Menjava vozila

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj ti kakšnih posebnih dolgoročnih izkušenj z octavio ali novim meganom tudi nimaš. Velja za večino tukaj gor. Vem kakšna sta oba in kako se peljeta. Zanesljivost pa zmeri adac.

Pa kdo kurca je omenil ibizo?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
to si mislil

http://www.kfzticker.de/wissen/adac-pannenstatistik-2011/

octavijo celo uvršajo v rang višje

Untere Mittelklasse

Die Vorherrschaft deutscher Autos wird bei der ADAC Pannenstatistik 2010 insbesondere bei der Unteren Mittelklasse deutlich. Die wenigsten Pannen hatte hier nämlich der 1er BMW vorzuweisen. Dahinter folgt der Audi A3. Die Plätze vier, fünf und sieben belegen zudem die Mercedes A- und B-Klasse und der VW Golf. Die Mittelklasse wird vom BMW X3 dominiert – vor der C-Klasse von Mercedes und dem BMW 3er. Hier schaffte es nur der Nissan Qashgai in die Top Ten.

Platz 1: BMW 1er (inkl. Cabrio)
Platz 2: Audi A3 (inkl. Cabrio)
Platz 3: Peugeot 308
Platz 4: Mercedes B-Klasse
Platz 5: Mercedes A-Klasse
Platz 6: Toyota Auris
Platz 7: VW Golf/Bora
Platz 8: Seat Leon/Toledo
Platz 9: VW Eos
Platz 10: VW Caddy
Platz 11: Renault Scénic
Platz 12: VW Touran
Platz 13: Mazda 3
Platz 14: Toyota Verso
Platz 15: Renault Mégane/Mégane CC
Platz 16: Opel Astra (inkl. Cabrio)
Platz 17: Mazda 5
Platz 18: Ford C-MAX
Platz 19: Ford Focus (inkl. Cabrio)
Platz 20: Citroen Berlingo
Platz 21: KIA Ceed
Platz 22: Honda Civic
Platz 23: Hyundai i30
Platz 24: Dacia Logan
Platz 25: Opel Zafira
Platz 26: Toyota Corolla
Platz 27: Citroen C4
Platz 28: Peugeot 307
Platz 29: Renault Kangoo

Mittelklasse
Auch im Bereich der Mittelklasse der BMW wieder ganz oben und belegt den besten Platz. Platz zwei belegt hier die Mercedes C-Klasse. Am unteren Ende finden Sie dann Ford Mondeo, Ford S-MAX und Opel Vectra. Diese leiden leider noch an den Altlasten der Vorgängermodelle.

Platz 1: BMW X3
Platz 2: Mercedes C-Klasse
Platz 3: BMW 3er (inkl. Cabrio)
Platz 4: Mercedes SLK
Platz 5: Audi A4 (inkl. Cabrio)
Platz 6: Nissan Qashqai
Platz 7: VW Tiguan
Platz 8: Mercedes CLK
Platz 9: Skoda Octavia
Platz 10: Ford Kuga
Platz 11: VW Passat
Platz 12: Toyota RAV4
Platz 13: Toyota Avensis
Platz 14: Hyundai Tucson
Platz 15: Mazda 6
Platz 16: VW Sharan
Platz 17: Volvo S40/V50
Platz 18: Renault Laguna
Platz 19: Peugeot 407
Platz 20: Ford Mondeo
Platz 21: Ford S-MAX
Platz 22: Opel Vectra

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
http://www.autobild.de/artikel/auto-bild-qualitaetsreport-2010-1215088.html

tudi tu škoda pred renaultom

zdaj bo pravi čas za STFU
wink-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zakaj bi utihnil? Še enkrat poglej na adacovo stran. Tam imaš pluse in krogce za zanesljivost po letih in meganu ne gre nič slabše kot octaviji.

