Menjava vozila

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Kaj pa kj tazga KLIK meni zelo všečn avto
Sm šu do Brnčičeve in ko sm se usedu v to sm bil kr prijetno presenečen
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Jeba je čakalna doba - med 1 in 2 meseca.
frown-1.gif

Za mojo je bil 6 mesecev, dobava po treh :S Ocitno za RSke samo vsake toliko "zazenejo linijo", pa kakor mas sreco...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Kaj pa kj tazga KLIK meni zelo všečn avto
Sm šu do Brnčičeve in ko sm se usedu v to sm bil kr prijetno presenečen
wink-1.gif

Človek kupuje karavana?
bonk.gif

Če smo že pri temu, predlagam Dacio Duster, daš 15k pa maš vse
grin1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
VEM da išče karavana, imam wagon z slabimi 5m in ko sm se vsedu v iX20 sm bil prijetno presenečen
smirk-1.gif

...pa ne vem zakaj mora biti
bonk.gif
?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Kaj pa je razlika pri Meganu med Bose Edition in GT-line? Razen ozvočenja ima GT-line boljšo opremljenost?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
To mi je jasno ja, ker ima GT-line precej lepšo zunanjo obliko ja.
Verzija Bose ima ene æapac feltne gor.
grin1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
To mi je jasno ja, ker ima GT-line precej lepšo zunanjo obliko ja.
Verzija Bose ima ene æapac feltne gor.
grin1.gif

Hja. Čapac ali ne, to je subjektivna stvar. Mene so tudi na začetku malo zmotile, a ko sem ga videl tretjič, so mi postale všeč. Bel avto, 17 col "čapac" feltne, glasna muzika iz Bose audio sistema, temna stekla - pravi čapac mobil. Samo znamka je napačna
smile-1.gif

GT line je drugačen. Bose je v bistvu nek limited edition, tako kot so imeli pri Renaultu recimo Twingo Benetton in podobna jajca.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sorodnik je kupil Ceed SW. 1.6 CRDi, 82 kW (se mi zdi), paket opreme pod vrhom. Dal zanjo 14k (ali celo nekaj manj) zanjo. Nova. Sicer se pri KII ne moreš zmišljevat z opremo (ker je v glavnem po paketih). NAjboljši paket opreme se čaka tudi do 6 mesecev. Isto opremo po naročilu...
Ima pa avto ročno klimo, CD/MP3, sprednje šipe in ogledala naštrom, meglenke, usnje na volanu in prestavni ročici, ALU 16·. Sredinska konzola. Daljinsko centralno zaklepanje, ločeno odpiranje prtljažnika. 6 stopenjski menjalnik. Ne vem če ima ESP (nima gumba, kontrolka je EPS, kar je lahko za električni servo). 6 AB, ABS. Za ta denar boljši nakup od Octavie.
Temnjenje stekel te pride še dodatnih npr. 150 EUR (skupaj z vpisom v homo kartonček), park senzorji zadaj nekje 100 EUR. Še zmeraj za 1500 EUR cenejša od Octavie.

Kolikor sem ga vozil, me je navdušil. Ob enakem budgetu in potrebah bi ga tudi sam kupil.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Sorodnik je kupil Ceed SW. 1.6 CRDi, 82 kW (se mi zdi), paket opreme pod vrhom. Dal zanjo 14k (ali celo nekaj manj) zanjo. Nova. Sicer se pri KII ne moreš zmišljevat z opremo (ker je v glavnem po paketih). NAjboljši paket opreme se čaka tudi do 6 mesecev. Isto opremo po naročilu...
Ima pa avto ročno klimo, CD/MP3, sprednje šipe in ogledala naštrom, meglenke, usnje na volanu in prestavni ročici, ALU 16·. Sredinska konzola. Daljinsko centralno zaklepanje, ločeno odpiranje prtljažnika. 6 stopenjski menjalnik. Ne vem če ima ESP (nima gumba, kontrolka je EPS, kar je lahko za električni servo). 6 AB, ABS. Za ta denar boljši nakup od Octavie.
Temnjenje stekel te pride še dodatnih npr. 150 EUR (skupaj z vpisom v homo kartonček), park senzorji zadaj nekje 100 EUR. Še zmeraj za 1500 EUR cenejša od Octavie.

Kolikor sem ga vozil, me je navdušil. Ob enakem budgetu in potrebah bi ga tudi sam kupil.

