Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Vozim Oktavijo 1,9 TDI. Ti lahko samo priporočam. Ko pa sem sam kupoval, sem imel v ožjem izboru tudi Fokus karavan.
Vendar ima na zadnji klopi precej manj prostora kot pa Oktavija zato sem ga izpustil iz izbora.
Mi je pa tale ta novi blazno všeč: Fokus
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Škoda je definitivno referenčni avto za ostale v tem razredu.
Lani sem pa šel sam pogledat še KIA ceed SW. 16. bencinarji imajo po novem 6 prestav. Avto ima dokaj velik prtljažnik, edno vozniški del se mi je zdel malce utesnjen.
Sicer pa 7 let garancije, veliko opreme. in pomojem povsem soliden avto.
Še en zanimiv podatek: Sodelavka ga ima in reklamira vsako najmanjšo napakico (praskica na volanu, ki jo je verjetno sama naredila-2cm). Vse zrihtali brez pardona.
Pa jurja daš v žep napram Octavii.
Še vprašanje: Kupuješ rabljen avto do 5 let in do 100.000km. Kia s tovarniško garancijo (velja povsod v EU, pri vseh KIA dilerjih) ali Octavia brez za prbl. enak denar?
Moraš vedet, da te podaljšane garancije običajno veljajo le za konkretnega trgovca. Torej avto ti crkne na Hrvaškem, pelješ na lokalni servis, plačaš polno ceno.
lp
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
No to je tako, kar je zate prednost, 7 let garancije, zame ni prednost. Dejansko je garancije 7 let na motor in menjalnik, ostale stvari pa so v garanciji koliko časa?
5 let ali 150.000km. Sicer pa, če garancije nočeš, ni treba upoštevat pogojev, nihče te ne sili.
Koliko stane servis za Kio Ceed? Med 250 in 300evri. Med dizli en bencinci ni neke razlike
Pri drugi znamki stane za avto razred Ceeda servis cca. 130€, redne servise moraš opravljati 2 leti, torej te to stane slabih 300€, potem pa naprej po želji...
Pri kateri znamki je redni servis v rangu 150eur? Ko sem gledal Opla, mazdo, Citroen, Renault so imeli vsi skoraj identične tarife: med 200 in 300 evri.
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Škoda je definitivno referenčni avto za ostale v tem razredu.
Lani sem pa šel sam pogledat še KIA ceed SW. 16. bencinarji imajo po novem 6 prestav. Avto ima dokaj velik prtljažnik, edno vozniški del se mi je zdel malce utesnjen.
Sicer pa 7 let garancije, veliko opreme. in pomojem povsem soliden avto.
Še en zanimiv podatek: Sodelavka ga ima in reklamira vsako najmanjšo napakico (praskica na volanu, ki jo je verjetno sama naredila-2cm). Vse zrihtali brez pardona.
Pa jurja daš v žep napram Octavii.
Še vprašanje: Kupuješ rabljen avto do 5 let in do 100.000km. Kia s tovarniško garancijo (velja povsod v EU, pri vseh KIA dilerjih) ali Octavia brez za prbl. enak denar?
Moraš vedet, da te podaljšane garancije običajno veljajo le za konkretnega trgovca. Torej avto ti crkne na Hrvaškem, pelješ na lokalni servis, plačaš polno ceno.
lp
No to je tako, kar je zate prednost, 7 let garancije, zame ni prednost. Dejansko je garancije 7 let na motor in menjalnik, ostale stvari pa so v garanciji koliko časa?
Koliko stane servis za Kio Ceed? Vsako stvar posebaj, je treba rihtat na pooblaščenem servisu. Zdaj pa si izračunaj.
Če imaš 1x letno reden servis ki stane 250€ x 7 let = 1750€ samo za redni servis (olje, filtri).
Pri drugi znamki stane za avto razred Ceeda servis cca. 130€, redne servise moraš opravljati 2 leti, torej te to stane slabih 300€, potem pa naprej po želji...
Razlike je 1400€, ki jo plačaš zato da imaš štempelj in 7 letno garancijo, koliko ljudem, pa ob rednem servisiranju usuje motor ali menjalnik... če pa že, boš pa pri Kii čakal na rezervni del toliko časa, da se boš ustrelil.
V vsaki dobri stvari se skriva tudi nekaj slabega in obratno.
Kar pa se tiče podaljšane garancije pa je stvar taka, imaš podaljšano garancijo Avtohiše, ki te veže, da vse opravljaš pri njih, kar ni nobena prednost za kupca, bolj obveznost in imaš splošno podaljšano garancijo znamke vozil, ki jo uveljavljaš kjerkoli, tudi v tujini ker je posredi zavarovalnica.
Za golfa (1.4 tsi) je redni servis 150eur, 200eur sem dal sedaj, ko so menjali tudi zavorno tekočino.Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Pri kateri znamki je redni servis v rangu 150eur? Ko sem gledal Opla, mazdo, Citroen, Renault so imeli vsi skoraj identične tarife: med 200 in 300 evri.