Mal bi moral shujšat =/

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik Mrle pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Ni tako enostavno Mrle, sklepaš pravilno, manj vneseš in več porabiš, ampak, če bi bilo tako izzi bi vsi tako počeli, point je v metabolizmu, če ti ješ malo in manj, kot porabi metabolizem se bodo kilogrami samo stabilizirali ali pa celo naraščali.
Jaz sedaj jem celo manj, kot med dieto pa ne hujšam, in niti se ne redim, ker vse porabim, če bi spet prešel na tisto kvalitetno hrano, vsak grižljaj bi hujšal

Ne razumem, kako lahko ob manjšem kaloričnem vnosu, kot ga porabi metabolizem, kilogrami naraščajo (seveda ne upoštevamo možnih razlik v teži zaradi vode in neprebavljene hrane). Če želiš v nekem obdobju pridobiti 1kg maščobne zaloge, moraš v tem času narediti za cca 9000 kalorij presežka. Če se jih želiš znebiti, moraš narediti enako negativno razliko. Drugače ne gre. Telo kalorije v obliki maščob skladišči samo takrat, ko jih ne more sproti dovolj porabljati/izkoriščati.

To dejansko drži. Telo preklopi na režim šparanje, kile ne grejo dol, pada kvaliteta las, kože, nohtov itd... To ženske ponavad nardijo, sem mel že nešteto takih primerov.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.072
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
In kolk si shujšal
hysterical-1.gif
, drgač pa ne pretiravat pa tudi tist Q je bolj tako tako.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
A si kaj pogledal deklaracije izdelkov - vsebnost B, OH in M? Še posebej pri jogurtih, sploh sadnih, tisti OH predstavlja sladkor. "Industrijsko" mleko.. tudi če ga ne piješ. Ker je zadeva tako predelana, da ti bremeni metabolizem (se ti ustvari v določenih predelih taka sluz), kar pa ne velja za domače, nepredelano mleko. Pa čeprav se sliši neumno, ima domače mleko mnogo več maščob, pa vendar bolje vplivajo na telo kot kupljeno mleko.

Nazadnje urejeno:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ajd ti jaz napišem moj jedilnik.

Zajtrk:
07.00 Polnozrnati riževi ali koruzni oz. pšenični kosmiči z pol litra 1,5% jogurta (navadnega seveda). Enkrat do največ 2x na teden pa pojem cca. pol litra mleka (1,3%) z nekje do 10 običajnimi piškoti.

10.00 2x banana ali jabolko

12.00 Piščanec ali puran z zelenjavo + ene pol kile mešane solate (fižol, koruza, paprika, paradajz + na kockice narezan nemasten sir z par mililitri olja in običnim kisom)

15.00 Pusta skuta z prepečencem (tam ene 2-3 koščki). Za info, meni je najboljša vipavska pasirana.

Ob ene 18.00 grem na trening (5km teka in potem uteži)

Okoli 19.30 do 20.00 pa še ena merica proteinov z cca. 3-4 dl mleka.

Umes spijem ene 2 litra vode z dvema jedilnima žlicama cedevite noter ter ene 5-6 nesladkanih kav z mlekom.

Sicer se ga ne držim prav 100% vsaki dan, ampak v principu je tako da ne jem svinjskega, testenin, riža in kruha. Ostalo potem kombiniram piščanca in purana z raznorazno zelenjavo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
To mi deli
cheer.gif

Amm...kako vase spraviš skuto, kar na žlico??
shocked-1.gif

Kaka slika trupla z vidnimi radiatorčki (glavo odreži da te ne bo ČebelicaMaja besno iskala po SLO)?

teutates

Pripravnik
14. feb 2008
232
0
16
V skuto daj kakšno sadje -katerokoli ti pač najbolj ustreza banane, marelice, jabolka...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Aja, no glej. Probaj naribat noter jabolko, ki ga prej olupiš in po okusu dodaš cimet, zame ni boljšega. Za zraven kakšna žitna ploščica in kar z njo sežeš v mešanico in ješ.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
ksz...

Kakšne babe imate to, da vam govorijo da morate shujšat?!? Jaz imam 91kg pri 183 cm, pa nisem debel, ker sem bil vedno težji, imam pa malo trebuha. Moji je to všeč in ko včasih rečem, da imam trebuh mi pravi, da ji je všeč. Jaz še vedno 4x na teden laufam po 35 minut s šprinti, ampak to delam zase in zaradi sebe, ne pa zaradi babe.