Sicer pa, nisem nikdar napisal, da je megane bolj zanesljiv kot octavia. Samo ob opazki, da je renault pojem nezanesljivosti napisal, da lahko pogledaš na adac.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
http://www.adac.de/infotestrat...m68C5X3xLE4HeN_

tak zaj pa si poglejte original zadevo...mater ste bebci, renault je slabsi zato ker ima slabso statistiko izpred let...zadnja leta se komot kosa s samim vrhom - uuu poglejte 307 je tretji na listi,kdo bi si to mislo, ko ste alter poznavalci tudi proti temu francozu......samo ni mi pa jasno kak je lahko FORD s-max predzadnji, touran za senicom...ipd...mislim naj si kupi vsak kar mu pase...primerjave itaq ni...skoda pac...vw za reveze..samo da majo kvazi nemca...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
valjda da gledaš po nekaj letih kaj bo za avtom, saj ga pa ne bo prodajal na 2 leti, ne serje vsak denarja za nove avte. Poglej si njegovo izkušnjo pri meganu 2004... pa ti bo jasno o čem teče debata. pri ena dve leti starem so itak pluski

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Nevem kje ti živiš ampak v totem našem maribori reveži ponavadi hodijo peš ali pa vozijo stare kiblie za par 100 eur.
crazy1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
pa verjetno si mislil P308, ker 307 je bil še večji oz enak sekret ko megan.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ja mislo sem 308...307 isti sekret? kolko jaz vidim je 13 mest za meganom...ampak ok ti ze ves....

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
no še hujši, sej zjda je vseeno al ti crknejo dize, al pa dize in še turbina in vsa elektrika..pri obeh ostaneš na cesti in so solze.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.568
113
50
Na sončni strani ALP
Vozim Oktavijo 1,9 TDI. Ti lahko samo priporočam. Ko pa sem sam kupoval, sem imel v ožjem izboru tudi Fokus karavan.
Vendar ima na zadnji klopi precej manj prostora kot pa Oktavija zato sem ga izpustil iz izbora.

Mi je pa tale ta novi blazno všeč: Fokus

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Vozim Oktavijo 1,9 TDI. Ti lahko samo priporočam. Ko pa sem sam kupoval, sem imel v ožjem izboru tudi Fokus karavan.
Vendar ima na zadnji klopi precej manj prostora kot pa Oktavija zato sem ga izpustil iz izbora.

Mi je pa tale ta novi blazno všeč: Fokus

Preveč načičkana sredinska konzola.
rolleyes-1.gif

Drugače pa sem fasciniran nad prostornostjo v Škodi. V primerjavi z mojim meganom je kot razred ali celo dva višje. Noro!

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
adac meri samo tisto okvaro, ko avto umre na cesti. ne meri pa 1001 utripanje lučke, fuč to, fuč ono, 50 malenkosti v enem letu, ko lahko popyzdiš zraven. Po možnosti majstri še ne pogruntajo kaj je hin in si tam 5x za eno stvar. tega v adac ni. je pa teh malenkosti definitivno več na renaultu kot škodilaku.
In če je škoda prišla ven 2005 in je še zdaj izjemno popularna, ti to samo pove da je avto res dober. Če hoče kdo neko novo fancy blink blink zadevo pač kupi neko francosko ali korejsko načičkano jajco, če to išče.
Pri kupcih škode pa ponavadi igra večjo vlogo kvaliteta, zanesljivost, najboljši price/performance in podobni pojmi.

zdaj pa nehaj gnjavit z renaultom in adac

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Škoda je definitivno referenčni avto za ostale v tem razredu.

Lani sem pa šel sam pogledat še KIA ceed SW. 16. bencinarji imajo po novem 6 prestav. Avto ima dokaj velik prtljažnik, edno vozniški del se mi je zdel malce utesnjen.
Sicer pa 7 let garancije, veliko opreme. in pomojem povsem soliden avto.
Še en zanimiv podatek: Sodelavka ga ima in reklamira vsako najmanjšo napakico (praskica na volanu, ki jo je verjetno sama naredila-2cm). Vse zrihtali brez pardona.
Pa jurja daš v žep napram Octavii.
Še vprašanje: Kupuješ rabljen avto do 5 let in do 100.000km. Kia s tovarniško garancijo (velja povsod v EU, pri vseh KIA dilerjih) ali Octavia brez za prbl. enak denar?
Moraš vedet, da te podaljšane garancije običajno veljajo le za konkretnega trgovca. Torej avto ti crkne na Hrvaškem, pelješ na lokalni servis, plačaš polno ceno.

lp

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:

