Macbook vs Navaden Lap top

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Zakaj si vzel meka če na njemu ženeš facebook in msn?
evil.gif

No ja, bodimo realni, 99% mac userjev samo to žene na njihovih mašinah
evil.gif

LP
Torus

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Zakaj bi kupil Maca, če je cenejši PC tut dovolj dober? Zakaj bi dobro bejbo, saj dala bo vsaka rugoba (ponavadi še prej), Zakaj bi Mečko CLS, če se s Fiatom tudi peljem... Hja, hudič je v malenkostih. Dobra bejba ma neki v očeh... Mečka je proti Fiatu spiljena do konca in z Mečko pridem čez 700 KM iz avta normalen, ne kot cunja. No ja, nekateri tu bi sicer raje grdobo, saj z očmi ga nobena ne potegne, klinc pa Mečka, to je za bebave šoferje, še šraufat ga ne moreš...
Dejte no kvasit neumnosti, Mac je Mečka in je dobra baba, ker dela kot mora, celota, cel paket je uigran in še neki ma v očeh. Je dražji? Ja je, kvaliteta in lepota nista zastonj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
In ko si se omenjal, da pri Mac.u si omejen z naborom hardvera... Ravno v tem je prednost, ker je softver pisan za tocno dolocen hardver in je zato velik manj problemov s komtabilnostjo in stabilnostjo sistema ... Prav zato Mac OS skoraj ne pozna "Blue screena" ... ki ga najveckrat povzorci slabo napisan gonilnik ...
V bistvu je manjko hardvera bolj posledica, kot vzrok. Oziroma stranski učinek.
Driveri so namreč v OS-u, ne pa za downloadat z nekega kitajskega FTP-ja.
Zato tudi gredo čez kontrolo kvalitete.
To potrebuje sodelovanje proizvajalcev in določen nivo kvalitete od njih, zato ne gredo vsi v to.

Podobno kot pri Linuxu. Driveri, ki so del Linux paketa so po kvaliteti svetlobna leta pred "freelancerji".

PS: Kaki tip ekrana imajo MB-ji? iMaci imajo IPS, koliko vem. (za voznike jugotov: to je monitor, ki je 3x dražji od TN modelov (to so oni 170 evrski))

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
zakaj bi vzel meka če bi pa itak gnal okenca?
confused-1.gif

Kot da kupiš sposobnega terenca in ga pribiješ v pod pa mu daš gor 24 palcev.

Zaradi multitoucha,same izdelave in izgleda pa še Mac bi bil gor, pa bi mogoče kdaj probal napisat kak program za iphona. Pa za multimedijo bi zagnal Mac-a in mel res kar nekaj ur mir pred vtičnico, na winsih pa bi delal kaj za faks v kakem orodju, pa seveda kaki špil bi tut pado, da vidimo kaj zmore pc za 2k eur.
smile-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
laptopa pa ne, pa če ma japko gor al pa kaki drugi štempl. wtf...kaj ma to sploh veze z biločem?
stupid-1.gif

Je pa razlika v tem, da lahko pri japki disk in rame sam zamenjaš in ti ostane garancija.
smile-1.gif
Pravtako kot pri ostalih prenosnikih.
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.763
5.912
113
Evo. Včeraj sem šel v BigBang samo zaradi tega posta, da malo poklikam famoznega MacBooka pro.

Moram rečt da je kvaliteta izdelave res fenomenalna. Magnezijevo ohišje navdušuje do maximuma, pravtako monitor. Po eni strani si želim da bi ga imel, iz preprostega razloga, da ga doma vklopim in grem na net, brez skrbi za vsakodnevne posodobitve oken, brez skrbi za antivirus ipd. Sploh se pa mi ne dopade touchpad. Pa naj bo multituch ali ne mi je vseeno. Zaradi njegove velikosti se mi vedno zgodi, da ko vodim miškin kazalec z prstom kazalcem, se mi vedno zgodi da z prstancem istočano čoham po padu. Rezultat je da miškin kazalec pač ne sledi obem prstom in se ustavi. Meni je bilo to sila neprijetno. Naslednja stvar, ki predvidevam da se jo da nastavit je to, da navadno tapkanje na touschpadu ne dela. Treba je konkretno pritisnit, da klikne. Samo tapkanje pa ni delalo. Upam da ima to možnost.

