naj polletne ostanejo vsaj do konca leta potem,
ne pa, da jih bodo po prvih predvidevanjih unicli, vse skupaj vredno okol 200.000€
ne pa, da jih bodo po prvih predvidevanjih unicli, vse skupaj vredno okol 200.000€
LOL, prsparal bi najmanj 55€,Citat:
Uporabnik Steve pravi:
kaj če bi enostavno ostal gori? prišparal bi 50€, slovenijo pa rešil enega debila manj. kaj praviš?
za vednoCitat:
Uporabnik Steve pravi:
boš ostal?
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ksz.
mene pa nekaj zanima, zgleda, da sn spregledu :
kaksna naj bi bila veljavnost letne vinjete za 95€? Ali bo veljala v koledarskem letu (tako kot sedaj), ali bo veljala eno leto od dneva nakupa?
Ker, ce bo do podrazitve prislo (1.7??) in bo vinjeta veljala samo v koledarskem letu, hkrati bodo pa ukinili polletne,
potem je to nateg brez primere in debilizem prometnega ministra.
recimo, kaj bodo naredili kupci novih avtomobilov
placali 95€ za pol leta, kupovali tedenske?
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ta minister je tudi rekel, da je češka vinjeta dražja od naše.*Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Ne se nisem... jaz verjamem tistemu kar je rekel minister.
Tabela cen je malo prej.
* - tak je v cajtengah pisalo
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
seveda, zato pa nabijanje da sistem ne dela, tudi ne zdrzi vode, kajne?
selfpwned si se
Ne se nisem... jaz verjamem tistemu kar je rekel minister. Tam imajo podatke s katerimi lahko malce bolj točno predvidijo zadevo tudi glede na prodajo vinjet prvem polletju. In če je on rekel, da vinjetni sistem prinaša manj dobička, mu definitivno bolj verjamem, kot folku na forumu, ki imajo težave z dojemanjem osnovnih stvari. Moj prejšni odgovor tebi je bil mišljen v smislu, da po prvem polletju ne moremo kar potrdit, da vinjete v praksi prinesejo več denarja.
21 milijonov evrov je bilo lani pobrane cestnine več kot leto poprej!
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
minister ni postregel s podatki, ki bi pokazali da je sistem v kurcu. vsaj jaz se teh stevilk nisem videl.
V bistvu tudi prejšni minister ni pokazal podatkov, da je sistem boljši... je pa zaenkrat še vse bazirano na simulacijah. Sicer pa sem že rekel, da je finančna plat (glede dobička države) samo ena slaba stran tega sistema.
Ne temelji več na simulacijah, ker imamo finančne podatke za prejšnje leto in to je višji dobiček, 21 milijonov več pobranega denarjaa iz naslova cestnin...! Kaj je že tu slabega?
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
seveda, zato pa nabijanje da sistem ne dela, tudi ne zdrzi vode, kajne?
selfpwned si se
Ne se nisem... jaz verjamem tistemu kar je rekel minister. Tam imajo podatke s katerimi lahko malce bolj točno predvidijo zadevo tudi glede na prodajo vinjet prvem polletju. In če je on rekel, da vinjetni sistem prinaša manj dobička, mu definitivno bolj verjamem, kot folku na forumu, ki imajo težave z dojemanjem osnovnih stvari. Moj prejšni odgovor tebi je bil mišljen v smislu, da po prvem polletju ne moremo kar potrdit, da vinjete v praksi prinesejo več denarja.
21 milijonov evrov je bilo lani pobrane cestnine več kot leto poprej!
Še vedno tupiš? Je bil lani celo leto vinjetni sistem? Po tvoji logiki, bi moralo biti letos še 21 milijonov € več pobrane cestnine, če bi cene ostale iste.
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Švaba von Parlamentarski je očitno zgodbo povedal malo po svoje, baje so ga ustavili 8km v notranjosti:
http://24ur.com/novice/slovenija/dars-besni-parlamentarec-je-lagal.html
Piše, da je kazen 150€? A ni bila prej 300? In kaj storijo z ostalimi, ki nočejo plačat? Švaba očitno ni in so ga spustili, a to velja za vse?
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik vellno pravi:
Svašta!
Ljudje, kako vam uspe da v debato o ceni vinjete spravite odnose s sosedi, šestnjast letnice, dilanje avtomobilov, .....
Tema je zelo preprosta "Letna vinjeta 95 EUR" in glede na to, da je naš novi minister malo da ne prodal avtocestno omrežje, ki ga je gradil denar vas in vaših staršev je odgovor zelo preprost - se boste s tem strinjali ali pa ne.
Vse ostalo pa raje prihranite za debato ob piru in že enkrat strnite vrste, da nas ne bodo imeli nenhno za ovce.
Prodal? Kaj je pa novi minister pri vsej stvari kriv, razen tega, da je spremenil cene vinjet, za katere se je že pred uvedbo vedelo, da ne bodo mogle obstat.
tak pac je, tu v Bruslju mormo namesto vas mislit, brez nasih napotkov bi vam bilo zelo hudoCitat:
Uporabnik vaginko pravi:
pametno razmišljanje s tvoje strani v tej temi?
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
tak pac je, tu v Bruslju mormo namesto vas mislit, brez nasih napotkov bi vam bilo zelo hudoCitat:
Uporabnik vaginko pravi:
pametno razmišljanje s tvoje strani v tej temi?