Lani sem pa šel sam pogledat še KIA ceed SW. 16. bencinarji imajo po novem 6 prestav. Avto ima dokaj velik prtljažnik, edno vozniški del se mi je zdel malce utesnjen.
Še en zanimiv podatek: Sodelavka ga ima in reklamira vsako najmanjšo napakico (praskica na volanu, ki jo je verjetno sama naredila-2cm). Vse zrihtali brez pardona.
Še vprašanje: Kupuješ rabljen avto do 5 let in do 100.000km. Kia s tovarniško garancijo (velja povsod v EU, pri vseh KIA dilerjih) ali Octavia brez za prbl. enak denar?
Moraš vedet, da te podaljšane garancije običajno veljajo le za konkretnega trgovca. Torej avto ti crkne na Hrvaškem, pelješ na lokalni servis, plačaš polno ceno.

lp

No to je tako, kar je zate prednost, 7 let garancije, zame ni prednost. Dejansko je garancije 7 let na motor in menjalnik, ostale stvari pa so v garanciji koliko časa?
Koliko stane servis za Kio Ceed? Vsako stvar posebaj, je treba rihtat na pooblaščenem servisu. Zdaj pa si izračunaj.

Če imaš 1x letno reden servis ki stane 250€ x 7 let = 1750€ samo za redni servis (olje, filtri).

Pri drugi znamki stane za avto razred Ceeda servis cca. 130€, redne servise moraš opravljati 2 leti, torej te to stane slabih 300€, potem pa naprej po želji...

Razlike je 1400€, ki jo plačaš zato da imaš štempelj in 7 letno garancijo
smirk-1.gif
, koliko ljudem, pa ob rednem servisiranju usuje motor ali menjalnik... če pa že, boš pa pri Kii čakal na rezervni del toliko časa, da se boš ustrelil.

V vsaki dobri stvari se skriva tudi nekaj slabega in obratno.

Kar pa se tiče podaljšane garancije pa je stvar taka, imaš podaljšano garancijo Avtohiše, ki te veže, da vse opravljaš pri njih, kar ni nobena prednost za kupca, bolj obveznost in imaš splošno podaljšano garancijo znamke vozil, ki jo uveljavljaš kjerkoli, tudi v tujini ker je posredi zavarovalnica.

Nazadnje urejeno:

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
No to je tako, kar je zate prednost, 7 let garancije, zame ni prednost. Dejansko je garancije 7 let na motor in menjalnik, ostale stvari pa so v garanciji koliko časa?
5 let ali 150.000km. Sicer pa, če garancije nočeš, ni treba upoštevat pogojev, nihče te ne sili.

Koliko stane servis za Kio Ceed? Med 250 in 300evri. Med dizli en bencinci ni neke razlike

Pri drugi znamki stane za avto razred Ceeda servis cca. 130€, redne servise moraš opravljati 2 leti, torej te to stane slabih 300€, potem pa naprej po želji...
Pri kateri znamki je redni servis v rangu 150eur? Ko sem gledal Opla, mazdo, Citroen, Renault so imeli vsi skoraj identične tarife: med 200 in 300 evri.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.487
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:

lp

Koliko stane servis za Kio Ceed? Vsako stvar posebaj, je treba rihtat na pooblaščenem servisu. Zdaj pa si izračunaj.

Če imaš 1x letno reden servis ki stane 250€ x 7 let = 1750€ samo za redni servis (olje, filtri).

Razlike je 1400€, ki jo plačaš zato da imaš štempelj in 7 letno garancijo
smirk-1.gif
, koliko ljudem, pa ob rednem servisiranju usuje motor ali menjalnik... če pa že, boš pa pri Kii čakal na rezervni del toliko časa, da se boš ustrelil.

V vsaki dobri stvari se skriva tudi nekaj slabega in obratno.

Kar pa se tiče podaljšane garancije pa je stvar taka, imaš podaljšano garancijo Avtohiše, ki te veže, da vse opravljaš pri njih, kar ni nobena prednost za kupca, bolj obveznost in imaš splošno podaljšano garancijo znamke vozil, ki jo uveljavljaš kjerkoli, tudi v tujini ker je posredi zavarovalnica.

1400 € razlike? kot da so servisi pri popoldancih in olje ter filtri po drugem letu zastonj .....

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Pri kateri znamki je redni servis v rangu 150eur? Ko sem gledal Opla, mazdo, Citroen, Renault so imeli vsi skoraj identične tarife: med 200 in 300 evri.
Za golfa (1.4 tsi) je redni servis 150eur, 200eur sem dal sedaj, ko so menjali tudi zavorno tekočino.