malica v službi

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Mislim da se je SJTV malo zaštrikal, ker očitno takšnih primerljivih izdelkov ni - isti a en dražji.

SJTV1 se ni zajebal, ker v osnovi ni postavil tega vprašanja. Sploh gre pa za teoretično vprašanje: ČE bi taka izdelka obstajali, bi kupil dražjega (od katerega delavci zaslužijo več) ali cenejšega (pačeprav so tam delavci na minimalcu)? Torej? Jaz vem, da bi cenejšega.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Mislim da se je SJTV malo zaštrikal, ker očitno takšnih primerljivih izdelkov ni - isti a en dražji.
Neeee, sploh ne: http://geizhals.at/a511663.html

467716-post_slo.gif

Torej? Evo lep primer: ISTI TV, dve internetni trgovini, tam, kjer je cenejši, so skladiščniki, odprema ipd na minimalcu, tam kjer je dražji, pa imajo boljše plače (delo je seveda popolnoma enako, razen da so pri cenejši trgovini delovni pogoji verjetno slabši).
Bo kdo kupil dražjega, če zraven piše, da so njihovi delavci dokazljivo nadpovprečno plačani?

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Twingo delajo v Novem mestu. Recimo da se Renault odloči odpreti še linijo za proizvodnjo twinga v Romuniji (Dacia, ni nemogoče). Potem pa (to se sicer ne bo zgodilo) bi imeli v renaultovem prodajnem salonu tri popolnoma enake twinge enega narejenega v Romuniji za 8000 EUR, drugega v Sloveniji za 9000 in tretjega narejenega v Franciji za 11.000 EUR.
Romunija: plača 250 EUR, Slovenija 700 EUR, Francija 1200 EUR.
Katerega bi kupili ?

s hipotetičnim primerom dveh enakih izdelkov po različnih cenah in z listkom zraven kjer je obrazloženo zakaj je cena enega višja sem hotel povedati da znamo biti vsi zelo pravični in solidarni, dokler NAS to nič ne stane.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
eno je storitev eno je izdelek..vem kaj hoces prikazat, a me nisi prepričal... pri najcenejsem TVju obstaja večja verjetnost da bodo nekaj zaštrikali in ne boš dobil TVja v takem in takem času. ravno zato ker je poceni skaldišnik ki je lahko manj motiviran.

Lep primer je ena strašno zanimiva tema o nakupu Iphonov (kao poceni)

tudi jaz izbiram v praksi sredjo pot
wink-1.gif
in sem malokdaj razočaran tako nad izdelki in storitvami.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.127
11.215
113
v teoriji se ne bomo mogli pogovarjat, ker v praksi ne obstaja...

še enkrat v trgovini še nisem zasledil da bi dva ista izdelka različno stala, če pa bi (teoretično) bi pa prodajalca vprašal kaj je s cenejšim izdelkom narobe. Če mi oni pol reče da ta je normalna cena, oni ko pa je cenejši pa tepejo delavce in delajo brez malce... hm verjetno neb nobenga od teh dveh kupil..ali pa aha, kul dajte mi cenejšega pa oni evil nasmeh, hehe,.

če si to hotel slišat...

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
888
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
v teoriji se ne bomo mogli pogovarjat, ker v praksi ne obstaja...

še enkrat v trgovini še nisem zasledil da bi dva ista izdelka različno stala, če pa bi (teoretično) bi pa prodajalca vprašal kaj je s cenejšim izdelkom narobe. Če mi oni pol reče da ta je normalna cena, oni ko pa je cenejši pa tepejo delavce in delajo brez malce... hm verjetno neb nobenga od teh dveh kupil..ali pa aha, kul dajte mi cenejšega pa oni evil nasmeh, hehe,.

če si to hotel slišat...

No pa recimo drugače:
- Navadna voda Costella 1.5L
- Mercator (recimo: plače dobre, vsi se majo radi, ...) redna cena 46centov
- ELeclerc (recimo: plače slabe, sef teži, malca omejena,...)redna cena 39centov (zdaj v akciji, z vsemi popusti pride 30centov)
- Če kupuješ za doma recimo 12plastenk na teden, ziviš na rudniku, Mercator in ELeclerc sta cca 200m narazen, kje jih bos kupoval ???

lp

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Niti Mercator niti ELeclerc ne polnita lastne vode v Sloveniji, tvoj primer ne drži "vode".

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Če bi prebral podano teorijo, bi vedel, da si podal napačno verigo. Gledaš od proizvajalca naprej, ne od prodajalca.

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
888
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Če bi prebral podano teorijo, bi vedel, da si podal napačno verigo. Gledaš od proizvajalca naprej, ne od prodajalca.
point je enak, bi kupoval drazjo vodo, ker ima prodajalec v Mercatorju boljše delovne pogoje ?

lp

aliara

Zelenc'
3. sep 2010
8
0
1
Za delodajalca je najbolje , če si sploh ne vzamem čas za malico. Delala bom do 64 let brez malice , naj jim bo

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Seveda, in ti še vedno ne znaš brati. Zdaj pa še bonus vprašanje, kaj pomeni moja titula?

@ynos
Tole se išče:

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
A si glup ali se samo na glup način izmikaš odgovoru za zelo jasno vprašanje: imaš 2 po vseh lastnostih razen cene eneka izdelka. Boš kupil dražjega le zato, ker proizvajalec svoje delavce bolje plačuje?

Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
hm, ne vem kako sta lahko enake kvalitete če jih delajo v različnih tovarnah, različni ljudje...

pomisli ......obe firmi kupita material pri isti firmi imata enak postopek izdelave in ga pakirata v isto embalažo delata po istih standardih ki so predvideni.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Seveda obstajajo isti izdelki za različno ceno... Ljubljanske mlekarne npr...

Smetana s Spar brand-om ali brandom Mu (ali kako imajo sedaj že) - enaka embalaža, enaka vsebina.
Ali pa maslo...
Ali pa jogurti

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Izdelki izvirnih blagovnih znamk - izdelki trgovskih znamk : Drugo pakiranje, identičen izdelek, različna cena.

Original zdravila - generična zdravila : isti izdelek, različna cena.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pomisli še enkrat, to se vse proizvaja v istem podjetju. Delavec dobi enako plačilo in ga briga, če sodeluje v proizvodnji masla za Mercator ali pa Safeta iz Jebodola.