Letna vinjeta 95 EUR

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Tukaj dodaj še to, da bodo tujce letos olupili za 5€ oz 20€ manj (odvisno od dolžine dopusta) po vozilu. Pa še to, da so pol leta pobirali cestnine po starem sistemu, ki je prinesel več dobička kot vinjetni sistem.

Imaš podatek koliko so kasirali pred uvedbo vinjet? in koliko do konca leta? Kaj pa del da bomo slovenci plačali 40 evrov več? Koliko ljudi mora kupit vinjeto da se doseže kaka točka preloma? Podatek koliko turisti preživijo časovno na morju (v povprečju) preden spet prečkajo slovenijo bi tut zelo koristil?! Pol rabiš podatek o tovornem prometu v več letih, da dobiš bolj podroben pregled gibanja, recesija verjetno tut pri nas pusti posledice na tovornem prometu?

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
je hudič ko te štromar uči ekonomijo
evil.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Za nekoga, ki je slepo tupil da vinjete prinašajo več denarja si nekaj dost vprašanj zastavil
smirk-1.gif

Podatkov nimam, jih pa ima očitno minister, ki je povedal, da prinaša vinjetni sistem manj prihodkov. ( klik ) Ne zameri mi, da bolj verjamem njemu, kot tebi (ki btw sploh nimaš podatkov)
smirk-1.gif

Kaj pa del Slovencev, ki drugo leto sploh ne bodo kupili vinjete za 95€? Jih poznam kar nekaj, za katere vem, da je po podražitvi ne bodo. Kako dolgo bodo tujci na dopustu pa ni bistven podatek. V vsakem primeru bodo plačali minimalno 15% manj, kot so lani.

Valda pa ti vidiš samo tistih 13mio€ ... samo upam, da res niso knjižli vinjet kupljenih v zadnjih dneh leta 2008 v leto 2008, tako kot predvideva evrokrat (to je stvar računovodtva, tko da ne vem če je sploh možno) To upam da je realno predstavljeno, da nas niso še tukaj nategnili.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
je hudič ko te štromar uči ekonomijo
evil.gif

Matematiko in logično povezovanje... do ekonomije je še daleč. Močno upam, da vaginko ni bil na kakšni ekonomski šoli
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Za nekoga, ki je slepo tupil da vinjete prinašajo več denarja si nekaj dost vprašanj zastavil
smirk-1.gif

Podatkov nimam, jih pa ima očitno minister, ki je povedal, da prinaša vinjetni sistem manj prihodkov. ( klik ) Ne zameri mi, da bolj verjamem njemu, kot tebi (ki btw sploh nimaš podatkov)
smirk-1.gif

Kaj pa del Slovencev, ki drugo leto sploh ne bodo kupili vinjete za 95€? Jih poznam kar nekaj, za katere vem, da je po podražitvi ne bodo. Kako dolgo bodo tujci na dopustu pa ni bistven podatek. V vsakem primeru bodo plačali minimalno 15% manj, kot so lani.

Valda pa ti vidiš samo tistih 13mio€ ... samo upam, da res niso knjižli vinjet kupljenih v zadnjih dneh leta 2008 v leto 2008, tako kot predvideva evrokrat (to je stvar računovodtva, tko da ne vem če je sploh možno) To upam da je realno predstavljeno, da nas niso še tukaj nategnili.

če vinjetni sistem prinaša manj denarja naj vrže ven primerjave!
grims-1.gif
Ovce je potrebno stričt! Ti bom tak napisal vinjete ne prinašajo izgube! Vinjete se bodo šele sedaj najbolj začele prodajati (velikonočni prazniki, majski prazniki..... dopustniška sezona)! Če nekdo sedaj ne bo kupil vinjete je stvar taka. Vinjeta bo stala 40 evrov več sedaj je stala 55 torej od oka če jih kupi 60% smo na istem tak da če eden ali dva ne kupita ni panike! Postavil pa sem vprašanja zato ker rabiš pidatke za konkreten izračun!
Glede knjiženja pa se ne bom spuščal ker ne vem po moje pa to ni možno, čeprav po drugi strani pa res živimo v Bananaslovenistanu, kjer so neverjetne stvari mogoče!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nekaj še. Če bi vinjete prinašale izgubo bi to bilo poudarjeno! Razlog zakaj bo vinjeta 95 evrov je v tem da bomo imeli kratkotrajno vinjeto in naša je dražja samo zaradi "zavarovanja" dohodka! To sem enkrat v eni temi že napisal da če se uvedejo kratkotrajne vinjete pomeni podražitev ostalih! To je pač logika!