No danes se pa vsedem na služben računalnik na katerem imam winXP in odprem start meni. Potem pa enostavno preštejem vrtice programov ki se odprejo. Naštel sem 72 vrtic.
shocked-1.gif
Torej to pomeni 70 nekih programov pizdarij in navlake. Res je da vsaj 60% jih rabim, ostali 40 je pa raznih urejevalnikov podnapisov, kaki špil ipd. Ampak vsi ki pljuvate okna, naj vam povem, da kljub vsejmogoči svinjariji na tem compu še nisem videl bluescreena, s tem da je na compu še pentium 4 procesor, za predstavo o starosti.

Nazadnje urejeno:

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Tudi jaz še nisem imel bluecsreena.
Če se pojavi se v največih primerih zaradi okvare rama, grafike ali pa naloženih dveh antivirusnih programov hkrati.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
laptopa pa ne, pa če ma japko gor al pa kaki drugi štempl. wtf...kaj ma to sploh veze z biločem?
stupid-1.gif

Je pa razlika v tem, da lahko pri japki disk in rame sam zamenjaš in ti ostane garancija.
smile-1.gif
Pravtako kot pri ostalih prenosnikih.
smile-1.gif

Povej ti to mojemu kolegu, ki mu pri HP-ju ne priznajo garancije na matično ploščo ker je sam nadgradil rame.
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
touchpad se da naštimat, sam imam tako nastavljenega, plus, da tam, pri nastavitvah imaš tudi "how to", da veš, kaj lahko z določeno potezo narediš. iskreno, od kar imam Maca, miško puščam v torbi, pa obdelujem fotke, pri čemer si prej tega nisem predstavljal!! in dejansko uživam s tem touchpadom, ravno včeraj sem samo počekiral mail na sestrinem prenosniku in sem se precej lovil na navadnem touchpadu.

saj ne, da Winsi ne delajo, delajo, saj ne, da je Mac tako superioren, ker spet ni, ampak ima nekatere stvari, ki so za moje delo precej bolj uporabne. in verjetno zato, ko stopiš v pressroom na kakem eventu, pred fotografi zagledaš 90% Applov ...

plus, da ima kalibracijske prednastavitve in si samo izbereš tisto, ki ti najbolj ustreza, ali pa s kalibratorjem to narediš sam, čeprav ni potrebe.
smile-1.gif

p.s.: ohišje je iz aluminija ...
wink-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.763
5.912
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Za vse, ki mislijo, da apple ni za profesionalno uporabo.

Še enkrat nimam nič proti Mac-u, ampak ta video ki si ga priložil ne predstavlja nič drugega kot copy/paste slik ki so jih naredili na fotoshutingu.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Za vse, ki mislijo, da apple ni za profesionalno uporabo.

Še enkrat nimam nič proti Mac-u, ampak ta video ki si ga priložil ne predstavlja nič drugega kot copy/paste slik ki so jih naredili na fotoshutingu.

Bejž no, bejž. A vseh Macov pa nisi videl? Niso opazil, da vse profesionalno delo opravljajo na Jabukih? BTW, kje si videl kakšen C/P fotk?
To je apropo tistim postom od prej, da profiji uporabljajo PCje in Jabuk.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Video prikazuje primer workflowa firme (shranjevanje, urejanje, procesiranje, backup ...), ki se ukvarja s profesionalno fotografijo. V čisto Apple okolju.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.763
5.912
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Predvsem je prikazan primer "disaster safe backup solution"... Copy/Paste fotk pa sploh nisem opazil...
grims-1.gif

Ja pa no... pa saj to sem mislil. Kaj pa je backup slik drugega kot copy iz flash kartice in paste na vse mogoče diskovje ki ga imajo. Drugače pa vidiš nena nič, slišiš pa nonstop, "copy it to primary hard drive, then copy to secondary, bla bla... "

Nazadnje urejeno: