjalnik... če pa že, boš pa pri Kii čakal na rezervni del toliko časa, da se boš ustrelil.

V vsaki dobri stvari se skriva tudi nekaj slabega in obratno.

Kar pa se tiče podaljšane garancije pa je stvar taka, imaš podaljšano garancijo Avtohiše, ki te veže, da vse opravljaš pri njih, kar ni nobena prednost za kupca, bolj obveznost in imaš splošno podaljšano garancijo znamke vozil, ki jo uveljavljaš kjerkoli, tudi v tujini ker je posredi zavarovalnica.

1400 € razlike? kot da so servisi pri popoldancih in olje ter filtri po drugem letu zastonj .....

Popoldanc naredi servis na Mazdi, za 80€, pooblaščen pa je 300.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
bleferka, 80€ ravno material kupiš, prej 100€, po mojem še kak evro več.. pa nekaj ti za delo tudi mora vzet, prej bo realno 150€, kar je še vedno ugodno..tisto z 80€ pa kar ti šraufaj.

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Naj mi nekdo nekaj razloži glede garancije ... Če kupiš novo vozilo in imaš garancijo, kaj v to spada?
Samo motorni skopi ali tudi vse ostalo?

Ker je nekdo zgoraj napisal, da so šli popravljat prasko na volanu ... Konkretno me zanima za Renault, če ima kdo izkušnje ...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
stfu

No tole ti doma svoji govor, men ne boš.

@Sajkek prav prav. Potem se je pa očitno zmotil mehanik pri kalkulaciji, ko mi je za servis na Mazdi 3 brez računa vzel točno 78€, pa ne en pod kozolcem čez Trojane, ampak v Ljubljani, en dosti poznanih servisov.

@ChaoRen, tukaj pametnega odgovora ne boš dobil. Predlagam ti, da avtomobile, ki jih imaš v ožjem izboru tudi preizkusiš na testni vožnji, pa ne tisti 15 minutni, ampak imaš avto za par ur, boš hitro videl kateri ti bolj potegne.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
bleferka, 80€ ravno material kupiš, prej 100€, po mojem še kak evro več.. pa nekaj ti za delo tudi mora vzet, prej bo realno 150€, kar je še vedno ugodno..tisto z 80€ pa kar ti šraufaj.

Vectra C 1.9 CTDI - material 54€ (sam nabavu) pa 20€ menjava = 74€
wink-1.gif
(popoldanc)
Na OPLU 90-100€ z njihovim materialom
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
alje si dal neko vodico? ker sintetika tudi pri ta poceni stane 4 ali 5litrov cc 40 € in več.... tako da ne blefirat... al pa si hudicevo šparal..men opla itak neb prodal haha

maci, ti pa dosti vozis avte na servise , kar vse po vrsti, to maš avto po 2 meseca, tolk da ga na servis pelješ? Tudi bulšit in brez račan. Zapret tebe in mehankarja. kdo ti potem kakšno reklamacijo dela, ko nimaš dokazila o plačilu storitve? Sv peter, vatikan pa to?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Glede na to, da sem dosti v vseh stvareh kar se avtomobilizma tiče tudi kar precej vem, tko da si zame še zmer jabuček.

To kaj delam pa kako delam pa ne briga nikogar, tebe še najmanj.