Lumia 925

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Kot je dajal Sijan, težko je ugotoviti vzrok. Jaz bi dodal samo še to, če ti prekinja na različnih lokacijah, potem bi jaz šel na servis, če se oa to ponavlja na eni in isti lokaciji, je pa lahko napaka res v bazni postaji (če prekinja samo na eni lokaciji, preveri še pri sosedih, če imajo tudi oni enake težave ...

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Dosti klicev opravim v službi, kjer mi prejšnji telefon (LG) ni nikoli prekinil... Potemtakem je skoraj gotovo kriv telefon:(

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
"opraqvila v ozadju": imam "dovoljeno" samo Battery app. Ostale, HERE Drive+, RTV44, Shazam , Vreme je vse blokirano.

Je pa čudno, da sem prejle imel baterijo pod 50%, telefon restartam in voila 62%...:)

Verjetno kot pri meni battery app, sploh če imaš live tile tega battery app-a. Ko sem imel to vključeno je isto žrlo čez dan 20% do 30% brez razloga. Poleg tega določeni programi, če imaš vključene da lahko tečejo v ozadju, resnično tečejo in to normalno, kar pa tudi kuri baterijo. Za začetek zapiraj porgrame, tiste ki lahko z back tipko.

Meni drugače drži 2 dni čisto na komot, lahko pa tudi 4 ali 5 dni če res malo rabim, čeprav je data in wifi na on, edino ročno sinhroniziram dva email accounta.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Jaz jo imam sedaj v uporabi 5 dni in sem prijetno presenečen. Prej sem imel dobri dve leti S2, na dnevni ravni uporabljam Notea 10-tko, pa sem se na Nokio takoj privadil in sem zadovoljen tako z meniji kot funkcionalnostjo, pravzaprav jo moram zelo pohvalit, tudi v primerjavi z Androidom, vsaj kot resen poslovni telefon.
Baterija mi zdrži slaba dva dni, s tem, da imam sinhronizacijo z Exchangeom narejeno na 15 minut, dodatno pa še 3 mail accounte na enak timing, pa na dnevni ravni kako uro do dve telefonskih pogovorov.

Kar mi je pa top, kar sem najbolj pogrešal v Android napravah: vse mape Exchangea sinhronizira avtomatsko z vsako povezavo in takoj vidim v kateri mapi je nov mail. Pri Androidu si moral namreč vsako mapo posebej sinhronizirat in si tako (če imaš ene 30 folderjev kot jih imam sam) zabil 15 minut samo, da si se prebil čez.

Imam pa vprašanje za vse znalce: kako nastavit zvonjenje na tiho, torej tudi brez vibriranja?
S tipkami za gor-dol ob strani pridem samo na vibriranje, na čisto tiho pa ne znam priti.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
nastavitve / zvonenje + zvoki in potem izklopiš zvonec in tudi vibriranje se tam izklopi.
Hitrejše eliminacije zvoka pa ni?
Recimo greš na sestanek, izklopiš vsa zvonjenja, po koncu sestanka samo aktiviraš vse nazaj.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Zaenkrat je opcija na stranski tipki za glasnost, da imaš "vibro+zvonenje ali samo vibro" IN "zvonenje ali tiho".
Bolj podrobno pa v nastavitvah (si nastaviš bližnjico).

V prihajajoči nadgradnji na WP8.1 pa bo tudi to bolj podrobno rešeno.
Sicer je res, da trenutno ni najbolj optimalno...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
seveda je... pritsneš na zvonec je utišaš komplet vse.
Mogoče nisem dobro napisal: po defaultu imam nastavljeno zvonjenje + vibriranje in če hočem s tipkami na desni strani to eliminirat, mi še vedno ostane vibriranje, tega ne morem utišat - ali pa ne znam?
Znam to nastavit notri v Zvokih, na hitro pa ne gre ali pa nimam pojma.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
ja to je ena glupa fora wp8 sistema. Če v nastavitvah izklopiš vibiranje, lahko potem s tipko na strani (en pritisk) in potem s klikom na zvonček utišaš vse zvoke.

Jaz vibriranja sploh ne uporabljam, zato me to tak preveč ne moti....

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Nekaj izmed novosti. Predvsem glance screen ima kar nekaj zelo uporabnih novosti:
Lumia_black_changes.PNG

In nova aplikacija App Folder, ki omogoča združevanje podobnih aplikacij v mape.
App_Folder_Windows_Phone_1.jpg

MARKET: http://www.windowsphone.com/en...01e?signin=true

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.588
2.397
113
Pomurje
Pri BT nobene spremembe pri povezljivosti na avtoradio. Telefonski pogovor in prenos glazbe je ok, še vedno pa ni SMS in E-mail sinhronizacije. Google search tudi ne dela, ker ni DUN protokola.

Kako se zaklene zaslon s kodo, je kaj prednaloženega?
Lokator-poišči moj telefon je dober ta ki je vgrajeni?

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik Sniper pravi:
ksz
Od včeraj je možen OTA update na Lumia Black.

Kako pa to naložiš? In kakšen update je to?

Kaj uporabljate za brskalnik? Jaz nameščen IE, vendar me moti ker mi ne shrani uporabniških imen pri nekaterih straneh. Pri nekaterih (recimo alter) pa me kar odlogira po nekem času..

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kljukico pri " pomni prijavo" si dal na Alterju? Podobno ima večina strani narejenih.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.588
2.397
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Kako se zaklene zaslon s kodo, je kaj prednaloženega?
Nastavitve > zaklenjeni zaslon > geslo

Citat:
še vedno pa ni SMS in E-mail sinhronizacije. Google search tudi ne dela,
kaj misliš s tem?

1. hvala za namig
2. na nokii N9 sem lahko prek avtoradia pisal in prebiral SMS-e. Tako avto kot telefon sta podpirala določen protokol.
WP pa ne podpira protokolov ki jih podpira večina avtoproizvajalcev.

Če bi imel npr. telefon BB bi lahko v mojem avtu pisal SMS, bral in pisal e-maile in uporabljal google search za navigacijo.
Saj ne da je življenskega pomena, škoda pa je če ne dela.

Vem da švabi bentijo ker WP ne dela z večino VW avtoradijev. Tudi navadno prostoročno telefoniranje pri nekaterih VW ne gre.

Manjka podpora za DUN protocol, ki jo je imel že WP6.5, zdaj pa je ni več.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Kljukico pri " pomni prijavo" si dal na Alterju? Podobno ima večina strani narejenih.

Itak. Ampak sčasoma me kar odlogira in izbriše geslo in up. ime. Tiste strani ki pa nimajo tega, pa sploh ne shrani...