malica v službi

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
... če že primerjaš hruške in jabolke (tolarje in evre) potem še primerjaj malo cene v tolarjih in evrih

ko sem pil nazadnje pivo v tolarjih v gostilni, sem dal 220 tolarjev, kje ga zdaj dobim pod 1.6€?

v svetem nikjer.

"Roko naj dvigne prvi privatnik, ki pošteno prikazuje svoj dobiček in se ves vesel uvrsti v višjo stopnjo plačevanja davka. MY ASS!"

Ta je dobra, tako goljufajo, da se kadi.....največji goljufi so ravno gostinci...to so cvetke, tukaj država puši ohoho miliono € mesečno.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.017
1.927
113
vem kero leto se piše in vem kaj ne nastalo na pogorišču mure. to je ista mura v manjšem obsegu. delala bo tako da bo plavala tik nad gladino, ob prvem valu ki bo prišel pa bo potonila. aja ne! spet bo pogorela in nastala bo NOVA, ki bo, zanimivo, delala profit (z 20 zaposlenimi
smirk-1.gif
)

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
steve ammm smo leta 2010.. in mura JE ŽE propadla... zdaj pa na pogorišču nastaja NOVA, ki a ni zanimivo dela profit. z istimi delavci, istimi stroji itd... torej plače itd niso bile krive...

Sej plače pomoje skoraj nikoli niso bili krive, ampak ljudje na vrhu itd.....

Direktorji podjetij so:

- preveč požrešni in premalo upoštevajo želje in nasvete zaposlenih, seveda če so izglasovani in smiselni za izboljšave itd...

Kakor maxi25 pravi za njenega direktorja....kje delaš maxi25, lahko na ZS?

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.219
113
kriv je management takih coolpowerjev.

prevent je bila svetska firma, finančno močna, ampak je pohlep naredil svoje..malice in prevoz je še najmanjši problem.

Meni se zdi da zakonodaja (pustmo velikost preispevkov in davkov) ni ne vem kako slaba, problem je v NADZORU in ZLORABAH. Če bi se tu naredil poudarek, bi malica res bila malica in prevoz res prevoz...tako pa priokus obstaja, ko podjete plačuje malico, je pa malokdo..sploh tiste dietne :S..in pa prevoz, ko so ljudje prijavljeni tam pa tam, vozijo pa se od blizu..itd.. in tudi pri ostalem je tako, plačilni politiki ... marsikaj bi se spremenilo če bi ozakonili 14 dnevni plačilni rok, potem pa takoj zapor... če morram jaz v trgovini plačat takoj , potem lahko tudi podjetja...tisti ki nimajo pa naj crknejo.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
točno tako

NADZOR
ZLORABA
SANKCIJE

prej najebeš ko ukradeš nekaj za pojest za družino kot pa MURA, PREVENT, VEGRAD

Kaj odgovarjajo? NIČ.

Mejduš tako državo, hočem YU nazaj !

Še to: tako majhna država z majhnim kolesom za poganjat gospodarstvo pa nič ne uspeva...

Kako lahko večjim gospodarstvom uspeva, Avstrija, Nemčija itd?

Coolpower: razloži to....pa ne spet krivde na malice in prevoz....

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.017
1.927
113
sisek Presneto! pa ti znaš celo kak post skupaj spravit, ki kaže na zametke inteligence!
shocked-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Pa kaj bi ti rad, doktorja znanosti tukaj? Saj vidiš, kaj nam taisti dr.-ji, managerji in univ.-dipl.ingi delajo po podjetjih?

Kmečke pameti in zdrave logike nam manjka v državi ne pa stotine in tisoče ne vem kok visoko izobraženih ljudi, ki premakne papir iz točke A na točko B v pisarni. Ko pa crkne miš pa v jok in stok na drevo ( bila je izklopljena)
smile-1.gif

E moj Steve
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.219
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
sisek Presneto! pa ti znaš celo kak post skupaj spravit, ki kaže na zametke inteligence!
shocked-1.gif

foter me je poslal na 14 dnevni kurs v nemcijo, kak iz komunističnega vzhodnega kapitalista postaneš evropski zahodni kapitalist in da te hkrati imajo vsi radi.