Da pa se vrnem na temo, imam eno vprašanje oz. me zanima vaše mnenje. Problem imam namreč ker mi zmanjkuje idej za večerje. Jem načeloma veliko mesa, kruh jeb samo za zajtrk, krompirja skoraj ne jem, večerjam pa zelo malo. Ponavadi večerjam solato s kakšnim jajcem, ali pa solato s puarnom na olivnem olju, včasih pojem samo slane pistacije. Shujšati bi moral še max 5kg, potem bom pa že kot suhec, se pravi hočem bolj držati to kar imam sedaj, ne da bi se zraven redil. V kombinaciji s tekom seveda. Zelenjave pojem veliko, sadja malo manj, ker je iskreno zanič v naših štacunah, vem pa, da bi moral popiti več vode na dan. Sem še kaj pozabil?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Če ne maraš skute, si pa kupiš whey ali pa nadomestiš z mesom, jajci.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
To mi deli
cheer.gif

Amm...kako vase spraviš skuto, kar na žlico??
shocked-1.gif

Kaka slika trupla z vidnimi radiatorčki (glavo odreži da te ne bo ČebelicaMaja besno iskala po SLO)?

Jedilnik od drugih ti ne pomeni NIČ!
Sam si sestaviš jedilnik od "dovoljenih stvari", sam osebno ne jem vseh reči ki so "zdrave" ker se mi pač dvigujejo
cry12bpy.gif

po tednu dva ti pa "dovoljena " hrana postane opsesija
wink-1.gif

@tjuren ; Ideja glede večerje? Nič ali pa kako solato oz. jabolko
wink-1.gif

LP,S

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Poleg solate sem mislil. Za jabolka in sadje so mi svetovali, da jih po 8. uri zvečer ne jem, ker imajo precej cukra. Sploh za jabolko naj bi ga jedel kar na tešče.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kaj ima to veze s tem, da ti je to rekla? Kar pa mojo poznam in hvala bogu da je tako, pa ji tisti radiatorji niso všeč. Sploh pa sklepaš tako samo zato, ker ne verjameš, da niso vse babe take kot tvoja in niso vsi desci copate. Celulit in trebuh je pa neumna primerjava. Mene njej mali trebušček čisto nič ne moti in zato verjamem, da tudi nje ne moti moj.

Pa da ne boš kaj zameril, pišem bolj na splošo, meni da bi ženska tole rekla, mi pade vse dol do nje. Je pa vsekakor odvisno tudi kako je to rekla, kdaj je rekla itd. Tega pa ne vem, zato te ne obsojam. Brez zamere
smile-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ko laufaš ali kolesariš, moraš imeti srčnega utripa max 60-70% od tvojega max srčnega utripa - tako se ti bo porabljala večinoma maščoba. Če greš malo bolj v skrajnost, greš laufat ali kolesarit zjutraj na tešče, kjer se maščoba malo bolj intenzivno porablja (baje do 30% več) Pri hrani glej, da boš dopoldne jedel večinoma ogljikove hidrate, proti večeru pa prevesiš tehtnico v prid beljakovinam, ker mišice se gradijo večinoma ponoči....naredi si čimveč obrokov, da boš pretental telo in bo pospešilo metabolizem....verjemi, da se bo med hujšanjem izgubljanje kilogramov lahko tudi ustavilo-takrat moraš spremeniti način prehranjevanja. Zgodilo se mi je, da sem 3 tedne jedel samo po 1500 Kcal na dan, pa nisem shujšal niti pol kg. Računaj, da ima 1kg maščobe cca 7000Kcal in 1 kg mišic le 4000Kcal. Če nočeš izgubljati nič mišic, moraš pojesti cca 2g beljakovin na 1kg puste telesne teže, to pomeni, da odbiješ procente maščobe, ki jo imaš na sebi. Popiti moraš veliko vode, da se telo čisti, vendar, če se boš ful prešvical in popil veliko vode, bi bilo mogoče dobro, da si hrano malo dosoliš, saj boš izgubil polno soli-telo pa rabi sol za pravilno delovanje. Sadja po 6 uri naj ne bi smel jesti. Če boš jedel meso, je najbolj kvalitetno recimo puranje meso, namesto skute si lahko nabaviš beljakovine v prahu, samo si moraš nabaviti počasne beljakovine in ne hitrih. Počasne se izločajo preko cele noči, ta hitre pa v pol ure in odvečne gredo v rito
smile-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Uf hvala za napisano. Za laufanje zjutraj vem, samo mi do sedaj ratalo samo dvakrat, je pa res, da sem se počutil tako super cel dan, da ni za povedat. Tečem nekje na dobrih 150 utripa na minuto, delam po 3 šprinte dolžine od 30-60s, da malo šokiram telo. V prvem planu je torej razbiti hrano na vsaj 5 obrokov, ostalo pomojem delam dobro. Še vedno pa čakam za kakšen nasvet kaj za večerjo. Včasih mi rata nič, ampak vedno pa ne gre.

Drugače pa kot pravim ne hujšam, odločil sem se, da bom tako jedel in živel od sedaj naprej, da mi bo črtanje krompira življenjska navada in ne enotedenska dieta.