Letna vinjeta 95 EUR

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
7.70 + 9.50+ 9,5 = 26,7 te pride pot po tauern autobahn do minhna in nazaj pri 10 dnevni vinjeti! Pri nas lahko obvozimo od prekmurja do morja in nazaj za 15 ( če bodo tedenske)! kdo ima zdaj drage avtoceste?
grims-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ti vagince si en velik kekec, pav taksne smesne primrjave dajes kot nas vrli minister, ki pravi, da so nase vinjete ugodnejse v primerjavi s ceskimi
uf-1.gif

pa mi povej kolko placas, ce se peljes od MBja do Dunaja in nazaj?
glih tak pises, kot da so avstrijsci namerno te tunele postavili, sam zato, da kasirajo

in ce SLO zapuscas preko karavanskega tunela prav tako pristej 6.5€,
e vaginko, dej napis ti raje diplomo o vinjetah, pomoje te Vlacic takoj za svetovalca vzame, bosta skupi na kitaro brenkala

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:

pa mi povej kolko placas, ce se peljes od MBja do Dunaja in nazaj?
glih tak pises, kot da so avstrijsci namerno te tunele postavili, sam zato, da kasirajo

in ce SLO zapuscas preko karavanskega tunela prav tako pristej 6.5€,
e vaginko, dej napis ti raje diplomo o vinjetah, pomoje te Vlacic takoj za svetovalca vzame, bosta skupi na kitaro brenkala

Ja odvisno kako pot narediš do dunaja lahko tut okrog skozi kak plačljiv tunel!
grims-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
lahko tut okrog skozi kak plačljiv tunel!
grims-1.gif
in zakaj se ti pol ne znajdes in nardis obratno do minhna in izognes tunelom

ja, ja, seveda, zdej so pa avstrijsci krivi, da je potrebno na SLO strani placat
uf-1.gif

ti ker men verjem, ce bi imeli se kaksen podoben tunel bi bil placljiv, stoptocentno

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
lahko tut okrog skozi kak plačljiv tunel!
grims-1.gif
in zakaj se ti pol ne znajdes in nardis obratno do minhna in izognes tunelom

ja, ja, seveda, zdej so pa avstrijsci krivi, da je potrebno na SLO strani placat
uf-1.gif

ti ker men verjem, ce bi imeli se kaksen podoben tunel bi bil placljiv, stoptocentno

kot prvo, to pravimo tut za turiste, da lahko gredo okrog po stari cesti in ne rabijo vinjete!
kot drugo avstrijci, so krivi da plačamo karavanški tunel, ker ostalih se pri nas ne plačuje, razen tistega ki si ga z avstijci delimo, to tut nekaj pove,
kot tretje mi tak tunel imamo Šentvid, pa ga ne računamo ,stal je pa tak, kot verjetno vsi tuneli, ki gredo skozi alpe!
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Če bi bil celotni karavanški tunel slovenski ne bi bil plačljiv tako kot tudi ni nobeden drug!
Če bi čebula če ne imela...

Zanimivo. Če Avstrija računa za tunele, je to oderuško. Če to počne Slovenija, pa je OK.
Karkoli ...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:

Ker so nemškega parlamentarca takoj po vstopu v Slovenijo dobili brez vinjete, je Darsu pisal ogorčeno pismo; Dars pravi, pritožite se v slovenščini

Čeprav je slovensko vinjeto mogoče kupiti tudi v sosednjih državah, je Manfred Schneider prejšnjo soboto brez vinjete zapeljal v Slovenijo. Tu ga je zasačila Darsova kontrola in mu pobrala 150 evrov.

Dan potem, ko je Slovenija popustila evropskim pritiskom in napovedala uvedbo tedenskih avtocestnih vinjet, je sladkosti vinjetnega sistema cestninjenja in s tem povezanega nadzora na svoji koži okusil nemški parlamentarec Manfred Schneider. Okrog enih ponoči se je Schneider iz Avstrije čez Šentilj pripeljal v Slovenijo, kjer je bilo na mejnem prehodu vse zaprto. "Za nakup vinjete sem imel v roki že pripravljenih 35 evrov. Po približno sto metrih me je ustavila rutinska kontrola, pregledali so dokumente vozila in od mene zahtevali 150 evrov kazni, ker nisem imel vinjete," je v svojem protestnem pismu Darsu zapisal Schneider.

Kljub protestu je Schneider plačal kazen in še 35 evrov za polletno vinjeto. "Pri vstopu v Slovenijo nisem imel možnosti kupiti vinjete, saj je bila kontrolna točka približno 500 metrov od meje, prvi bencinski servis pa šele po njej. Moralo bi biti obrnjeno," se razburja član nemške stranke FDP, ki očitno ne ve, da je slovensko vinjeto mogoče kupiti tudi v sosednji Avstriji.

