Macbook vs Navaden Lap top

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Ko berem take poste, se samo nasmejim zraven.... Neverjetni ste....
smile-1.gif

Vsak je po svoje dober, ampak MAC je boljši ker za razliko od windowsov DELA! ... Nisem pa nasprotnik Microsofta in posledično Winsov, uporabljam eno in drugo + linuxe.. Enostavno me zanima večji spekter, kot pa bit omejen na en OS.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Za tiste 0,7% ljudi, ki hočejo šariti po notranjosti računalnika Mac pač ni.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
No, kaj pa ko se ti Mac pokvari, pa naj bo to ta velk iMac, ali kako ga že kličete, un 27" al pa kak prenosnik. Nemoreš kej dosti šart po njem.
smile-1.gif

In zakaj bi sploh zelel saril po njem? Za to so servisi... Ce pa e znas sarit, potem tudi iMac ali MacBook ni noben problem...
smile-1.gif
...

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Citat:
No, kaj pa ko se ti Mac pokvari, pa naj bo to ta velk iMac, ali kako ga že kličete, un 27" al pa kak prenosnik. Nemoreš kej dosti šart po njem.
smile-1.gif

Če nimaš pojma tudi po PC ju nimaš kej šart. Skratka in kaj bi ti popravljal naprimer če bi ti šla matična na HP ju al pa MaCBooku pri obema nimaš kaj kot menjat pa ne nabijat. Druga zgodba je IMAC v katerem se da marsikaj nadgradit sam sem si nadgradil HDD in RAM ostalo pa itak nimaš kaj šlatat.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ok, če nimaš pojma, pa odneseš k prijatelju, ki se na to spozna. Dejstvo pa je, da je pri PC-jih veliko več svobode.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Ok, če nimaš pojma, pa odneseš k prijatelju, ki se na to spozna. Dejstvo pa je, da je pri PC-jih veliko več svobode.

Sej si na meka tut lahko winse namontiraš, samo pol pa sploh nevem zakaj bi ga sploh kupoval.

Sicer vsakemu svoje, ampak "naprednejši", vsaj miselno, smo in ostali bomo sadjarji. Pa nenazadnje po 12ih letih okenc,
jabolček prav paše. Ni lepšega kot pa da lahko pozabiš na dos, plave ekrane, drkanje v biosu, krekanje kr nekih programov,
skratka, windowsi tonejo. V hitrem tempu.

Najboljše pa mi je, ko pridem v trgovino specializirano samo z računalniki, prodajajo recimo samo HP, acer, ipd, služben računalnik,
kasa, torej tam kjer ti naredi račun pa je mac
smile-1.gif
Epic.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Vem da alhko namontiraš winse, samo potem je nakup še bolj brezveze. Lej, okoli modrega ekrana... Jaz ga po dobrih 5 letih še nisem dobil, pa sem dnevnko kar veliko na računalniku. Ko pa sem uporabljal iMac-a, pa mi je kar naenkrat cknil. Naključje verjetno.
Ampak si se pa nekaj naučil ne, zdaj veš kaj je bios
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ja, ampak bi raje bil da nebi vedel kaj je bios, ker se mi moj dober frend, ki skrbi za strokovno podporo moje železnine
več ni počasi javljal na telefon, ker sem ga vsake tolko časa gnjavil.

Tisto ko ti je mac crknil pa je tak. Meni je crknilo že vsaj 5 procesorjev in 1x tolko diskov na klasičnih kompjuterjih,
pa tega ne izpostavljam, ker računalo je nenazadnje tudi samo potrošen material in ne zlata verižica ki jo imaš celo
živlenje, pa še tista se obrablja sproti...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.763
5.912
113
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Evo še en stručko wanna be, če bi poznal osnove IT nebi pisal buč tle gor.

Ne nisem wanabe stručko, ker sem čitljivo napisal, da ne vem kako se Mac odnese v danih situacijah. In ne vem kaj ima Mac z osnovami IT-ja. IT je širok pojem, Mac pa le mozaik v njem.

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
to da windows tone, nevem če bo glih držalo, glede na to da se vsako sekundo proda 7 kopij sedemke
grin1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.312
113
Še zdej ni no nobeden napisal kakšen je prag bolečine v €, pri nakupu kakšnega povprečnega Macbook-a. Pa ne mi prosim o rabljenih!!!

