Menjava vozila

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pa ni Captiva bojda poden od podna tudi za 20k, kaj šele 34k. Vsaj tako je bilo enkrat govora na tem forumu.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Fantje in dekle - Astra se pelje svetlobno leto bolje od Octavie. Pa ne v smislu moči, ampak vsega skupaj. Vozil sem limuzino s Cosmo opremo 1.4 turbo. Kapo dol. Kot bi vozil avto razreda višje. Ogromen napredek od prejšnje generacije...lega na cesti hudo prepričljiva, motor odličen, pa še daleč od utečenega (samo 1000 prevoženih). Tudi sredinska konzola mi je v živo bolj všeč kot na slikah. Hudo dober avto.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Če si vajen SUVov za 100k, vsekakor. Če pa si dokaj normalen slovenec ki bi imel pravi 7-sedežni suv z dovolj zmogljivim dizlom, pa ful opremo (z navi&usnjem vred), pa nisi fuknjen na sveto trojico&co, je pa Captiva za 34k čisto OK avto.
Je pa res, da je zdaj zunaj frišna captiva. Une izpred let nisem vozil (sem le antaro). Tistega pa ne komentiram, sploh z oplovo ceno.
Lej, čisto jasno je, da vrhunskega avta za malo denarja ni. Vedno se zelo jasno vidi, kje se je varčevalo. Ampak dokler je cena nivoju varčevanja primerna, je vse OK. Ko pa varčujejo, ceno pa nabijejo, je pa to poden. Kia je tipičen primer.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Po mojem je samo pozna ura in valda se boš spametoval in spremenil svoje mnenje ter kupil octavio
zmaga.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
jutri bo šel vozit še megana al kaj še ima na spisku, pa bo tisto najbolj hudo
smile-1.gif

drugače pa captiva je vredna pod 20, ker je katastrofa od avta, antara pa prav tako.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Po mojem je samo pozna ura in valda se boš spametoval in spremenil svoje mnenje ter kupil octavio
zmaga.gif

Pomoje se bom spametoval in prestavil nakup za par mesecev ali let.
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Heh

stara kola bodo vsaka zahtevala vlaganje. Domnevam, da so na meganu šle šipke stabilizatorjev spredaj, pa kakšen nosilec motorja je že pri koncu... Za začetek.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Heh

stara kola bodo vsaka zahtevala vlaganje. Domnevam, da so na meganu šle šipke stabilizatorjev spredaj, pa kakšen nosilec motorja je že pri koncu... Za začetek.

Nosilec motorja sem menjal že dvakrat v roku 60k prevoženih. Zdaj je treba menjat mehanizem dviga stekel pri vozniku, pa tretja zavorna luč je umrla. V naslednjih 5k prevoženih bo treba zrihtat zavore. Pa nekaj hudo ropota spredaj v podvozju, zna biti da je to o čemer ti govoriš.
smile-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
jutri bo šel vozit še megana al kaj še ima na spisku, pa bo tisto najbolj hudo
smile-1.gif

drugače pa captiva je vredna pod 20, ker je katastrofa od avta, antara pa prav tako.

Ne ne. Astra je v kompletu boljša od Megana. Ima pa Megane lepšo, bolj enostavno armaturko. Astra ima preveč tipk na sredinski konzoli.

Vozil sem limuzino GT line 1.6 s 6 prestavami in je kar zanimiva. Navor je zelo hitro na maksimumu, potem je bolj bogi. Vozi se bolj kot dizel. Je pa svetlo modre barve GT line oprema s temno sivimi feltnami lepši od Bose edition-a.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ampak SJTV1, spominjaš me na M. Česna... Zanj je bilo tudi vse kar ni bilo BMW ali Mercedes kanta...
@all. za 14k se mi zdi ugodno za dizla. Se pa strinjam, da je s polno ritjo lahko srat. Če bi imel 40k bi si tudi jaz kupil V60 Atlantic Ocean Race Edition z vsemi bombončki... D3 avtomatik. Pa si ga ne morem privoščiti.
Za 15k, dolgo jamstvo in dokaj kvalitetnen avto bi pa razmislil. Seveda bi najprej gledal za Meganom GT... Pri Škodi pa raje za Superbom. Za minimalno razliko v ceni dobiš zelo spodobno prevozno sredstvo, kateremu tudi Octavia ne seže do gležnjev.

minimalno razliko v ceni?!

avtor gleda za oktavijo za 16k€, najcenejša SuperB limuzina v obliki 1.6 nepremičnine je 20k, karavan je 1k€ dražji, če hočeš pa karkoli od opreme pa malo bolj spodobno motorizacijo si pa takoj na 25k€

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Jaz bi vzel Astro ali Megana.
Pri Astri me sicer moti ogromna dolžina, a le povprečna prostornost, Megane mi je lep zgolj z GT line opremo.
Astro bi za 16k € moral dobiti že Cosmo opremo in 1.4 turbo motor s 103kW.
Octavia ima največji prtljažnik in je po zanesljivosti dober avto, ampak mi v karavan izvedbi ni všeč.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nek srednji paket. Ima ročno klimo, pa ALU feltne, temnjena zadna stekla, svetlobni senzor, boljši zaslon med merilniki, ESP... Ta avto ga je prišel 17500, dodal si je naknadno še webasto. Ko ga je dobil, so nadomestili 1.9 TDi z 1.6 TDi

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
ksz

novi autobild

primerjalni test ravno teh 6 avtov (megana mislim da ni bilo med njimi) tvoja opevana astra na 4.mestu.. zmagala octavia 1,6 tdi pred golfom variantom.

tolk o tem.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ksz

novi autobild

primerjalni test ravno teh 6 avtov (megana mislim da ni bilo med njimi) tvoja opevana astra na 4.mestu.. zmagala octavia 1,6 tdi pred golfom variantom.

tolk o tem.

Octavia 1.6 TDI je še dobrega jurja dražja od 1.2 TSI. Golf je tudi precej dražji.

Mimogrede - testirali so avtomobile z dizelskimi agregati. Focus, Octavia, i30, Astra, Golf in 308. Cene po cenikih od 22k do 27k. Torej nobene veze z mojo temo. 308 najcenejši, Astra najdražja - po ceniku seveda.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
glede na to da je 1.6 TDI bolj kot ne švoh motor ( zelo velika turbo luknja ) in je 1.2 TSI dosti boljši bi ti morala biti odločitev še lažja!