Letna vinjeta 95 EUR

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
seveda tuhtam ze sedaj, ni mi namrec vseeno al bom dal 55 alpa 95€, to je prvo,
kot drugo bom pa ponuco za okrog 5€

torej preplacu najmanj za 50€
uf-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
kaj če bi enostavno ostal gori? prišparal bi 50€, slovenijo pa rešil enega debila manj. kaj praviš?

Nazadnje uredil moderator:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
super. kaj pa če bi se še iz alterja skinil? saj imaš še polno drugih forumov za evropezacijo neandertalcev, zakaj si si ravno tega moral izbrat
10.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Pazi, ujetih! Koliko je takih, ki jih ne ujamejo in kaznujejo, bi jih pa lahko če bi izvajali strožje kontrole. Posledično bi bilo tudi prodanih več vinjet, ker se folk ne bi upal več švercati. Mislim, da bi se dalo brez kakšne velike muke par mio EUR nabrati na takih, če bi se striktno izvajale kontrole.

Ampak v SLO to verjetno ni izvedljivo...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kontrole so zgleda bolj kmečke...
Kamero gor na AC, pa fertik. Ne da promet ustavljajo vsak drugi dan. (kamera brez problema dela 24 ur na dan).

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ksz.
mene pa nekaj zanima, zgleda, da sn spregledu :
kaksna naj bi bila veljavnost letne vinjete za 95€? Ali bo veljala v koledarskem letu (tako kot sedaj), ali bo veljala eno leto od dneva nakupa?

Ker, ce bo do podrazitve prislo (1.7??) in bo vinjeta veljala samo v koledarskem letu, hkrati bodo pa ukinili polletne,
potem je to nateg brez primere in debilizem prometnega ministra.

recimo, kaj bodo naredili kupci novih avtomobilov
sprasujem se.gif

placali 95€ za pol leta, kupovali tedenske?

Prvo pametno razmišljanje s tvoje strani v tej temi? Dobro vprašanje še pa nisem zasledil tega podatka!

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Ne se nisem... jaz verjamem tistemu kar je rekel minister.
Ta minister je tudi rekel, da je češka vinjeta dražja od naše.*
Tabela cen je malo prej.

* - tak je v cajtengah pisalo

Kakor sem jst danes bral v Dnevniku je rekel, da razmerje med tedensko in letno vinjeto "slabše" na Češkem. In ravno to je v bistvu tista stvar na katero lahko EU vpliva. Same cene so stvar države in tega, koliko prihodkov potrebuje, da bo firma sploh lahko odplačevala kredite.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
seveda, zato pa nabijanje da sistem ne dela, tudi ne zdrzi vode, kajne?
wink-1.gif

selfpwned si se

Ne se nisem... jaz verjamem tistemu kar je rekel minister. Tam imajo podatke s katerimi lahko malce bolj točno predvidijo zadevo tudi glede na prodajo vinjet prvem polletju. In če je on rekel, da vinjetni sistem prinaša manj dobička, mu definitivno bolj verjamem, kot folku na forumu, ki imajo težave z dojemanjem osnovnih stvari. Moj prejšni odgovor tebi je bil mišljen v smislu, da po prvem polletju ne moremo kar potrdit, da vinjete v praksi prinesejo več denarja.

21 milijonov evrov je bilo lani pobrane cestnine več kot leto poprej!

Še vedno tupiš? Je bil lani celo leto vinjetni sistem? Po tvoji logiki, bi moralo biti letos še 21 milijonov € več pobrane cestnine, če bi cene ostale iste.
stupid-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
minister ni postregel s podatki, ki bi pokazali da je sistem v kurcu. vsaj jaz se teh stevilk nisem videl.

V bistvu tudi prejšni minister ni pokazal podatkov, da je sistem boljši... je pa zaenkrat še vse bazirano na simulacijah. Sicer pa sem že rekel, da je finančna plat (glede dobička države) samo ena slaba stran tega sistema.

Ne temelji več na simulacijah, ker imamo finančne podatke za prejšnje leto in to je višji dobiček, 21 milijonov več pobranega denarjaa iz naslova cestnin...! Kaj je že tu slabega?
sprasujem se.gif

Ne da z enim postom delaš kretena iz sebe... moraš dvakrat to pisat? Kdaj boš dojel, da ni enako ali vinjete uvedejo na sredini leta ali na začetku leta. Trend je šel v smer, da so vsako leto po starem sistemu pobrali več cestnin. Verjetno bi bilo tako tudi lani.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
seveda, zato pa nabijanje da sistem ne dela, tudi ne zdrzi vode, kajne?
wink-1.gif

selfpwned si se

Ne se nisem... jaz verjamem tistemu kar je rekel minister. Tam imajo podatke s katerimi lahko malce bolj točno predvidijo zadevo tudi glede na prodajo vinjet prvem polletju. In če je on rekel, da vinjetni sistem prinaša manj dobička, mu definitivno bolj verjamem, kot folku na forumu, ki imajo težave z dojemanjem osnovnih stvari. Moj prejšni odgovor tebi je bil mišljen v smislu, da po prvem polletju ne moremo kar potrdit, da vinjete v praksi prinesejo več denarja.