Ni ga lepšega ko pred zaposlene prideš v armani/boss cunjah, zlati uri, nigel nagel neu meca, pa te imajo vseeno radi in so veseli zate in za svojo malico
evil.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Nekateri tu ste omenjali Prevent in njegovo odličnost ter pogoltnost na drugi strani, ki naj bi bila kriva za propad.

Ja,Prevent je v preteklosti imel nekatere nasedle investicije, ki pa nikakor niso krive za njegov propad. Za propad Preventa lahko krivimo:
- gospodarsko krizo, posledica le-te je nižanje stroškov, katere so izvajali Preventovi naročniki in Prevent ni več dosegal prodajnih cen, kot je bil navajen
- spremembo minimalne plače v Sloveniji, ki je sredi gospodarske krize eden neumnejših ukrepov te vlade (pa čeprav se nas verjetno večina strinja, da je za preživetje še vedno preniska)
- interes lastnika, ki ima v rokah Preventov trg - Nijaza Hastorja, ki bo proizvodnjo sigurno preselil na kakšno bosansko podjetje in s tem ohranil svoj interes.

Ostalo je relativno nepomembno. V delovno intenzivnih panogah je strošek dela ključni faktor, ki vpliva na dobičkonosnost in s tem uspešnost in potencial podjetja. Ko ti na eni strani naročniki znižujejo cene na drugi strani pa država povečuje stroške ima podjetje zelo malo manevrskega prostora.

Nekdo je malo izzivajoče (ali butasto) napisal opcijo, da bi lahko dober manager Armaniju prodal proizvodnjo obleke za 1000€. Pa ste na glavo padli? Zakaj bi pa Armani plačal 1000€ za obleko zašito v SLO, če lahko 100x manj plača za obleko zašito nekje drugje? Zaradi sposobnosti nekega managerja? Nekateri očitno živijo v oblakih.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Jst bl mislim, da je problem, ker imajo podjetja po enega večjega kupca in 30 manjših. In ta velik kupec je bog in batina, se mu prilagajajo, spuščajo cene...na koncu pa ta kupec gre in adijo podjetje.

Danes je umetnost tako velikega kupca obdržat. Bolje imeti 150 majhnih, kot enega velikega, od katerega si popolnoma odvisn. To je shit. Kle ni kaj...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.219
113
izpostavil si 3 točke... 1 prvo se strinjam, ampak spet je to kapital, in eni so morali zasluzit... tudi 3tja je interes kapitala, torej spet neki zasluzki bla bla... druga točka je pa populistična, in zaradi tega noben ni crknil, je pa res da je bilo potrebno zategnit pasove, vsi, ne samo delavci.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.219
113
okej, kaj samo jaz sem prebral da je podjetje bilo zadolženo za nevem koliko 10 mio €???? to ni zaradi nekega velikega kupca...

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
ojej. Nam je samo ena stranka dolžna 100.000 evrov zapadlega dolga, pa je majhna stranka.

Tako vsoto en dva tri nabereš.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.219
113
ja nabererš kak mio dva, ne pa 50 mio..a ti veš kolk je to denarja??? pol pač de delaš s takimi, kajneda..

imam kolega, delajo v takem posluko noben nič ne plačuje, gradbeništvo..ampak valjda njegov šef, majmun, še kar sili v take posle, ampak to ni dovolj, šef še dodatno z drugimi (7+) bypass svojimi firami (tam krediti do konca in naprej) siromaši to primarno (porok).. valjda doma dve novi A6ki na lizing osnovne firme, pa dandanes je moderno imeti še avtodom pa kurca palca.. :p na lizing valjda. Za plače ni, dolžn vsepovsod okrog, blokirani računi..ampak sistem laufa..

in zdaj so malice pa minimalne plače za to krive???;)

sej počas bomo prišli na skupni imenovalec.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Citat:
Uporabnik North_face pravi:

