Meglenkarji

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Zakon ste. Dejte si še eno dodatno na sredino maske, pa še jaz vam dam moje dodatne daljinke.
zmaga.gif
Enemu še meglenke niso bile dovolj, je imel še dolge zraven.

V pol urce zabeleženo.
crazy1.gif

lojtra

Pripravnik
6. jul 2008
60
1
8
To pa se tako zelo strinjam, da se ne morem bolj! P....izdim, ko to vidim! Kaj so to res sami taki, ki so levi in pozabljivi, al želijo pokazai, da imajo meglenke? Res tega ne razumem. Me zanima če folk sploh ve, kdaj se lahko uporabljajo meglenke in kdaj ne!?
Potem pa mu poblendaš, da jih naj izklopi, te pa tui nazaj blenda, pa trobi, pa proti tebi vozi. IQ res izjemno visoko!

Pa lep pozdrav in vse dobro v prihajajočem letu.

moonrush

Pripravnik
13. nov 2009
41
1
8
Jest kar vsakemu dolge nažgem k se mi nasprot z meglenkami prpele. Najjači so pa tisti k majo xenonke in pol spodej še meglenke "pržgane" da se ja vid kako grdo svetjo:)

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Škoda besed... Jaz sem včeraj na AC v razdalji 15km od šihta do doma vidu 3/4 vseh avtomobilov s meglenkami. Pa ni blo mal avtov na cesti... In pol se poba v ibizi spravi pržgt vse 4 smernike, ko mu vozm za ritjo s dolgimi lampami. [censored] en, ugasn zadnjo meglenko, pa jaz dolge ugasnm. Da ni blo megle, mi vrjetno ni potrebno preveč razlagat
bonk.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Včeraj po Poljanski dolini jih je imelo več kot pol nasproti vozečih. Ostala polovica jih verjetno ni imela v opremi.
bonk.gif

Je bila malo meglica, ampak noben ni vozil pod 90 km/h, tako da mi res ni jasno kaj mu rabi avto za svetit 2m pred sabo pri 90 km/h.
Cesta pa seveda kot ogledalo...

Sem vsakemu blendal, pa itak ni nič pomagalo, me pa veseli, da je tudi on za trenutek videl tako slabo kot jaz, pa čeprav sem povečal s tem nevarnost.
redface-1.gif

Kje so policaji??? Še avtobus jih je imel prižgane.

Enga sem pa videl, ki je imel štiri meglenke.
13.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Sem slišal razlago ene punce ki je še v soncu vozil z meglenkami: "če so pa fancy"

bonk.gif

Verjamem da bi bil iskren odgovor meglenkarjev kar v veliki meri tak.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Tudi sam 1x doživel hud odgovor.

"Če se pa tako slabo vidi. Jaz vidim bolje, za ostale me pa ne briga" In stanje je na cesti potem tako kot je. Prosto po prešernu.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Motenci itak. Saj ljudje itak ne znajo več normalno voziti. To je samo še ena dodatna stvar, ki spada k vožnji 50% pod omejitvijo, konstantni vožnji po prehitevalnem pasu, vožnji brez smernikov, blebetanju po GSMju, zabijanju križišč, vožnji v rdečo in podobnim debilizmom na cestah.

Pač posledica, da vsak še tako nesposoben človek dobi izpit za avto
stupid-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mene prav zanima, če bo kdaj folk pogruntal, da meglenke koristijo kvečjemu, če je vidljivost tam do največ 10 metrov, kar pomeni da hitreje kot kakih 30-40 km/h sploh ne pridejo v poštev.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Uporaba sprednjih meglenk je dovoljena le, kadar je vidljivost manjša od 50 m. Če vozilo nima vgrajenih meglenk, je priporočljiva vožnja z zasenčenimi lučmi.

Zadnje meglenke (rdeče barve) smemo uporabljati le v izredno slabi vidljivosti, saj izjemno močno svetijo. Pri vožnji v koloni jih ne smemo uporabljati zaradi slepitve za nami vozečih voznikov. Zavorne luči so zaradi prižganih meglenk težje prepoznavne, zato lahko pride do naleta.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Sam pogosto berem takšna mnenja. Upoštevam to dejstvo in meglenk (sprednjih ali zadnjih) ne uporabljam brez zveze.
Je pa res, da mene (na drugih vozilih) sploh ne motijo. Sprednje niti najmanj, zadnje pa sicer opazim, vendar ni nobene panike.

