Macbook vs Navaden Lap top

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce primerjas, primerjaj vse legalno... Zakaj bi kradel, ce lahko dobis ze zraven racunalnika
smile-1.gif
... Potem vsaj vzemi brezplacno alternativo (kaksen linux,...)

Ko gres kupovat, tudi placas v salonu recimo Renault Clio Storia, odpeljes pa iz dvorisca Laguno Coupe?Ker tam stoji na dvoriscu in jim je verjetno le v napoto...
hysterical-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš

evil.gif

Treba je pač vedet, da je v vsakem softveru polno napak, majnših in večjih.Preferiram windowse.Če bi mel par tisočakov za laptopa, bi vzel macbook proja in naredo dualboot z win 7 v katerem bi bil 95% cajta, ali pa bi vzel hud navadn laptop z multitouch panelom in win7. Verjetno pa kar prva opcija
wink-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Apple je drag, pa vzameš tako ali drugačno opcijo. Največ je jabolko zadaj. Saj sem napisal, kaj me zanima. Resno, kaj bi dal da bi enkrat to probali. Samo škoda ker se nebo zgodilo.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
No vsi ne. Jih je pa številčno več kot pri mac userjih. Ampak je pa tudi razmerje Win:Mac 30:1. Sicer pa tudi mac ni neki grozno stabilen in oh in sploh, se ga da hitro spravit na kolena, če se sistem vsuje, se restarta. Klik na datoteko instantno odpre vsebino? You wish.. isto melje kot PC. BIOS na PCju.. povejte po pravici, kdaj je bilo nujno, ampak res nujno kako zadevo v njem popravljati? Že nekaj let ni potrebno, odkar imamo pa BIOSe z H2O tehnologijo je pa tudi bootanje BIOSa stvar sekunde ali dveh. Ugašanje in prižiganje Win in Mac je tudi enako dolgo. Ima pa Mac z oblikovnega stališča prednost, malokateri prenosnik tudi premore enako dober ekran, govorim za Macbook pro, s katerim sem delal. Že samo zaradi ekrana je vreden svojih €, jasno pa, da bi na njem laufal Win7, ker si OSX nimam kaj pomagat.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jaz imam MacPro, zamortiziral se mi je v slabih 2 mesecih kljub temu da mek ni za resno delo ampak za igračkanje. Očitno imamo nekateri takšno srečo, da si lahko z igračkanjem v 2 mesecih kupimo računalnik za slabe 4 jurje.
smile-1.gif

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Come on...že lata(10+) nisem videl modrega zaslona, vse od Windows ME. Računalnik dela bolj ali ne non-stop. Je pa res, da ne nalagam nekih tretjerazrednih programov, beta in alfa verzij programske opreme, itd. Operacijska sistema sta bila XP in sedaj 7

Po biosu tut ni reba nič šarit, razen mogoče kak boot menu.