KJE HUDIČA JE PIR PO 1,60 EUR ??????
nahrung002.gif

Malo prej sem dobil sporočilo na FB.
evil.gif

OB NAROČILO 2XLAŠKO TOČENO 0,5, VAM HOSTESA PRINESE IGRALNO STEKLENIČKO, S KATERO VEDNO ZADENETE!!! LAŠKO TOČENO 0,5 = 1,5€ BECK'S = 1€

Delam od 9- 15 in ne hodim na malco. Dobimo pa bone za nazaj, koliko dni si delal v prejšnjem mesecu. Z njimi lahko gremo na malico ali pa jih vnovčimo v trgovini.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.170
113
v lokalni ostariji
za prevent je kriva samo in izključno pozrešnost lastnikov in slabe investicije! uni so vsi zajebal stvar!

plače niso krive NIČ! popolnoma NIČ!

zanimivo da bo leatherbox zaposlil delavce nazaj. kako to če so pa plače predrage? in zakaj ne preselijo teh fabrik na kitajsk? če je tko enostavno?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Dajte se enkrat zresnit. Nihče ne trdi, da so delvaci leni, ampak šivilja v Muri se lahko strga od dela, pa bo dodana vrednost nikakršna.
In ker kitajci Armaniju prodajo za 12 evrov, se lahko strga tudi dirketor, ki zamenja bebca, ki je v Lentiju po 10€ prodajal, pa ne bo velike razlike in višjih plač.
Ene panoge so tu pač obsojene na propad ali pa na hudoi zmanjšaje števila delavcev. Mogoče bodo kitajcičez 20 let imeli enake zahteve kot zdaj mi, ampak do takrat bodo tovrstne firme pri nas že pocrkale, če se ne bodo "spreobrnile" (kar pa pomeni zelo boleč proces za kup delavcev, ampak tako pač je).

jasno ko beli dan da morajo take firme pocrkat, ker to je umetno držanje mrliča pri življenju. tudi mura bo v zelo kratkem času. htel sem povedat da za qurac dodano vrednost v veliko primerov niso krivi delavci, ampak tisti ki jim dajo delo, kar pa seveda qlpowah nekak ne more dojet

qulpover se mi zdi da je to zelo dobro dojel. In zato zagovarja (prostovoljno!!!) nagrajevanje dobrih delavcev (in sankcije za zanič managerje) ...
Pa še nekaj je: po moje je večina firm, kjer so zanič dirketorji, državnih ali paradržavnih. Tam, kjer je lastnik recimo resna tuja firma, ali pa zasebnik(i), se večinoma dela na dolgi rok (in skrbi za deavce) - kar pomeni tudi managerje, ki vedo, da je treba delavcu tudi dajati, ne le jemati. Ampak kot sem enkrat že napisal: taki redko, zelo redko pridejo v medije. Ker je vegradov Mur dovolj ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
izpostavil si 3 točke... 1 prvo se strinjam, ampak spet je to kapital, in eni so morali zasluzit...

Seveda mora eden zaslužit. Pa za keri k... bi jaz vložil svoj denar v firmo (in ob tem tvegal, da bom ob njega, če bo šla pod vodo), kot da za svoje tveganje dobim plačilo - dobiček? In kaj je s tem narobe?

Če mi ne pustiš zaslužit, ne dam denarja, ne bo zaposlitev oz investicij ... Ti pi pa rad Golfa kupil za čim manj, ne? Torej mora biti narejen s čim manj stroški (če bo stroškov preveč, bo predrag, pa ga ne boš kupil, pa bo šla firma pod vodo, pa posledično dobavitelji, pa so spet brezposelni) ... Torej je treba za sedežne prevleke Preventu plačat manj ... Pa smo tam ...

In zato gre Prevent v k..., ena recimo Hidria, ki ima proizvod, brez katerega recimo VW ne more, pa se lahko cenovnega pritiska ubrani (ne povsem, ampak dovolj, da OK živi). Poleg tega VW ve, da Hidria stvari tudi razvija (in zato njim ni treba) in da če njim ne plačajo, bodo pa drugje, da bo njihov motor Euro6 ...