Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
coolpower: praviš, da nam firma plača malico, dopust, bolniško... Res je. Pa nam firma plača tudi, ko nekaj naredimo, za kar podjetje pokasira lepe denarce? Eee, takrat pa ne, plača ostane praktično še vedno ista. No, ko se bo to spremenilo, se pa oglasi. Bomo pridni, bomo dobro delali, denarja bo na pretek in ko ga bodo delili z nami, zaposlenimi si bom tudi tisti jebeni sendvič in sok z veseljem kupil za svoj denar, nič bat.
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Jah sej, vsak na svoj žep (in korist) gleda.
Tu se ekonomija konča
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
porodniška je močno predolga, pol leta max.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
porodniška je močno predolga, pol leta max.
Zakaj že? Po pol leta otroka ne moreš dat v vrtec, torej imaš problem. Zdaj ali naj bo porodniška 12 mesecev ali pa naj država drugače zrihta vrtce (če je to sploh mogoče, za te stvari pač nisem strokovnjak).
Še 1x: delavec, ki ima ztasebne probleme take narave (otroci brez vrtca ipd) je slabši tudi v službi. Glede na davke prispevke, ki jih država pobere, pša bi bila porodniška lahko dolga tudi 2 leti.
PS: pa meni je recimo lažje najti zamenjavo za porodniško za 1 leto kot bi bilo za 6 mesecev. Tudi tistemu, ki ga vzamem za nadomestilo, je treba neko stabilnost ponudit, ne da niti dobro ne pride, pa je že spet brez službe. Da o učenju in privajanju ne govorim.
Citat:
Če res tako delaš, potem ti vsa čast.
Škoda, ker si v tej naši gnili državi redkejši kot udar meteorita.
Citat:
Vpraš svojo mamo, koliko časa je bila na porodniški zate. Pa si ravno tako zrasel in šole naredil.
Vpraš tudi svojo mamo, koliko časa je bila njena mama na porodniški?
Časi se sicer spreminjajo, a na slabše.
Citat:
Bi počasi mamini sinčki prej naštetih nikov bili prisiljeni zlezti iz vate oz. kokona in se soočiti z resničnim življenjem.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
coolpower: praviš, da nam firma plača malico, dopust, bolniško... Res je. Pa nam firma plača tudi, ko nekaj naredimo, za kar podjetje pokasira lepe denarce? Eee, takrat pa ne, plača ostane praktično še vedno ista. No, ko se bo to spremenilo, se pa oglasi. Bomo pridni, bomo dobro delali, denarja bo na pretek in ko ga bodo delili z nami, zaposlenimi si bom tudi tisti jebeni sendvič in sok z veseljem kupil za svoj denar, nič bat.
Pa pojdi v firmo, kjer dobiš nagrado za nadpovprečnost.
Pri nas jo. Ne veliko (jebiga, težki cajti so), ampak za dobre, ki so se izkazali, delali več in bolje, kapne kak €. Ali pa pade vsaj kak nefinančni priboljšek - če nič drugega za nove stvari (ki prinesejo kak € več) vedno dajemo prednost dobrim notranjim kandidatom ...
Je pa to odvisno od firme, stanja, pa tudi vodstva.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Če nisi sposoben obrniti dovolj denarja, da pokriješ plače zaposlenih potem zapri firmo. Pa ne mislim minimalca. Delavca je potrebno ustrezno stimulirati, ker ti me ne moreš tako malo plačati, kot jaz lahko malo naredim.
Skratka, bolje zapret firmo in naredit 1500 brezposelnih kot da teh 1500 ima službo in dobi minimalca?
Mater, kaj eni jeste, da ste tako pametni?
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Če nisi sposoben obrniti dovolj denarja, da pokriješ plače zaposlenih potem zapri firmo. Pa ne mislim minimalca. Delavca je potrebno ustrezno stimulirati, ker ti me ne moreš tako malo plačati, kot jaz lahko malo naredim.
Skratka, bolje zapret firmo in naredit 1500 brezposelnih kot da teh 1500 ima službo in dobi minimalca?
Mater, kaj eni jeste, da ste tako pametni?
Nisem imel v mislih teh velikih obratov, čeprav ta polovičarska podjetja brez prihodnosti so tempirane bombe. Dlje kot obratujejo več dolga nabijejo, na koncu pa itak plačamo mi.