Letna vinjeta 95 EUR

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
LOL, a ni mal hecno, da nam morjo v Bruslju povedat, da so cene previsoke
uf-1.gif

in nenazadnje je to ugodno tudi za domace obcasne uporabnike

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
LOL, a ni mal hecno, da nam morjo v Bruslju povedat, da so cene previsoke
uf-1.gif

in nenazadnje je to ugodno tudi za domace obcasne uporabnike

a ni cena v pristojnosti RS?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
zakaj pa bi nesposobne podpirali
sprasujem se.gif

naj se dars malo racionalizira, ne pa da mamo ACje, ki so med najdrazjimi v Evropi
uf-1.gif

To pa so nesposobneži na darsu in pretkanost SCT ja in kompanije! Kaj pa mi ki smo prisiljeni jih podpirat? KAkorkoli bomo naredili se bo diskriminatiralo! Uni talijan pa itak samo za lastne interese skrbi, zato pa bi rad vinjeto za 5 evrov! To pa pomeni propad darsa!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
vendar pripomnijo pa le lahko ane?
Lahko, ne rabimo pa jih upoštevat. A je Bruselj tudi komentiral recimo cene cestnin kakih tunelov in mostov drugje po Evropi? Recimo Mont Blanc?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
vendar pripomnijo pa le lahko ane?
Lahko, ne rabimo pa jih upoštevat. A je Bruselj tudi komentiral recimo cene cestnin kakih tunelov in mostov drugje po Evropi? Recimo Mont Blanc?

pa avstrijski tuneli tistih 30 km pride 10 evrov na eno stran? Naj pripomnim, da so naši zastonj razen karavank!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
ksz,
tak kot sn napovedu, EK ni zadovoljna s ceno, oz. razmerjem med ceno tedenske in letne,se mizdi, da bi radi pod 10€ za tedensko

klik
Heh, pol pa se še nekaj na Češko izgovarja, čeprav je tam (krepko) ceneje:
- leto 36 EUR
- mesec 12 EUR
- teden 8 EUR

Se človek vpraša, če se še delajo neumne, ali pa so zares.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
kje si lahko kupil letno vinjeto za 18.3 €?

resno vidim koliko pomeni spricanje matematike in zraven se funkcionalna nepismenost....
Tabela s cenami je objavljena kakih 20 sporočil nazaj. Tak da...

saj sem reko da si bebec...pa se se vedno ne vidim letne vinjete po 1/3 cene sedanje...ti pa tudi ne..vprasanje ce znas brat

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
ksz,
tak kot sn napovedu, EK ni zadovoljna s ceno, oz. razmerjem med ceno tedenske in letne,se mizdi, da bi radi pod 10€ za tedensko

klik
Heh, pol pa se še nekaj na Češko izgovarja, čeprav je tam (krepko) ceneje:
- leto 36 EUR
- mesec 12 EUR
- teden 8 EUR

Se človek vpraša, če se še delajo neumne, ali pa so zares.

res ima cudne pripombe in primerjave,
sej ni cudno, da ga komisar ne jemlje resno,
uf-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
ksz ..

VSAKDO se lahko odloči, ali bo vinjeto kupil ali ne. Pa naj bo 55 ali 95€! Če se ti zdi predraga, je ne kupiš.

Sploh vas ne razumem. Kupite si čevlje, ki stanejo 200+€, pa vam za to sploh ni veliko, ne morete pa dati 100€ za celoletno vožnjo po AC ..

Če se vam zdi predraga, je ne kupite. Če se vam pa zdi OK, jo pa kupite. Preprosto kot pasulj ..

Nekateri ste prav hecni. Ko greste v trgovino in vidite obleko, ki stane 590€ .. a tudi grete do prodajalke in se bunite, kako je draga, pa da je diskriminatorna in how how how jadi jadi jadi ? Ne, je ne kupite,ker se vam zdi predraga. Isto je z vinjetami.

Včasih si šel za 95€ 3 ali 4x čez celo SLO pa si plačal toliko. Danes,ko je vse dražje, se lahko z ata isti denar CELO LETO vozimo po AC v SLO ..