A je na Youtube kaj o tem kako izgleda OS na Macbooku, ki ga malcomX tako hvali, da super izgleda? Bi si ogledal...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

Pri notebookih je pri vseh bolj problematicno... oz. je treba malo bolj previdno delat... iMac pa glej, kot en mal vecji notebook
smile-1.gif
...

new-mac-pro.jpg

Edino vecja razlika je, da je MacPro namenjen profesionalni rabi in je tudi temu primerno dimenzioniran (osemjedrni procesorji, ...)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Video se verjetno da pogledat... malo preklikaj rezultate tukaj >> https://www.youtube.com/results?search_query=mac+os+snow+leopard+demo&aq=f

Drugace pa glede cen, pa tudi odpri kaksno spletno trgovino, kjer prodajajo tudi Apple zeleznino, pa bos videl...

Navaden MacBook se zacne tam nekje okoli 800€, ce uspes dobiti kaksno dobro akcijo... drugace pa nekje od 1.000€ dalje ...

http://store.apcom.si/

http://www.epl.si/?id=3.2.16

http://www.fmcstore.si/c/racun...gory=prenosniki

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/racunalniki/prenosni-racunalniki/apple

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:

V čem je ta večja svoboda? Tko natančno, bi prosil.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

Pri notebookih je pri vseh bolj problematicno... oz. je treba malo bolj previdno delat... iMac pa glej, kot en mal vecji notebook
smile-1.gif
...

new-mac-pro.jpg

Edino vecja razlika je, da je MacPro namenjen profesionalni rabi in je tudi temu primerno dimenzioniran (osemjedrni procesorji, ...)

Ja, to že. Samo koliko ljudi ima to kišto? Kolko ljudi si jo lahko sploh privošči? Zdaj nimam časa, in se mi ne da, vendar gotovo bi z podobno konfiguracijo prišel bolj poceni skozi. Pa bi ravno tako vse delalo.

Zakaj imaš Pri PC-ju več svobode. Ker lahko menjaš vse. Sicer tudi pri Mac Pro, samo kdo ga pa ima? Vsaj od navadnih uporabnikov. No, gre falit grafična, zamenjaš, gre trdi disk, zamenjaš... Enostavno.

Sicer pa naj ima vsak svojo igračo
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Koliko jih pa poznas, ki svoj notebook sami sraufajo doma?
smile-1.gif

Glede MacPro... Saj sem napisal, da je to specificna masina za profesionalno rabo... in ni namenjena domaci uproabi za igranje igric in surfanje po netu... Temu je namenjen iMac ... In kot sem ze prej napsial... iMac je sestavljen tako kot prenosni racunalnik...Vse v eni skatli... in temu primerno je tudi poseg "wannabe" racunalnicarjev malce otezkocen... In ko si se omenjal, da pri Mac.u si omejen z naborom hardvera... Ravno v tem je prednost, ker je softver pisan za tocno dolocen hardver in je zato velik manj problemov s komtabilnostjo in stabilnostjo sistema ... Prav zato Mac OS skoraj ne pozna "Blue screena" ... ki ga najveckrat povzorci slabo napisan gonilnik ...

Nima pa sploh smisla naprej debatirat... Vsak naj vzame tisto, kar mu je najbolj vsec... Ali mu je bolj vsec, da racunalnik uporablja kot orodje in pripomocek... ali pa pa ima racunalnik zato, da lahko sraufa in čačka po njegovi notranjosti
smile-1.gif
...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ene par jih poznam, nesmem reči da ne. Po preteku garancije, bom tudi jaz zraven.

Ja, prav imaš, vsak naj vzame tisto, kar mu najbolj paša, in kar mu bo še naprej dobro služilo. Važno da je uporabnik zadovoljen. Še nekaj pa moram pripomnit.
Citat:
Se glede desktop PCjev in iMaca... iMac skoraj ne slisis med delovanjem, kar za vecino poceni doma sestavljenih sistemov tezko recem
No, iMac pa ni poceni, zato ga ne moreš primirjat z poceni sistemi. Za tisoč ali par 1000 je lahko tudi PC tih
smile-1.gif
Ta poceni PC-ji so pa druga pesem.

PS. Zelo me zanima, kaj bi bilo, če bi Apple naredil neko stvar, to stvar pa bi prodajala pa bi ga naprimer Toshiba, da nebi bilo nič znakv, da je imel Apple prste vmes. Bi bilo res tako revolucionarno? Vrjetno ne, ker nebi bilo jabolka, za Toshibo bi bil izdelek pa predrag.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
iMac ni tako drag... Ce sestejes en povprecen PC (ne najcenejsega), dober 21" ali 27" monitor, brezzicno misko in tipkovnico... ter dodas se vso programsko opremo, ki jo dobis zraven pri iMacu ... razlika ni vec tako grozno velika...