Lumia 925

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:
Vibro bi se moralo dati ugasniti v nastavitvah zvoka, če se ne motim. Fora tipke za nazaj pa je, da greš na prejšnji meni, na prejšnjo stran med brskanjem po netu, na prejšnji meni/korak med uporabo aplikacij, itd. Če greš ven iz aplikacije s tipko nazaj, jo bo zaprlo, če greš ven s tipko windows, jo bo skrilo. Z dolgim pritiskom tipke nazaj pa prideš na pregled aplikacij, ki tečejo v ozadju.

Meni je tipka za nazaj osebno zelo uporabna, jo uporabljam vsaj toliko kot tipko windows.

V bistvu moraš nujno pritiskati tipko nazaj, če hočeš ugasniti vse aplikacije? Se jih da recimo kako z eno potezo potem vse zapreti? Mogoče veš točno kje se ugasne vibro za spodnje tipke, sam namreč ne najdem... Kako je pa kaj s stabilnostjo teh windows phonov? Ga je potrebno dostikrat resetirati?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
windows phone ti ne bo nič počasneje delal, če boš aplikacije zapiral s srednjo tipko (torej, da so v ozadju še aktivne). Sistem sam po določenem času (algoritmu) zapira aplikacije. Zaenkrat je edina opcija, da zepreš program s tipko nazaj, še v tem letu pa bo možno z nadgradnjo, ki pride GDR3 zapirat aplikacije s križcem v meniju, kjer ti prikaže vse trenutno aktiven aplikacije.

Glede stabilnosti, jaz se ne spomnim, kdaj sem ga nazadje moral ugasnit oz. restartat. Bo več mesecev.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Zanimivo:) Kateri brskalnik pa kaj uporabljate? Na androidu sem imel Opero in so mi bili bolj všeč tabi kot tukaj na IE. Ali pa se da mogoče nastaviti da je bolj user friendly? Našel nisem nič pametnega...

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Jaz uporabljam IE, povsem spodoben je. Sicer pa imaš Nokiin Xpress brskalnik in UC Browser, ne vem, če je še kak... Sicer pa ne skrbet glede aplikacij v ozadju, uredi vse to sistem, da laufa, kot mora.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.588
2.397
113
Pomurje
Katero aplikacijo imate za nadroz porabe baterije.
Podatki za prenos, dolžino pogovorov, kaj in koliko kateri program prazni. Vse to od polnjenja do polnjenja.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.588
2.397
113
Pomurje
Baterija še samo na 26%. Od zadnjega poljnjenja 26ur, klicev cca 1h, wifi,bluetooth, 3g vklopljeno. Če bo še tako praznil gre nazaj v trgovino.

Kje so števci dolžine klicev, prenesenih podatkov, sms?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ja za podatke je Data Sense. Ostalo ne vem. Nisem nikoli iskal.

Koliko baterije bi pricakoval pri vklopljenem vsem tem po 26 urah? Mogoce se kaksen program v ozadju. Polno varcevanje z baterijo imas vklopljeno?

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Jst moram mojo Lumio 920 polnit skoraj vsak večer. Nastavljena na 2G, wifi sicer skoz laufa z push notifikejšni, sicer pa vse aplikacije zaprte, razen v ozadju mi vsake 15min posodablja oba maila in fb account. Drugače bolj kot ne telefon miruje, nimam veliko klicev in smsev. Minili so časi, ko je telefon zdržal po cel teden..

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Caki malo, telefon ti drzi ze 26 ur, pa se vedno ima 26 %? Tole ne razumem kaksna pricakovanja imas?
smile-1.gif

vsi novi touch telefoni se kar standardno polnejo vsak dan pred spanjem. Oz. ce ga manj uporabljas do nekako 30 ur.
ne glede na proizvajalca.

za stevce pa nalozi Mobitel monitor aplikacijo. Imas pa tudi prednalozeno Data sense.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ce ga res malo uporabljas zdrzi tudi do 5 dni. Ampak z vklopljenim wifi in ostalo obremenitvijo pa res tezko
smile-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.588
2.397
113
Pomurje
Nokia N9 je pri taki uporabi bila na 50%. Včasih imam tudi čez 2 uri pogovorov na šiht. Upam, da zdrži čez dan. Bomo videli v ponedeljek.

Kako pa deluje polno varčevanje z baterijo? Kaj omejujejo-izklopi?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ja nekatere aplikacije ti ne bojo sporocale sprememb. Bos moral rocno preveriti. Osnovne funkcije telefona se vedno delujejo brez problema. Wifi se priziga, ko prizges zaslon in podobno. Vklopi polno varcevanje in bos videl, ce te kaj moti.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Pa se vam tudi tako segreva telefon? Recimo če kaj brskam ali kaj podobnega se zeloo segreje. Je to normalno?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Nokia N9 je pri taki uporabi bila na 50%. Včasih imam tudi čez 2 uri pogovorov na šiht. Upam, da zdrži čez dan. Bomo videli v ponedeljek.

Kako pa deluje polno varčevanje z baterijo? Kaj omejujejo-izklopi?
Za dva dni moraš pa res malo uporabljati telefon. Pogovori še najmanj odžerejo od raznih internetov in wi-fijev. Wi-fi je celo treikrat bolj požrešen kot BT.
Aja, jaz imam N9 in vem koliko porabi. Za dva dni, pomeni brez interneta, mogoče parkrat refreshat mail.

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Ce ga res malo uporabljas zdrzi tudi do 5 dni. Ampak z vklopljenim wifi in ostalo obremenitvijo pa res tezko
smile-1.gif

Pa ja 5 dni, če ga samo gledaš
bonk.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.588
2.397
113
Pomurje
Danes je baterija na 56%. Naredil cca 1,5h klicev na 3g. Tako da je še kar ok. Jutri probam na 2g.

Še vedno iščem aplikacijo za nadzor porabe baterije. Kaj jo prazni in ob enem koliko je bilo prenesenih podatkov in opravljenih klicev.

Kako naredit bližnico za vklop wi-fi-ja in prenosa podatkov preko omrežja.

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
282
22
18
Naloži si program quick settings, tam imaš kar nekaj bližnjic, ki se najpogosteje uporabljajo....

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik nidan pravi:
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
smile-1.gif

Pa ja 5 dni, če ga samo gledaš
bonk.gif

Kaj se po glav tolces? Saj sem napisal, da ce imas vklopljen wifi in ostalo, da ni sans. Kolega ob vklopljenem wifi (battery saver) in izklopljenim BT, polni povprecno na nekaj vec kot 3 dni. Ocitno ne cveka vsak dan ali ima kratke klice. Igrc pa tudi ne igra.

Johny. Saj si dobil odgovor. Ze na telefonu imas Data Sense. In mobitel aplikacija za drugo zadevo.

Da bi pa dobil aplikacijo, ki bi po aplikacijah kazala koliko baterije porabijo, pa ne verjamem, da bos dobil.