Letna vinjeta 95 EUR

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Plačujem pa DDV od bncina ki ga veliko porabim!
Zakaj se pa voziš s tistim požrešnim gestapo kotlom?

Saj gestapo kotel ni požrešen sam kilometri se hitro delajo! Po ugodni avtocesti saj veš dokler je vinjeta po 55 evrov se moram skoz vozit!
cheer.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.743
113
ni res, kredit je naš denar...ce greš u [censored] še te v zapor ne bodo strpali, men bodo pa vzeli varčevani denar rda bodo pokrili tvoje pufe.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.290
4.112
113
No majstru Nemcu povej ,da bi si lahko Slovensko Vinjeto kupil recimo pri Asfinagu tam ko je plačal za predor (Gleinalmtunnel) 7,60€ na istem okencu .

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.290
4.112
113
No predvidevam , razen če se je tudi po Avstriji brez vinjete vozil in se izogibal cestninam ( Tunelninam)

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Veš kaj vse bi rad jaz. Tudi bi rad da bil kruh cenejši, pa mlečni izdelki, skratka vse dobrine da bi bile cenješe. Ne more EK diktirati cenovne politke neke gospodaske družbe v Sloveniji.
uf-1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Točn tko. Rajš nej se zmenjo, da boš počas lahko še avto kupil v katerikoli državi in ga ne bo treba uvažat al karkol se dons že telim kolobocijam reče, da ga boš pač kupil kakor vse ostalo. Samo se mi zdi, da je pa to že prevelik projekt za EU, rajš ta male zajebavat na nepomembnih zadevah. Pač če nimajo za slovensko vinjeto, naj grejo pa na Karibe, Sejšele,...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ni res, kredit je naš denar...ce greš u [censored] še te v zapor ne bodo strpali, men bodo pa vzeli varčevani denar rda bodo pokrili tvoje pufe.

kdo pa omenja kredit?
sprasujem se.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vellno pravi:
Svašta!
Ljudje, kako vam uspe da v debato o ceni vinjete spravite odnose s sosedi, šestnjast letnice, dilanje avtomobilov, .....
Tema je zelo preprosta "Letna vinjeta 95 EUR" in glede na to, da je naš novi minister malo da ne prodal avtocestno omrežje, ki ga je gradil denar vas in vaših staršev je odgovor zelo preprost - se boste s tem strinjali ali pa ne.
Vse ostalo pa raje prihranite za debato ob piru in že enkrat strnite vrste, da nas ne bodo imeli nenhno za ovce.

Prodal? Kaj je pa novi minister pri vsej stvari kriv, razen tega, da je spremenil cene vinjet, za katere se je že pred uvedbo vedelo, da ne bodo mogle obstat.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kak eni vztrajno pišete kak je cena bila populistična pol pa mi razložite zakaj je imel dars 3,3 milijona več dobička kot leta 2007? 2008 so po polovici leta uvedli vinjete!
bonk.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Veš kaj vse bi rad jaz. Tudi bi rad da bil kruh cenejši, pa mlečni izdelki, skratka vse dobrine da bi bile cenješe. Ne more EK diktirati cenovne politke neke gospodaske družbe v Sloveniji.
uf-1.gif

Saj ne diktirajo. Slovenija lahko sama določi cene, samo potem ne bomo dobili Evropskega denarja. Ti bi verjetno rad denar, počel bi pa kar se ti sprdi...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
kak eni vztrajno pišete kak je cena bila populistična pol pa mi razložite zakaj je imel dars 3,3 milijona več dobička kot leta 2007? 2008 so po polovici leta uvedli vinjete!
bonk.gif

Osnovnošolske matematike te pa ne mislim učit na forumu... lahko mi pošlješ PM, pa se zmeniva za inštrukcije. Pomoje bo to pametena naložba, ker te zna pomankanje znanja še fejst tepst v življenju.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
bonk.gif

Osnovnošolske matematike te pa ne mislim učit na forumu... lahko mi pošlješ PM, pa se zmeniva za inštrukcije. Pomoje bo to pametena naložba, ker te zna pomankanje znanja še fejst tepst v življenju.

na kratko mi tut tu gor lahko napišeš!

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
lani so pol leta prodajali vinjete po 35€,
zdej bodo vecino vsi tisti, govorz je o domacinih v enem letu placali le 55€

evo, to je en razlog,

kako so prihodki knjizeni pa ne vem
upam, da niso vse letne vinjete prodane v decembru knjizili za 2008, ker pol bo res katastrofa

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a so kje dostopni podatki koliko so kasirali pred vinjetami in koliko po vinjetah? Kak je tovorni promet v zadnjih 7 letih? Ker da ne dosegamo predvidena prodaje vinjet, ki pa jo mimogrede temeljilo na celoletni prodaji in ne po mesecih ali pa se motim? en kup vprašanj preden se naredi kaka kalkulacija!Mimogrede samo od kazni so v času od uvedbe vinjet kasirali slabe 4 milijone evrov, če je kazen v povprečju znašala 150 evrov, in da je kasneje kupil polletno vinjeto!

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
bonk.gif

Sem ti že.... Očitno tudi pismenost ni tvoja vrlina...

Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
leto 2007 dobiček 10 milijonov, leto 2008 dobiček 13,3 milijona! Zakaj ne pokažejo koliko so kasirali do uvedbe vinjet in koliko po uvedbi, če so bile vinjete slabe odločitve se nimajo česa bati! Aja sam bi to pol malo podaljšalo striženje ovc!

Leta 2008 je bil vinjetni sistem SAMO POL LETA. Letna vinjeta te pride na mesec 4,6€, polletna vinjeta te pride na mesec pa 5,8€, torej so s tem, ko so začeli na polovici leta, od Slovencev pobrali 25% VEČ kot bi, če bi lahko kupili letne vinjete. Plzda si tup...

Tukaj dodaj še to, da bodo tujce letos olupili za 5€ oz 20€ manj (odvisno od dolžine dopusta) po vozilu. Pa še to, da so pol leta pobirali cestnine po starem sistemu, ki je prinesel več dobička kot vinjetni sistem.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
bonk.gif

Sem ti že.... Očitno tudi pismenost ni tvoja vrlina...

Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
leto 2007 dobiček 10 milijonov, leto 2008 dobiček 13,3 milijona! Zakaj ne pokažejo koliko so kasirali do uvedbe vinjet in koliko po uvedbi, če so bile vinjete slabe odločitve se nimajo česa bati! Aja sam bi to pol malo podaljšalo striženje ovc!

Leta 2008 je bil vinjetni sistem SAMO POL LETA. Letna vinjeta te pride na mesec 4,6€, polletna vinjeta te pride na mesec pa 5,8€, torej so s tem, ko so začeli na polovici leta, od Slovencev pobrali 25% VEČ kot bi, če bi lahko kupili letne vinjete. Plzda si tup...

moja napaka se opravičujem nisem bral tak daleč nazaj teme, sem pismen drugač!
Drugače sem pa zelo hvaležen da me nisi učil matematike, ker potem še toliko ne bi znal kot znam!
bonk.gif