Letna vinjeta 95 EUR

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
35€ za, hmmm, kolko ze ACja, 35 km
sprasujem se.gif

vmes pa cel kup kolobocij okrog MBja
najdrazje na svetu se mi zdi

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
minister ni postregel s podatki, ki bi pokazali da je sistem v kurcu. vsaj jaz se teh stevilk nisem videl.

V bistvu tudi prejšni minister ni pokazal podatkov, da je sistem boljši... je pa zaenkrat še vse bazirano na simulacijah. Sicer pa sem že rekel, da je finančna plat (glede dobička države) samo ena slaba stran tega sistema.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Ne se nisem... jaz verjamem tistemu kar je rekel minister.
Ta minister je tudi rekel, da je češka vinjeta dražja od naše.*
Tabela cen je malo prej.

* - tak je v cajtengah pisalo

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
"Pogosti" vozniki so prej na leto plačali 200, 300 , 1000 eni celo 2000 EUR.
Zdaj z vinjeto pa 100 EUR.
You do the math.

večina ljudi pa je tudi obvozila cestninske insploh ni plačevala!
You do the math
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
seveda, zato pa nabijanje da sistem ne dela, tudi ne zdrzi vode, kajne?
wink-1.gif

selfpwned si se

Ne se nisem... jaz verjamem tistemu kar je rekel minister. Tam imajo podatke s katerimi lahko malce bolj točno predvidijo zadevo tudi glede na prodajo vinjet prvem polletju. In če je on rekel, da vinjetni sistem prinaša manj dobička, mu definitivno bolj verjamem, kot folku na forumu, ki imajo težave z dojemanjem osnovnih stvari. Moj prejšni odgovor tebi je bil mišljen v smislu, da po prvem polletju ne moremo kar potrdit, da vinjete v praksi prinesejo več denarja.

21 milijonov evrov je bilo lani pobrane cestnine več kot leto poprej!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
minister ni postregel s podatki, ki bi pokazali da je sistem v kurcu. vsaj jaz se teh stevilk nisem videl.

V bistvu tudi prejšni minister ni pokazal podatkov, da je sistem boljši... je pa zaenkrat še vse bazirano na simulacijah. Sicer pa sem že rekel, da je finančna plat (glede dobička države) samo ena slaba stran tega sistema.

Ne temelji več na simulacijah, ker imamo finančne podatke za prejšnje leto in to je višji dobiček, 21 milijonov več pobranega denarjaa iz naslova cestnin...! Kaj je že tu slabega?
sprasujem se.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Mislim, da bi morali pri vseh izračunih upoštevati, kolikšen % vozil je brez vinjete...po mojem to ni tako zanemarljiva postavka. In temu primerno bi morali tudi ukrepati in kaznovati kršitelje. In potem narediti konkretno primerjavo.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ksz.
mene pa nekaj zanima, zgleda, da sn spregledu :
kaksna naj bi bila veljavnost letne vinjete za 95€? Ali bo veljala v koledarskem letu (tako kot sedaj), ali bo veljala eno leto od dneva nakupa?

Ker, ce bo do podrazitve prislo (1.7??) in bo vinjeta veljala samo v koledarskem letu, hkrati bodo pa ukinili polletne,
potem je to nateg brez primere in debilizem prometnega ministra.

recimo, kaj bodo naredili kupci novih avtomobilov
sprasujem se.gif

placali 95€ za pol leta, kupovali tedenske?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.741
113
to boš potem razmislil ko bo potrebno, ne napenjaj po nepotrebnem mozganov, ostani gorta v belgija pa si ga zlajfaj.