Vi pa ne vem kje se vozite, da se vam 120 zdi čudno, danes so šli trije nasproti mene tolk, med 80, 100 in 120 pa že poznam razliko.
V klanec po ovinkih tudi ena BMW petica zelo dinamično, tam nekje 90.
Po cesti mimo Mercatorja pa spet kolona 4-ih, točno 50 sem imel na števcu preden sem prehitel vse 4 od jedno.
In ravno to je mesto kjer sem na predizpitni (poizkusni ali whatever že je, pač preden greš na glavni izpit) vožnji vozil 55, ker nisem vedel koliko je omejitev. Pa že takrat, pri komaj 20-ih letih in nekje 20 odvoženimi urami, sem imel pomisleke, nekam precej odprta cesta je to za samo 50, a ni tukaj 90.
Ampak da človek pri 30-ih do 60-ih ne ve koliko je omejitev na odprti cesti, takim bi dal sam doživljenjski odvzem izpita. Da šparajo ne verjamem, ker poraba pri enakomernih 50 ali 80 res ni tolk različna, sploh se gre pa samo za 500m.
Da bi vsaj lepo počasi prišli do vsaj enih 80, ne zahtevam da poterajo v 2. in 3. tako kot sam.
Pri svojem 1.6T sem pa danes gledal, na koncu naselja neki srednje plina in 4. prestava, 90 je bilo takoj na števcu, čeprav po občutku ni neki pospeška.
In tak avto mislim da bi rabili vsi, zdaj morajo samo še porabo znižat na za ostale normalnih 5l.
Ja, sem 85 letnik. Ravno na to sem sam ponosen, da se ne držim nekih norm, taki mi gredo prav na bruhanje.
In ja, dinamično bom vozil tudi pri 60-ih, potem pa itak ne bom imel več potrebe po avtu, imam Mercator samo 500m stran.