Lumia 925

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.589
2.397
113
Pomurje
Data sens dela, mobitel aplikacijo uredil.

Na nokii N9 sem imel super aplikacijo Battery Usage by Vincit. Super zadeva, vsi možni podatki so bili na njej.

Nekako sem si naredil, da mi pri Ljudje pri pritisku na sponko kaže dva hotmail računa ki sta identična. Kaj sploh je smisel tega hotmail računa?

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

V ponedeljek sem si jo tud jaz privoščil. Do sedaj lahko rečem, top !
moja opažanja ( ostala mnenja že poznamo )

+ hitra, hitra , lahko rečem eksplozivna
+ wifi, bluetooth, GPS imaš lahko stalno prižgan in NE troši baterije,saj je praktično na standbyju in se vključi po potrebi
pa še kaj se bo našlo

praktično edini - je postavitev "back" puščice na levo stran. Sam bi jo dal na desno stran telefona, saj je tako bolj dostopna nam desničarjem.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
No jaz sem po tednu uporabe tudi zadovoljen z njo. Zaenkrat me moti edino da moraš za oglasit se najprej še odkleniti tipkovnico. Še bolj pa me moti da je ½gumb½ končaj klic, med klicem na sredini zaslona. In mi ga uspe dostikrat po pomoti pritisniti (očitno ga naslonim na lice). Se da to kako spremeniti?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik dem pravi:
No jaz sem po tednu uporabe tudi zadovoljen z njo. Zaenkrat me moti edino da moraš za oglasit se najprej še odkleniti tipkovnico. Še bolj pa me moti da je ½gumb½ končaj klic, med klicem na sredini zaslona. In mi ga uspe dostikrat po pomoti pritisniti (očitno ga naslonim na lice). Se da to kako spremeniti?
Vključi proximity senzor in v nastavitvah za proximity ali klice imaš ziher funkcije, kjer ti izklopi zaslon, ko ga prisloniš.
Jaz sicer nimam Lumie, imam pa drugo Nokio, ki ima to tako rešeno.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik dem pravi:

Za oglasit na klic imaš 2 poteze ( poteg po zaslonu gor in nato gumb "sprejmi"), kar je nekako razumljivo, saj se tako izogneš nenamernemu sprejetju klica, ko npr. telefon jemlješ ven iz žepa.

Ko senzor zazna bližino glave se zaslon avtomatsko ugasne, tako tudi nni možno nenamerno prekiniti klic. Razen, da kako "Čudno" držiš telefon, da se ti med držanjem vklaplja in izklaplja ekran...

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ok. Sem sedaj to testiral in je res skoraj nemogoče da bi pritisnil tisto med telefoniranjem:S Ampak danes mi je 4x prekinilo, tako da ne vem kaj je bilo...

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Misliš da je izgubilo signal in je prekinilo? Sem bil skozi na enem območju (služba). Do sedaj mi prejšnji telefon (LG optimus black) tam ni nikoli izgubil signala.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.589
2.397
113
Pomurje
Zjutraj ob 6ih sem jo izmaknil iz polnilca, naredil cca 1,5h pogovorov in napisal par sms-ov. Baterija je na 83%. Vse je na off, razen BT.

Sem zadovoljen.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Misliš da je izgubilo signal in je prekinilo? Sem bil skozi na enem območju (služba). Do sedaj mi prejšnji telefon (LG optimus black) tam ni nikoli izgubil signala.
Lahko, da so bile motnje na omrežju na tisti lokaciji...
Če boš imel še težave reinštaliraj software in če še ne bo v redu prijavi stvarno napako (saj je napaka obstojala že ob nakupu), kjer se odločiš TI in ne oni (zakonik tako pravi) ali boš vzel povračilo denarja, menjava aparata, servis ali pa da ti refundirajo, kolikor je pač napaka vredna.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.589
2.397
113
Pomurje
Kako shranit novo osebo v WP. Vpraša me za hotmail račun ali google račun. Če grem na hotmail račun, se avtomatsko sinhronizira z google ali ne?
Kam shranjujete svoje stike, v oblak, računalnik?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Stiki se sinhronizirajo z vsem, kar se sinhronizirat da.
smile-1.gif
Itak jih pa lahko tudi ročno.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Si bil prej na andoridu ane? :D Ker mene je tudi presenetilo kaj v bistvu pomeni lepo delovanje telefona, pa sem imel same "zverine" od andorida
evil.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Jp, a je to tolk očitno ? 😃
En stvar me pa še moti. Recimo zdej tipkam z 925tko in moram biti ful bolj previden pri pisanju saj nima funkcije "auto correct" besedila. Tu je htcjeva logika učenja predvidene besede, top.

Kolk vam zdrži baterija ?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Si bil prej na andoridu ane? :D Ker mene je tudi presenetilo kaj v bistvu pomeni lepo delovanje telefona, pa sem imel same "zverine" od andorida
evil.gif

Mene pa preseneča, ker mi Android ne dela nič slabše od WP, pa nimam flagshipa od androida
evil.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Tudi sam sem imel vedno enake izkušnje....po nekaj mesecih (od pol leta naprej) in ko enkrat naložiš relativno majhno število aplikacij, se pa počasi začnejo veselice
evil.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
V čem je to zdaj finta? Aja kao..
hysterical-1.gif
oh ja. Glej pa meni binglja kaj si kvazi power ultra userji mislite tukaj gor. Glede na izjave prav veliko izkušenj z različnimi sistemi nimate. Jaz na lastni koži vem da mi S3 niti približno ni toliko zdržal kot 920tka ob popolnoma enaki uporabi, no celo na 4g imam 920 vklopljeno. Vem tudi kolikokrat sem živce že izgubil zaradi androida (no pa še vedno ga uporabljam v bistvu - stock 4.3). Tako da pač manjše število appov lažje prebavim za mnogo bolj tekoče in stabilno delovanje.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
verjetno je mm46 mislil, da govoriš o WP sistemu glede "veselic"
smile-1.gif

Tudi jaz lahko rečem, da WP8 deluje po skoraj 1 letu kot prvi dan. Pa imam definitivno čez 100 aplikacij dodatno naloženih.

Vedno deluje vse tekoče. Morda občasni problemi s posameznimi aplikacijami, katere razviljalci ne optimizirajo najbolje. Vendar se to v večini primerov reši ob posodobitvah aplikacij.

Z baterijo sam nimam nobenih težav, nasprotno sem kar presenečen nad trdoživostjo, še posebej po Amber GDR2 posodobitvi.
Kadar pozabim napolnit, si trajanje konkretno podaljšam s tem, da izklopim mobilni prenos podatkov. To je res čudežno, procenti kar držijo, lahko 20 % drži cel dan.

4G LTE pa konkretno zmanjša trajanje, sicer še vedno 1 dan drži, vendar večkrat za las.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Tudi sam sem imel vedno enake izkušnje....po nekaj mesecih (od pol leta naprej) in ko enkrat naložiš relativno majhno število aplikacij, se pa počasi začnejo veselice
evil.gif

Ja, to sem že slišal. Sedaj ga imam cca. pol leta; poročam po letu uporabe moje izkušnje. Nimam težav s tem, da poročam, da sem opravil slab nakup. Pričakujem, da mi aparat služi vsaj 3 leta in če ne bo tako potem pač Android never again !