21 milijonov evrov je bilo lani pobrane cestnine več kot leto poprej!

Še vedno tupiš? Je bil lani celo leto vinjetni sistem? Po tvoji logiki, bi moralo biti letos še 21 milijonov € več pobrane cestnine, če bi cene ostale iste.
stupid-1.gif

očitno ne razumeš! Torej, če so v lanskem letu pobrali 21 milijonov evrov več cestnin, mora nekaj biti na vinjetah, se ti ne zdi, ker leta 2007 jih pač nismo imeli?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
"Ob tem moramo poudariti, da so leta 2005 od cestnin zaslužili 135 milijonov evrov, leta 2006 se je številka povzpela na 152 milijona evrov, leta 2007 je bila že 174,7 milijona evrov, po uvedbi vinjet pa je prihodek iz tega naslova narasel na 201,6 milijona evrov."

Kaj se je spremenilo pa med leti 2007, 2006 in 2005, da se je prihodek povečeval? To so verjetno tudi vinjete krive, da so pobrali vsako leto več, ane
smirk-1.gif
Ti pa še vedno ne dojameš, da ne moreš po polovici leta realno primerjat prihodka vinjet, ker so tako Slovence, kot tujce obrali z dražjimi vinjetami (v primerjavi z letošnjim letom), če gledamo razmerje cena/mesec. Slovenci nismo imeli možnosti kupit letnih vinjet in smo posledično kupovali polletne, katere so dražje. Dve polletne vinjete so dražje kot ena letna... 35 + 35 > 55.

Odstopam iz debate s tabo, ker se mi ne da še 15x pista stvari, katere bi morale biti vsakemu osnovnošolcu jasne...

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Švaba von Parlamentarski je očitno zgodbo povedal malo po svoje, baje so ga ustavili 8km v notranjosti:
http://24ur.com/novice/slovenija/dars-besni-parlamentarec-je-lagal.html

Piše, da je kazen 150€? A ni bila prej 300? In kaj storijo z ostalimi, ki nočejo plačat? Švaba očitno ni in so ga spustili, a to velja za vse?

Nemogoče, da bi visoko civilizirani, kulturen, evropsko usmerjeni Švaba lagal? Ne, ne stari, to delamo samo na Balkanu
ne-ne-1.gif

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik vellno pravi:
Svašta!
Ljudje, kako vam uspe da v debato o ceni vinjete spravite odnose s sosedi, šestnjast letnice, dilanje avtomobilov, .....
Tema je zelo preprosta "Letna vinjeta 95 EUR" in glede na to, da je naš novi minister malo da ne prodal avtocestno omrežje, ki ga je gradil denar vas in vaših staršev je odgovor zelo preprost - se boste s tem strinjali ali pa ne.
Vse ostalo pa raje prihranite za debato ob piru in že enkrat strnite vrste, da nas ne bodo imeli nenhno za ovce.

Prodal? Kaj je pa novi minister pri vsej stvari kriv, razen tega, da je spremenil cene vinjet, za katere se je že pred uvedbo vedelo, da ne bodo mogle obstat.

Seveda PRODAL! V bruselj je šel pokazat že vsem dobro znano hlapčevsko pozo.
Slovenija je gradila svoj avtocestni križ pred vstopom v NATO in pred vstopom Slovenije v Evropsko unijo. Dejstvo je da smo evropski denar pridobili zgolj na podlagi evropskega načrta gospodarske rasti (hiter in povečan pretok blaga, storitev in ljudi). Torej če se jim upremo nam res lahko vzamejo denar na katerega trenutna vlada zelo računa, a lahko ob neupoštevanju njihovih direktiv dosežemo več. Kot prvo pridobimo neko samospoštovanje, ki ga temu ljudstvu drastično primanjkuje. Drugič, zaradi povečanih cestnin za transportna vozila in pa uvedba vinjet za tujce pripelje do upada le tega. Tretjič, Evropa se zaveda da je ta križ še kako pomemben in začne pogajanja.

Če v tem času ne pridobimo tretjega voznega pasa ne bo problem, zaradi pomanjšanega prometa bo čistejši zrak in manj lukenj v cestah, Slovenija postane oaza čistoče in miru kot je to že nekdaj bila.

Včasih je treba storiti korak nazaj, da lahko napreduješ.
cool-1.gif