Hoče povračilo in grozi s kolegico

Ob koncu svojega pisma, ki ga je Darsu in medijem poslal kar v nemščini, je Schneider najprej zaprosil Dars, da mu vrne 150 evrov kazni. Takoj nato pa je zagrozil, da bo o svoji izkušnji seznanil strankarsko kolegico, članico evropskega parlamenta, da bo zadevo razkrila v evropskem parlamentu, "ki takšne prestroge in brezobzirne postopke obsoja v javnosti in tisku".

Nemec Nemcu, pritoži se in piši po slovensko

Dars, ki ga vodi Tomislav Nemec, je Schneiderju odgovoril v angleščini. V odgovoru mu je pojasnil, da ima osem dni časa, da plača polovično kazen v znesku 150 evrov. Če se s kaznijo ne strinja, pa lahko Schneider upravnemu organu pošlje pisno pritožbo na izrečeno kazen v slovenskem jeziku.

vir: Finance

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
In kaj je narobe, če pijavka/parazit propade ?
Pijavka ali ne, brez Darsa ne bi imeli toliko avtocest. Pravzaprav bi še zdaj v kolonah plezali čez Trojane in Črni Kal, v Prekmurje pa nikdar ne bi prišla. Ali pa si mogoče računal na mladinske brigade?

isto kot bi rekel da brez telekoma nebi bilo optike
smirk-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
In kaj je narobe, če pijavka/parazit propade ?
Pijavka ali ne, brez Darsa ne bi imeli toliko avtocest. Pravzaprav bi še zdaj v kolonah plezali čez Trojane in Črni Kal, v Prekmurje pa nikdar ne bi prišla. Ali pa si mogoče računal na mladinske brigade?
Ja, pa brez Zastave ne bi imeli avtov. Mislim kake maš...
Če bi pri nas gradil Asfinag, ali kdorkoli drug, bi imeli dvakrat toliko avtocest, v dvakrat krajšem času, za dvakrat manj denarja.

No ja, saj Stalina so tudi podrejeni hvalili. Whatever...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
LOL,
a pa je to res, da npr. ob dveh zjutri ne mors na mejnem prehodu Sentilj vinjete kupit?

Prvo kot prvo, priskrbel bi si jo lahko že preden je prišel v slovenijo, kot 70% ostalih (izgleda ni tako zelo težko), jaz tudi avstrijsko vinjeto kupim prej, če ne, tvegam da me upravičeno štrafajo, pa tudi avstrijci stojijo takoj za mejo. Še posebej radi imajo slovence ki bi se radi prešlepali do prvega izvoza 2 km daleč
grims-1.gif
tam pa res nimam pojma kje bi kupil katerokoli vinjeto, morda v prostorih pri pasu za buse in tovorna vozila, kjer se edino nekaj dogaja.

Skratka, švaba je hotel je biti pameten in "kao kaj jaz sem", izpadel je pa bedak, brez vinjete je itak šel namerno. Pa še prevajanje pritožbe v slovenščino, ki bo itak šla v razrez, bo colal
bonk.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Vlačič je rekel, da prejšne niti zdajšne cene vinjet ne bodo prinesle toliko denarja, kot ga je stari sistem cestninjenja. Še eno dejstvo, ki so ga pred volitvami pozabili
smirk-1.gif

Vlačič je bebo. Ukinitev prejšnjega sistema cestninjenja je bila nekaj najboljšega pri stari vladi. Edinole cene vinjet so bile postavljene preveč populistično in predvolilno. Tisto gužvanje na cestninskih prej je bila prava nočna mora.
uf-1.gif

Jaz bom kupil letno vinjeto, tudi če bo stala 150 EUR. Meni se reč izplača. Torej gre le za problem cenovne politike vinjet. Kjer je pa Vlačič podobno populističen kot njegov predhodnik. Uvede naj dvo dnevno, tedensko, mesečno in letno vinjeto, pa bo mir.

Še več bo pa napravil, če bo odpustil pol DARSa in spremenil politiko novih naročil. Naše avtoceste so tako drage, kot da so iz zlata. Pa kamijonarje naj pošteno zacola, ker so oni tisti, ki redno spreminjajo avtoceste v jarke in ne avtomobilisti.

Ogo

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.743
113
a ima kdo kakšen podatek koliko so prihodki in odhodki, če je res taka razlika od prej??? tisto kar so kazali, vso gobcanje vlade in pritivnikov obrne na glavo..in se potem izmikajo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
prokleti parlamentarec, ko ima plače 5000-10000€ zdej bo pa kle stokal za 150€ ?