Ne se hecat, to korejsko kanto? Za crknit. Še šeststopenjskih menjlanikov (pri bencincih) niso jemali. Sicer pa pride z normalno opremo 15 pa pol bencinar, kar gčede na podn od avta vsekakor ni ugodno. Ajde, če bi bla cvena kot pri Cruzu, torej enih 12 jurjev. Tak šrot za 15 prodajat je pa sramota (kupujejo pa bedaki).

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pusti jih, pač folk nima pojma o avtih in kupijo pač kar največ dobijo na papirju za najmanjšo cifro.
crazy1.gif

Me pa zanima koliko bo KIA cenejša čez 5 let.
grims-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ampak SJTV1, spominjaš me na M. Česna... Zanj je bilo tudi vse kar ni bilo BMW ali Mercedes kanta...
@all. za 14k se mi zdi ugodno za dizla. Se pa strinjam, da je s polno ritjo lahko srat. Če bi imel 40k bi si tudi jaz kupil V60 Atlantic Ocean Race Edition z vsemi bombončki... D3 avtomatik. Pa si ga ne morem privoščiti.
Za 15k, dolgo jamstvo in dokaj kvalitetnen avto bi pa razmislil. Seveda bi najprej gledal za Meganom GT... Pri Škodi pa raje za Superbom. Za minimalno razliko v ceni dobiš zelo spodobno prevozno sredstvo, kateremu tudi Octavia ne seže do gležnjev.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Avto načelom kupiš zato da ga uporabljaš ne pa da ga prodaš čez 5 let. Ker avto kot investija je nekaj najslabšega. Minili so časi sarajevskih G1/G2, katere si rabljene dražje prodal kot nove kupil.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
No vidiš, točno potrdil si kar sem napisal. Folk vidi dizel, "samo" 14k, in gremo gasa v trgovino. Da se pa octavia (ali katerikoli avto omenjen v tej temi) pelje 3x boljše, je 3x boljše izdelen in posledično čez 100k km 3x manj zmahan pa ni pomembno, važno, da je jurija bolj poceni. In noben ne serje z polno ritjo, ampak če že kupuješ nov avto za 14k pa res mislim, da se ni problem še stegniti 1k in kupiti soliden avto kot pa ta korejski polizdelek. Sedaj me bodo sicer KIA loverji verjetno spet napadli ampak ti tako ali tako ponavadi nimajo pojma kaj je dober oziroma soliden avto ali pa lažejo sami sebi, da so kupili dober avto. KIA to pač ni, pa lahko ima zaradi mene doživljensko garancijo in nevem še kaj vse, bo še vseno polizdelek.
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ampak SJTV1, spominjaš me na M. Česna... Zanj je bilo tudi vse kar ni bilo BMW ali Mercedes kanta...
@all. za 14k se mi zdi ugodno za dizla. Se pa strinjam, da je s polno ritjo lahko srat. Če bi imel 40k bi si tudi jaz kupil V60 Atlantic Ocean Race Edition z vsemi bombončki... D3 avtomatik. Pa si ga ne morem privoščiti.
Za 15k, dolgo jamstvo in dokaj kvalitetnen avto bi pa razmislil. Seveda bi najprej gledal za Meganom GT... Pri Škodi pa raje za Superbom. Za minimalno razliko v ceni dobiš zelo spodobno prevozno sredstvo, kateremu tudi Octavia ne seže do gležnjev.

Zakaj že? Sem lepo napisal, da je recimo Cruze (na žalost ni karavana) čisto fajn avto in tudi primerno cenovno postavljen za ta tip avtov. Nek nivo avta je za 12 jurjev dober nakup, za 15 pa pač kanta.
OIn tudi jaz nimam 40k in Volva, ampak pač eno tojoto. Tisti hip se mi je zdela pač best buy, zdaj se mi ne več, ker so prišli boljši avti za manj denarja v istem razredu.

Vse skupaj pa nima veze z dejstvo, da so glede na svojo ceno kije pač šrot. Zadnjič sem gledal ceno Captive in Sorenta - Chevrolet je za 5 jurjev cenejši enako opremljen. 39k za sorenta? So zmešani? Če gledamo skozi oči 39K, je sorento polizdelek. Za 34 bi bil pa fajn avto. V absolutnem smislu sta pa oba poden od podna.

PS: Česenj, ne Česen ... Privat je mel pa Jeepa.