Mal bi moral shujšat =/

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Za shujšat srčni utrip malo zmanjšaj, tja na enih 130. Za večerjo pojej puranje meso pa skuto, kot so ti svetovali...skuta naj bi bila praviloma nesladkana, torej tudi sadje v njej odpade.....zdrobi si natren not
grin1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ja, sej zato pa se večinoma maščoba porablja, ker ne obremenjuješ tolk telesa, da bi preklopilo na porabo "cukra" . Pri višjem srčnem utripu se najprej porablja zaloga energije, ki je shranjena v sladkorju in ne toliko maščoba. Le pri nizki intenzivnosti se porablja maščoba, cukr pa ti ostaja rezervi.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
malenkost hitrej kot hitra hoja, tok da nisi zadihan pa se lepo topi maščoba, tm 35-45min teka ;D

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Sam morš vedet, da najbolj je važna hrana, ker z 1 urni tek lahko ti zjebeš z 1 pašteto in 2 kosoma kruha in si na nuli. Pravijo, da je 70% izgleda odvisno od hrane, 30% pa od športa
smirk-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ok, pojdimo takole: kaj TOČNO je treba iz prehrane izločiti? Pašteto? Hrenovke? Kaj za večerjo?
smile-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Smrkc, je bilo namenjenu tjurenu
smirk-1.gif

Tjuren, sej smo ti napisali, kaj za večerjo....večinoma meso, pečeno na vodi in skuto. Brez kruha.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ja, vem, da se hitro naveličaš monotonosti...dej, povej, koliko ur pred spanjem imaš večerjo?

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ok, pojdimo takole: kaj TOČNO je treba iz prehrane izločiti? Pašteto? Hrenovke? Kaj za večerjo?
smile-1.gif

Paštete/hrenovke/klobase niti pod razno, postopoma zmanjševat in izbrisat za vselej ven in imet samo za off obrok, pa še to ne na definiciji.
Še to eni nimajo na OFF obroku pri MM, tam se dela z večjimi OH in še to mora kvaliteta bit
Skute ni treba jest, če vam ne paše, ravno v tem je napaka, silit se z nečim, kasneje pa vržete puško v koruzo, kupte si pišč file to je dobro za jest + začimbe, jaz poleg jem še paradižnik + rdeča čebula + polnozrnat-ržen kruh, ki si ga sam spečem....
Kruh ni OK, ampak jaz ga jem, krih bi bil OK pri pridobivanju MM.

Vidim, da vsi omenjate smao tek/hoja, srčni utrip, prehrana.

Kaj pa dvigovanje uteži, recimo lastna teča, če tega ni delate narobe pri hujšanju.

Zato sem napisal zgoraj

Kvalitetna hrana + kardio + dvigovanje uteži, lahko z lastno težo ali pa fitnes. Treba je ohranit MM, ne moreš pa dobivat skrat MM in izgubljat maščobe, obstoječoi MM se obdrži, le ob zadosti količini B ter trening (uteži), če je smao tek se bodo porabljale mišice, kar pa si noben ne želi.

TEK NI DOVOLJ !!!!

Si želite bit taki
maratonc.jpg

Ali pa taki:

trebusne200x267.jpg

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
No, pol pa lhk tud kako hrenovko poješ, pa navaden jogurt, morda kako kuhano jajce...zraven pij navadno vodo...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Tek ni dovolj, samo jaz imam plan priti na vsaj 87kg in se šele potem posvetiti preoblikovanju telesa. Sem sicer dobro grajen, ampak najprej par kg dol, da se lahko potem bolj posvetim fitnesu. Še vedno pa bom tekel vsaj 3 krat na teden. Zdaj včasih tečem vsak dan.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Ti samo delaj intenzivne treninge (tabata in ostali HIIT) in delaj to s stilom (npr. Crossfit). S tem se boš "gradil" psihično in fizično. Raven maščob bo padla, povečala se ti bo mišična masa. Drži se tistega razmerja OH in B kot sem pisal že prej. Sam tek pod "nizkimi obrati" je samo jagoda na vrhu torte ali špic na jelki, če hočeš.

Če se ti ob vsem tem ne bodo začele dogajati spremembe, potem pa res ne vem...
smile-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Zdej, če se hočeš čist zdefinirat, si moraš čist u nulo postavit jedilnik, če pa bi rad samo malo shujšal, kot je naslov teme, pa ni treba it v take skrajnosti.....zato sem napsial da lahko poješ kako hrenovko, pa podobno.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Me ne poslušate, hrenovke odpadejo, skrat dobivat mišice in izgubljat maščobo je nemogoče, lahko se samo trenutno mišično maso obdrži in izgublja maščobo a kle v primeru, d aje jedilnik pošlihtan in da zaužijemo dovolj beljakovin, vsaj bi rekel za enga 100kg deca, kar 1kg mesa, lahko dodatke, ki imajo bojda 70-80g vbeljakovin, se pravi 70-80%, kar je v primerjavi s mesom 20-25%....

100g mesa ima 20g čistih beljakovin
Odrasel človek rabi 2.5g/B/kg/puste telesne teže
2.5g *75 = 187g
187g : 20g = 800g mesa tekom dneva, torej jest B

Nisem trener, ampak take zadeve je dobro vedet, ko se hujša sploh k sem jaz mogu shujšat par 10kg.

Hrenovke, majonezo, salame, bel kruh, sladkarije sem postopoma zniževal, hrenovke sem takoj zamenjal za čiste beljakovine ter majonezo takoj črtal, že 1.5 leta ne jem.

Avtor:

To je vse, kar ti rabiš, ne rabiš nobenga več poslušat, preber si 100x tole:
http://www.thenutrition-online.com/Bilteni/Apr2010.html
Notri so jedi, oz. hrana pa si izpiši ven in tisto jej, pa ni važno kdaj kej, jaz nebi smel zvečer jest OH pa sem jih ravno zvečer največ, a vseeno shujšal, pa saj bi še šel dol, pa na mišično maso, kot uni tip zgoraj, ampak to je strošek mesečno vsaj 300 evrov, kasneje pa celo 400 evrov.
Drugače pa jej zjutraj OH, sredi dneva M + B, prot večeru pa B in nekaj M.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Ti si tako pameten, da vidiš celo hrenovke pa neke klobase napisane v mojem postu, obenem pa malo manj veš o čem pišem.

Se bom kar zadržal nadalnjih komentarjev, ti pa piši o nevidnih hrenovkah veselo še naprej. Ah ja...
smile-1.gif

Aja, pa to, da nisi trener je razvidno že iz tvojega pisanja.
smirk-1.gif
Sicer pa trener lahko postane dan danes že vsak, ki ima pet minut časa.