Ja, mogoče res na Mac ni BSOD-ja, samo ko se enkrat začne mavrica vrtet
uf-1.gif

Sicer pa tole drži kot pribito
smile-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Mac kot celota se mi glede na to kar ponuja, ne zdi precenjen, seveda če potrebuješ oziroma želiš tak rang računalnika. Nekaj na ceni seveda dodata tudi znamka in design, ampak ne pretirano.
Sem gledal MacBook Pro-ja 13", pa me je zmotil predvsem svetleč zaslon, ki ga nekako nisem pričakoval za tak rang računalnika in se mi zdi resnično moteč, ter odsotnost docka (imam samo laptop 13", doma pa lepo dock priklopljen na polnilec, 24" LCD, miško, tipkovnico, zvočnike,... - ko pridem domov laptop postavim na dock in sem kočno rešen tega, da imam ene stvari na laptopu, druge na desktopu itd., obeh hkrati pa itak nisem potreboval). Nakoncu sem dobil ugodno ponudbo za "star" model Sony Vaio Z in ga tudi vzel, ker sem za podobno ceno, kot je stala boljša vrjanta MBP 13", dobil še BluRay pečko, SSD, mat zaslon z resolucijo 1600*900 in možnost docka, drugače bi vrjetno vzel kar MBP, edino z dockom nevem, kako bi rešil.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Saj pa obstajajo docki za mb pro 13" sicer ne original od appla ampak a ni vseeno?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
smešno je da mac od svojega nastanka dalje enostavno dela. pika. microsoft je prve funkcionalne windowse, ki se niso sesuvali par x dnevno in podobne fore, spacali skupaj komaj tam nekje okrog leta 2000, ko so izšli istoimenski winsi. sam uporabljam windowse od 1992, verzije 3.0 dalje. zato ker je ms rabil več kot 8 let da je stvar dejansko funkcionirala, sem jaz postal geek. vsak ki se je takrat ukvarjal s tem je moral postat geek, ker si si nonstop moral nekaj popravljat in mesečno na novo nalagat. mi je blo tega treba? NE! so stvari na svetu, ki jih ne rabim vedet. vmes spada tudi kak rešit miljon problemov z windowsi. če bi iz štarta uporabljal japko mi tega nebi bilo treba.

fadilu bre, idi malo na jutub pa daj not osx demo, še najboljše pa da greš na applovo stran in tam malo poiščeš. majo lepo navado da vse predstavijo v video obliki, tudi navodila.
za mekbuka pa jaz več kot jurja nebi dal, ker ni vredno.
pa nehajte že enkrat nabijat o razstavljanju mašine. kolko vas je laptopa razstavilo? verjetno še 1% ne. atx kišto zna vsak kekec fuknit v prafaktorje, laptopa pa ne, pa če ma japko gor al pa kaki drugi štempl. wtf...kaj ma to sploh veze z biločem?
stupid-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Docka ni za MacBook-e... Dock pomeni, da ima notebook spodaj (ali pri nekaterih notebookih zadaj) poseben konektor, preko katerega ga vstavimo v port replikator ali dock in ni potrebno prikljucevati nic drugega, ker je vsa periferija prikljucena direktno na ta dock ali port replikator (napajanje, miska, tikpovnica, mreza, dodatni monitr, tiskalnik, usb naprave,...) ...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
laptopa pa ne, pa če ma japko gor al pa kaki drugi štempl. wtf...kaj ma to sploh veze z biločem?
stupid-1.gif

Je pa razlika v tem, da lahko pri japki disk in rame sam zamenjaš in ti ostane garancija.
smile-1.gif

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Come on...že lata(10+) nisem videl modrega zaslona, vse od Windows ME. Računalnik dela bolj ali ne non-stop. Je pa res, da ne nalagam nekih tretjerazrednih programov, beta in alfa verzij programske opreme, itd. Operacijska sistema sta bila XP in sedaj 7

Po biosu tut ni reba nič šarit, razen mogoče kak boot menu.
res je
Ze vnaprej veš kaj lahko skodi racunalnku (slabi programi, virusi .....) in se taga izogibas
ampak povprečen uporabnik računalnika neve kaj je beta in alfa verzija, niti kaj je bios itd....
in zato malo večkrat vidi bluescreen oz. pa je prisiljen klicati soseda ker je nekaj zastekalo

no in tega na OSX ni oz veliko manj, programi so preverjeni, pravtako strojna oprema

programi so do povprečnega uporabnika prijazni npr: iPhoto, sploh se ti ni treba obremenjevat kje dejansko so slike na računalniku in podobno.....so med sabo povezani tako da če uporabljas cel paket npr:iLife je to amerika

zraven tega se trackpad, ki je dejansko edini uporaben trackpad ..... ze vstavljanje cd je veliko bolje/lažje .. trdno ohišje itd......

so pa vseeno malo predragi, recimo da bi cene bile enake kot v ameriki bi bilo super

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
a nima MB reze za hlajenje tam na pregubu med zaslonom in tipkovnico, tak da ko je zaprt se ne more hladit?

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
reža je čisto spodaj, tak da ko je skupaj, je na spodnji strani še vedno odprto ene 2cm