Še nekaj .. sam sem plačeval prej manj kot 55€ za uporabo AC .. Pa se mi danes teh 55€ ne zdi veliko. Tudi teh 95€ bom spravil skupaj.

NIKOLI ne bo vsem zadoščeno. Iskati sistem, ki je idealen in nediskriminatoren do vseh, je ILUZIJA! ... Ko bo satelitsko cestninjenje (ČE!) jaz NOČEM, da me nekdo spremlja na vsakem kilometru. Ampak brez tega se ne bom mogel voziti po AC . Evo, pa bomo drugi na slabšem ..

V glavnem ,kupi ali pa ne to vinjeto. Nimaš kaj lajat, da je predraga ..
10.gif
Pa si lahko SLovenec, Hrvat, Kitajc ali pa Uzbekistanc! VSAK ima izbiro. Za na AC kupi vinjeto, sicer pa po stari cesti ..

Khm... ja... pozabil si eno malenkost. In sicer, da DARS potrebuje denar da ne bo šel še bolj v rdeče cifre. Zdaj pa dvakrat globoko udihni in premisli, kako bo manj prodanih vinjet vplivalo na prihodke DARS-a.
smirk-1.gif

Vam še kar ni jasno? Tisti, ki je s slabo voljo dal tistih 55€, zdaj pač ne bo dal 95€... in takih bo očitno kar precej. Torej... kdo bo plačal pufe?

Vlačič je rekel, da prejšne niti zdajšne cene vinjet ne bodo prinesle toliko denarja, kot ga je stari sistem cestninjenja. Še eno dejstvo, ki so ga pred volitvami pozabili
smirk-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
ksz,

klik

jaz imam en dober predolog! DARS je imel lani 13,3 milijona evrov dobička, kaj če ta dobiček investiramo tako, da damo tujcem brezplačne 7 dnevne vinjete ,slovencem, ki se veliko vozijo, pa pribijemo 200 evrov po avtu?

Sem misli, da boš sam dojel, pa še kar trobiš... Lani je bil pol leta stari sistem, potem so pa pred sezono uvedli vinjete. Torej... pol leta so kasiral po prejšnih cenah na cestninskih, potem so vsem Slovencem prodal vinjete po 35€ (in s tem spet več zaslužil, kot če bi bile vinjete od začetka leta), potem so pa še tujce skubli s polletnimi vinjetami (dokler se ni EU oglasila). Kaj bi bilo pa letos? Verjemi.... so z razlogom vinjete poturili šele na polovici leta. Če bi jih prej, bi se do volitev lahko že razvedelo kakšen mimosun je to.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
leto 2007 dobiček 10 milijonov, leto 2008 dobiček 13,3 milijona! Zakaj ne pokažejo koliko so kasirali do uvedbe vinjet in koliko po uvedbi, če so bile vinjete slabe odločitve se nimajo česa bati! Aja sam bi to pol malo podaljšalo striženje ovc!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
In kaj je narobe, če pijavka/parazit propade ?
Pijavka ali ne, brez Darsa ne bi imeli toliko avtocest. Pravzaprav bi še zdaj v kolonah plezali čez Trojane in Črni Kal, v Prekmurje pa nikdar ne bi prišla. Ali pa si mogoče računal na mladinske brigade?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
saj sem reko da si bebec...pa se se vedno ne vidim letne vinjete po 1/3 cene sedanje...ti pa tudi ne..vprasanje ce znas brat

Letne po 15 EUR res ni.

Imaš pa za prevoz države od 3 do 8 EUR. To je od 4 to 11-krat manj od slovenskih 35 EUR.

Torej sem se zmotil. Ni trikrat dražje. Desetkrat dražje je.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Saj Češka nima veliko več AC od nas. Pravzaprav ima res samo eno traso do Prage oz. še malo naprej, pa še ta AC je vsaj lani bila bolj slaba. Za Avstrijce smo pa že razčistili da te še pri predorih olupijo.

Cena tedenske je res visoka. Dol mi visi za tujce, ker nas itak samo prevozijo in od njih ni nič, žal pa se bo tudi kakega slovenca pošteno olupilo s to ceno. Bi bilo 10 € čisto dovolj.