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
smirk-1.gif

smirk-1.gif

če vinjetni sistem prinaša manj denarja naj vrže ven primerjave!
grims-1.gif
Ovce je potrebno stričt! Ti bom tak napisal vinjete ne prinašajo izgube! Vinjete se bodo šele sedaj najbolj začele prodajati (velikonočni prazniki, majski prazniki..... dopustniška sezona)! Če nekdo sedaj ne bo kupil vinjete je stvar taka. Vinjeta bo stala 40 evrov več sedaj je stala 55 torej od oka če jih kupi 60% smo na istem tak da če eden ali dva ne kupita ni panike! Postavil pa sem vprašanja zato ker rabiš pidatke za konkreten izračun!
Glede knjiženja pa se ne bom spuščal ker ne vem po moje pa to ni možno, čeprav po drugi strani pa res živimo v Bananaslovenistanu, kjer so neverjetne stvari mogoče!

Ti se morš pa konkretno zabavat, ko se sam s sabo pogovarjaš...
crazy1.gif

Prav imaš. Vinjete so čisti dobiček. Denarja bo toliko, da bodo iz DARS-a še drugam dali in bomo vsi živeli v blaginji. Recesije za Slovenijo sploh ne bo...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Izgube ne prinaša, ker neka stvar, ki jo prodaš po 55€ in te košta 0.5€ (oz kolk košta tisk) ne more prinašat izgube. Prinaša pa manj prihodkov, kot prejšni sistem... to je povedal tudi minister. Ampak si me itak prepričal s tem svojim izračunom (baziranim na podatkih po katerih si me prej spraševal?), tako da sploh ni frke
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je bilo že X-krat (že leta pred uvedbo) povedano, da vinjete prinesejo not krepko manj, kot prejšnja cestnina.
Zato jo niso nikoli uvedli. Razen zdaj, boljkone kot predvolilna poteza. "Nič hidega, če se ne obnese, saj:
- sok bo popila naslednja vlada
- itak bo čez dve leti spet ukinjena, ko bo satelit"

Da bi z vinjetami pridobili primerljiva sredstva, bi letna morala stati tam 500 EUR, v glavnem neko fantazijsko ceno bi mogla imeti.
Ali pa vsakemu mimoidečemu podturit eno za 50 EUR. Kar je enako fantazijsko, samo eni so mislili, da noben ne bo opazil...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ja ne vem, ce pa je prihodkov še več, a pol pomeni da je odhodkov še več?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
V osnovi lahko tudi cestnino za navadne ceste podražijo za 50%, pa bo večji dobiček. Super tak sistem, ane?
smirk-1.gif

"dobiček" je samo ena od negativnih lastnosti vinjet.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
ja ne vem, ce pa je prihodkov še več, a pol pomeni da je odhodkov še več?

Na koncu drugega leta bomo lahko govorili o prihodkih v praksi. Sklepanje po tem koliko je bilo prihodkov, ko so na polovici leta uvedli vinjete, je površno (če uporabim zelo zelo zeloooooo blag izraz).

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
seveda, zato pa nabijanje da sistem ne dela, tudi ne zdrzi vode, kajne?
wink-1.gif

selfpwned si se

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"Pogosti" vozniki so prej na leto plačali 200, 300 , 1000 eni celo 2000 EUR.
Zdaj z vinjeto pa 100 EUR.
You do the math.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ja dosti se jih zaradi tega ker je bilo drago sploh ni vozilo po AC, zdaj pa se, dosti se je vozilo brezplačno (kup odsekov) zdaj pa to plačajo, kar je seveda po svoje prav..

zdaj pa še enkrat do the math. pa se javi.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
seveda, zato pa nabijanje da sistem ne dela, tudi ne zdrzi vode, kajne?
wink-1.gif

selfpwned si se

Ne se nisem... jaz verjamem tistemu kar je rekel minister. Tam imajo podatke s katerimi lahko malce bolj točno predvidijo zadevo tudi glede na prodajo vinjet prvem polletju. In če je on rekel, da vinjetni sistem prinaša manj dobička, mu definitivno bolj verjamem, kot folku na forumu, ki imajo težave z dojemanjem osnovnih stvari. Moj prejšni odgovor tebi je bil mišljen v smislu, da po prvem polletju ne moremo kar potrdit, da vinjete v praksi prinesejo več denarja.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
minister ni postregel s podatki, ki bi pokazali da je sistem v kurcu. vsaj jaz se teh stevilk nisem videl.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
zdaj pa še enkrat do the math. pa se javi.
LOL,
nea stekas, malo si trdobucen pa kaj,

podrtija od Sentilja do Gruskovja za katero je treba placat polletno vinjeto
17758-icon_confused.gif

pubeci, dalec ste vi od normalnih odnosov do EU "sodrzavljanov" in vasa miselnost je obstala nekje dalec zadaj
uf-1.gif

kajti sobivanje in dobri odnosi temeljijo tudi na nenategovanju, vendar prav odiranje tujcev je trenutno priljubljena tema v SLO