Kar pa zadeva koristnost - zadnje se mi zdijo koristne, saj je precej večja verjetnost, da te bo zadaj vozeči prej opazil. Zato odobravam, da jih (sploh na hitrejših cestah) ljudje uporabljajo. Sprednje pa ... bolj tako, tako. Na blizu je res nekaj bolje, vendar je to že v območju, ko je skrajno nevarno, da bi kaj zagledal. Vidi pa se bolje, to drži.

Nekaterim pa so sprednje šminka in jih imajo pogosto tudi podnevi.
evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ne vem kje so policaji, zadnje čase jih skoraj ne vidim ???????!!!!!!!!!!!!!

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Danes sem opazil celo policiste s prižganimi meglenkami, ter brez dnevnih luči. Se je mogoče v kratkem spremenil kak zakon?

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Pejt k dohtarju, če se ti blešči
smirk-1.gif

Jest sem eden izmed takih, ki ima meglenke vedno prižgane v dežju, megli, snegu. Pa predvsem na avtocesti. Zato da me ostali kreteni na cest vidijo.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pa da se vedo kateremu kretenu umaknit? Meglenke so itak nateg, vse kar naredijo je razširijo polje. Sem zadnjic naletel na trzaski na enega cepca, vstric na semaforju mu hupam, on veselo debatira po telefonu in ignorira, vmes si prizge se cik. V eni roki cik, v drugi mobitel zadaj pa light show. No, rdeca je gorela predolgo, da bi me ignorriral. Jih je ugasnil.

Bolj me cudi to, da cepci med voznjo ne razmisljajo/opazujejo. Prej ali slej opazis lucke v armaturki in pogledas, ce je kdo zadaj in takoj ugasnes. To pa ocitno samo sanjajo.
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz sem mel primer na vrhniki ko se je tipu popolnoma vtrgalo ko sem mu poblendal, vozili smo v koloni nič megle zvečer on pa šopal res konkretno svetlo meglenko na BMW 3 karavan.

Sva mela cel show down, sam to bi morale pa kamere posnet da bi kdo verjel.
bonk.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Pejt k dohtarju, če se ti blešči
smirk-1.gif

Jest sem eden izmed takih, ki ima meglenke vedno prižgane v dežju, megli, snegu. Pa predvsem na avtocesti. Zato da me ostali kreteni na cest vidijo.
A imaš tudi dolge vedno prižgane, da te drugi bolje vidijo.
Meni se pa zdijo največji kreteni tisti, ki mislijo, da morajo vsi samo njih videt.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Nič novega v naši državi....vozniki teh avtomobilov so navadni luleki, ki nimajo nič na kar bi bili lashko ponosni, razen na avto, ki je bil po vsej verjetnosti na kredo vzet....poleg tega ima ta avto obvezno opremo meglenke, zaradi prej omenjene bolezni, posledica omejitve te bolezni so prižgane meglenke...saj jih prejšnji avto ni imel oziroma, je to prvi njihov avto z meglenkami....
In ja na K...C mi greste meglenkarji !
Grem na
nahrung002.gif

Toro

Pripravnik
20. avg 2007
112
0
16
Lani sem imel na poti z morja enega luškanega meglenkarskega espaca za ritjo, ponoči, krasna vidljivost. Sem mu proti lastnemu prepričanju in predvsem iz dolgčasa malo prižgal zadnjo meglenko, tako da je potem od blendanja skoraj ven padel. Šele čez pet minut mu je potegnilo, da ima prižgane meglenke, in jih je ugasnil. Očitno je bil sovražnik meglenkarjev.
smirk-1.gif

Drugače pa za razširjenost meglenkarske kulture krivim predvsem reklame. Nekaj primerov z neta: pro_cee'd

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Toro pravi:
Lani sem imel na poti z morja enega luškanega meglenkarskega espaca za ritjo, ponoči, krasna vidljivost. Sem mu proti lastnemu prepričanju in predvsem iz dolgčasa malo prižgal zadnjo meglenko, tako da je potem od blendanja skoraj ven padel. Šele čez pet minut mu je potegnilo, da ima prižgane meglenke, in jih je ugasnil. Očitno je bil sovražnik meglenkarjev.
smirk-1.gif

Drugače pa za razširjenost meglenkarske kulture krivim predvsem reklame. Nekaj primerov z neta: pro_cee'd

novi polo ima v meglenki 2 zarnici. eno 21W navadno, ki se uporablja kot dnevne luci in klasicno meglenko. in podnevi svetijo samo te 21W zarnice, resda na lokaciji kjer so ponavadi meglenke. ko sem imel testnega pola, sem podnevi samo na odseku celovske od ac gorenjska do ljubljanske obvoznice imel 4, ki se jim je prakticno utrgalo od blendanja z zadnjo megleno, vsemi stirimi smerniki, kratko utripanje stop luci ....
cheer.gif