JAO JAO JAO

Predlagam da tudi Šentilj predor dajo plačilo recimo 2-3€.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Prvo kot prvo, priskrbel bi si jo lahko že preden je prišel v slovenijo, kot 70% ostalih (izgleda ni tako zelo težko),
kaj pa ostalih 30%
sprasujem se.gif

cudno je, da na enem izmed najvecjih prehodov ne mores kupit vinjete, recimo ob dveh zjutraj,
ce je ze tako, bi lahko kontrolorji stali takoj za prvo bencinsko, ki ni tako zelo oddaljena

nezanemarljivo je tudi to, da z vinjetami prodanimi v SLO zasluzijo domaci zaposleni
kako je pa v tem primeru z davkom pa nebi vedel

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Če bi pri nas gradil Asfinag, ali kdorkoli drug, bi imeli dvakrat toliko avtocest, v dvakrat krajšem času, za dvakrat manj denarja.
Verjetno se zajebavaš, ne?
hysterical-1.gif

Daj pojdi malo na njihovo stran, pa preveri, kaj vse so zgradili v zadnjih 10 letih pa za koliko denarja.
grims-1.gif

Da ne omenjam, kaj šele planira, je Dars praktično zastonj proti Asfinagu.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
leto 2007 dobiček 10 milijonov, leto 2008 dobiček 13,3 milijona! Zakaj ne pokažejo koliko so kasirali do uvedbe vinjet in koliko po uvedbi, če so bile vinjete slabe odločitve se nimajo česa bati! Aja sam bi to pol malo podaljšalo striženje ovc!

Leta 2008 je bil vinjetni sistem SAMO POL LETA. Letna vinjeta te pride na mesec 4,6€, polletna vinjeta te pride na mesec pa 5,8€, torej so s tem, ko so začeli na polovici leta, od Slovencev pobrali 25% VEČ kot bi, če bi lahko kupili letne vinjete. Plzda si tup...

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Vlačič je rekel, da prejšne niti zdajšne cene vinjet ne bodo prinesle toliko denarja, kot ga je stari sistem cestninjenja. Še eno dejstvo, ki so ga pred volitvami pozabili
smirk-1.gif

Vlačič je bebo. Ukinitev prejšnjega sistema cestninjenja je bila nekaj najboljšega pri stari vladi. Edinole cene vinjet so bile postavljene preveč populistično in predvolilno. Tisto gužvanje na cestninskih prej je bila prava nočna mora.
uf-1.gif

Jaz bom kupil letno vinjeto, tudi če bo stala 150 EUR. Meni se reč izplača. Torej gre le za problem cenovne politike vinjet. Kjer je pa Vlačič podobno populističen kot njegov predhodnik. Uvede naj dvo dnevno, tedensko, mesečno in letno vinjeto, pa bo mir.

Še več bo pa napravil, če bo odpustil pol DARSa in spremenil politiko novih naročil. Naše avtoceste so tako drage, kot da so iz zlata. Pa kamijonarje naj pošteno zacola, ker so oni tisti, ki redno spreminjajo avtoceste v jarke in ne avtomobilisti.

Ogo

Mnogim se bo 150€ vinjeta splačala, sploh če so po starem sistemu na avtocestah plačali 200€ mesečno. Malo manj se bo splačalo tistim, ki so na leto zapravili 50€. Posledično se bodo tisti, ki so prej zapravili 50€ na morje (naprimer) peljali po stari cesti in se bo država lahko obrisala pod nosom tako za prejšnih 50€ kot za 150€. Torej... na eni strani imamo folk, ki se fura na relaciji LJ-MB, kateri se bo praktično zastonj vozil, na drugi strani pa folk, ki je prej plačeval 50€ zdaj pa ne bo nič. Pa to sem že najmanj 5x napisal... pa ne morte dojet tega, da ni v interesu države, da se bodo tisti, ki se veliko vozijo po AC vozili poceni ampak da bo država dobila dovolj denarja, da bo pokrila stroške.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Verjetno se zajebavaš, ne?
hysterical-1.gif

Daj pojdi malo na njihovo stran, pa preveri, kaj vse so zgradili v zadnjih 10 letih pa za koliko denarja.
grims-1.gif

Da ne omenjam, kaj šele planira, je Dars praktično zastonj proti Asfinagu.
To sem dal kot primer.

Kot uporabnik pa vidim, da so njihove (avstrijske) avtoceste:
- širše
- v boljšem stanju
- cenejše