Letna vinjeta 95 EUR

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No saj ne da bi se sekiral, pač zanimalo me je če so kakšne rešitve ker nisem seznanjen kako poteka sistem teh vinjet.. Še nekaj dni nazaj sem mislil da se letne vinjete tudi luknjajo in da pač velja 12 mesecev od dneva nakupa... Rabim pa vsak dan avtocesto... Bomo že zrihtali tako da bo prav
wink-1.gif

Lp

zakaj si potem kupil polletno če rabiš avtocesto vsak dan?
confused-1.gif

Mah neka fora vem da je bila ali takrat ni bilo letnih vinjet še ali... vem tudi da sem vmes menjal vetrobransko steklo... Morem jutri točno pogledat kaj sploh imam pa točno do kdaj! Tudi jaz nevem zakaj sem že kupil polletno...
bonk.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
z veseljem bi šel z vlakom, če ne bi ta vozil to pot uro in 45!!! in to super hitri ICS, ki stoji le v Celju! pstali rabijo še dlje (IC 2 uri 20, potniški 3 ure-v eno smer!!!!!!!) pa še vsak dan so zamude. ni računice. z avtom sem v eni uri.

@ netko: si pomislil, da sem mogoče ljubljančan, ki se je preselil v maribor zaradi cen stanovanj in sonca?

še enkrat, trenutno so (in bodo) vinjete zastonj. tisti, ki avtoceste ne potrebuje vsak dan, pač vinjete ne bo kupil in pol je itak vseeno, koliko stane.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Tudi ustreznost vinjet kot so bile vpeljane je Bruselj podprl in se ni pritoževal vse dokler se ni zamenjal komisar za promet.
LOL,
in tep se zdi smesno, ce negdo povzdigne glas in zaropota, da so SLO vinjete nepravicne
tako do domacih obcasnih, kot do tujih voznikov

samo ste res zaplankani, podpirate vinjete, ki so unikatne in najdrazje v EUju,
sprasujem se.gif

komu na veselje?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
upam, da v SLO cimprej ukinejo povracilo za prevoz na delo
kajti to je popolna neumnost

plača pa ista a ne?

da bo delavec še prevoz dal iz lastnega žepa, a ne? mirko tuš pa lepo 600 milionov € premoženja, a ne ko ga rab tok?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ok zdaj pa bi jaz vprašal nekaj, mogoče je že bil podan odgovor ampak vse to brat... Skratka meseca maja mi poteče pol letna vinjeta. Vse lepo in prav. Maja kupim pol letno vinjeto ki mi bo veljara do 11 meseca 2009. Kaj naj potem? Kupim letno vinjeto za 1 mesec? Torej je edina rešitev da maja kupim letno vinjeto, ki mi bo veljala do januarja 2010? Hvala za odgovor!

Lp

Letna vinjeta bo veljala od 1. decembra 2009 , tak da si pokrit.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
še enkrat, trenutno so (in bodo) vinjete zastonj. tisti, ki avtoceste ne potrebuje vsak dan, pač vinjete ne bo kupil in pol je itak vseeno, koliko stane.

Posledično se vaša teorija o "ekologiji" in "varnosti" malce podre, če bodo z novimi cenami vinjet dosegli, da se bodo občasni uporabniki selili na navadne ceste, ane
smirk-1.gif
Pa zanima me, kdo bo kril razliko za poplačilo kreditov, če se boste vsi tako fajn zastonj vozili, tisti ki bi se pa občasno zapeljali po avtocesti pa sploh ne bodo kupili vinjete....

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
plača pa ista a ne?
LOL, seveda, sej placa je placa
in npr. delavec, ki je blizu svojega delovnega mesta posledicno dobi manj denarja v kuverti,
no, tega jest ne razumem, kajti ta delavec mora tistemu, ki se vozi financirat prevoz, ceprav dela enako ali pa se bolje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Seveda plača je plača, povračilo stroškov prevoza v službo je pa povračilo stroškov prevoza v službo.

Pa plačilo malice treba nujno tudi ukinit, kajne?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pa plačilo malice treba nujno tudi ukinit, kajne?
in to TAKOJ,
za ta znesek pa povecat bruto place, se bo vsaj vstevalo v pokojnisko osnovo in s tem posledicno visja pokojnina

povracilo za prevoz na delo je bedarija prve vrste in nepravicna do zaposlenih brez tega dodatka,
saj morajo delati tudi zato, da firma placuje potne stroske vozacem
bonk.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Ljubljana bi postala wasteland, če bi se ukinilo povračilo stroškov prevoza. Saj to koneckoncev niti ne bi bilo tako slabo.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Zakaj pa ne bi ukinili prevoza na delo?

Ni lepsega, kot z delodajalcem skleniti pogodbo, izstaviti bruto znesek racuna, do delodajalca pa v strosek metat kilometrino.

Samo bo treba se prej otresti miselnosti "redna zaposlitev".

LP,
PIC

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
In in taki ki se vsak dan vozijo 100+km daleč na šiht v eno smer se "hvalijo" kako ekološki avto imajo, hkrati pa pljuvajo po tistem ki se vozi okrog z 20 let starim G2.
POzabijo pa, da sami nekajkrat 10x več spustijo vsem "znanenga" CO2 ozračja kot pa tisti ki se z G2 pelje k zdravniku, trgovino in k maši...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Upam, da ne primerjas bencinarjev z dizli. Slednje bi morali namrec ze davno prepovedati.

Ce pa te skrbi CO2, pa jej manj mesa. Hvalezno ti bo tvoje zdravje in nase okolje.

LP,
PIC

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
človek mora biti res hudo bolan da si v radijo 30 kilometrov od ljublane ne najde bivališča za ustrezen denar še bolj bolan pa more biti da izjavi da gre v maribor zaradi sonca... še posebej bolan pa je ko misli da je dini upravičen do avta ostali ki se ne vozijo toliko kot on pa naj hodijo peš... po mentalni plati si se ravno na pravi konec odselil

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
raje bi si našel službo v MB, pa jih ni. takoj ko najdem, se neham vozit v LJ. obljubim.
in ne, ni samo sonce ... je precej faktorjev, ki pa jih ne rabim rezlagat kr nekomu s foruma, ki je a priori proti štajerski.
če je kdo primitivec, potem ...
vemo kdo.
pa lep pozdrav netko, sam se umikam iz debate.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Citat:
Uporabnik netko pravi:
človek mora biti res hudo bolan da si v radijo 30 kilometrov od ljublane ne najde bivališča za ustrezen denar še bolj bolan pa more biti da izjavi da gre v maribor zaradi sonca... še posebej bolan pa je ko misli da je dini upravičen do avta ostali ki se ne vozijo toliko kot on pa naj hodijo peš... po mentalni plati si se ravno na pravi konec odselil

pa damo za primer enosobno stanovanje na bežigradu, ki je dražje od 94m2 bajte na ključ v slovenski bistrici.
zakaj bi si v LJ stanovanje iskal? če dobim lukno za isti dnar kot drugje bajto. kje je logika?
raje se peljem 1h na šiht če bi že mel željo po LJ

Nazadnje urejeno: