Letna vinjeta 95 EUR

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Radij 30km iz LJ ni enako LJ. Sicer pa to nima veze... če se pa rad voziš dnevno 1h po avtocesti pa plačaj temu primerno, ne pa isto kot nekdo, ki se v enemu mesecu pelje 1h.

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
tudi sam sem namesto stanovanja v ljubljani kupil hišo izven pa ni bilo treba it v maribor za to... in bila je krepko cenejša od stanovanja v ljubljani

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ah, dej, dej,
a poznas dnevne, mesecne, letne vozovnice za javni prevoz

kratkorocnih vinjet nasa vlada ni ponudila ze v startu in to je bla velika napaka, saj ni diskriminirala samo tujcev ampak tudi
domacine, ki redko uporabljajo AC in ponavadi so taksni socialno ogrozeni,

npr. potreben hiter prevoz zarad zdravniske oskrbe, pa sgre pos stari cesti, ker bi moral kupit NAJMANJ POLLETNO VINJETO

samo vi v SLO ste res ovce, sele zdele kapiram tisto sliko ki jo je ob najbolj obdavcenih drzavah prlepo Forbes,
najvisji davki, najdrazje AC,......
bonk.gif

pri ceni 35 oz. 55 € nr mores govorit o diskriminatornosti kaj sele o kakem preplacanju cest...blodis..tisti ki so se bunili pri teh cenah bi se bunili tudi pri ceni 10 evrov za dozivljensko karto...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
pri ceni 35 oz. 55 € nr mores govorit o diskriminatornosti kaj sele o kakem preplacanju cest...
Trikrat višja cena kot drugje ni preplačano ? Ker imamo trikrat boljše ceste, al kako ?

Zdaj vidim, kolko ti pozneje pomeni špricanje matematike...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
kje si lahko kupil letno vinjeto za 18.3 €?

resno vidim koliko pomeni spricanje matematike in zraven se funkcionalna nepismenost....

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz ..

VSAKDO se lahko odloči, ali bo vinjeto kupil ali ne. Pa naj bo 55 ali 95€! Če se ti zdi predraga, je ne kupiš.

Sploh vas ne razumem. Kupite si čevlje, ki stanejo 200+€, pa vam za to sploh ni veliko, ne morete pa dati 100€ za celoletno vožnjo po AC ..

Če se vam zdi predraga, je ne kupite. Če se vam pa zdi OK, jo pa kupite. Preprosto kot pasulj ..

Nekateri ste prav hecni. Ko greste v trgovino in vidite obleko, ki stane 590€ .. a tudi grete do prodajalke in se bunite, kako je draga, pa da je diskriminatorna in how how how jadi jadi jadi ? Ne, je ne kupite,ker se vam zdi predraga. Isto je z vinjetami.

Včasih si šel za 95€ 3 ali 4x čez celo SLO pa si plačal toliko. Danes,ko je vse dražje, se lahko z ata isti denar CELO LETO vozimo po AC v SLO ..

Še nekaj .. sam sem plačeval prej manj kot 55€ za uporabo AC .. Pa se mi danes teh 55€ ne zdi veliko. Tudi teh 95€ bom spravil skupaj.

NIKOLI ne bo vsem zadoščeno. Iskati sistem, ki je idealen in nediskriminatoren do vseh, je ILUZIJA! ... Ko bo satelitsko cestninjenje (ČE!) jaz NOČEM, da me nekdo spremlja na vsakem kilometru. Ampak brez tega se ne bom mogel voziti po AC . Evo, pa bomo drugi na slabšem ..

V glavnem ,kupi ali pa ne to vinjeto. Nimaš kaj lajat, da je predraga ..
10.gif
Pa si lahko SLovenec, Hrvat, Kitajc ali pa Uzbekistanc! VSAK ima izbiro. Za na AC kupi vinjeto, sicer pa po stari cesti ..

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
potem bi ti bilo prav plačevati najemnino pri oblekah ki bi jo kupil?
95€ na leto?
cheer.gif

večina uporabnikov je pomoje včasih porabila do 50€ na leto.
sedaj so jih pa prisilili da kupijo vinjeto
smirk-1.gif
ali ni LJ obvoznica (en del?) od občine?
ker bodo letos prodali manj vinejt se bodo te podražile. ker se bodo podražile bo kupilo vinjete še manj voznikov, potem leta 2010 jih bo kupilo še manj. na koncu bodo razliko dragih vinjet pokrivali tisti ki se vozijo vsak dan MB-LJ
cool-1.gif

država ima rada takšne kot si ti ki
aplauz.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
v LJ ni delavskih družin?
v LJ prebivajo sami direktorji, meneđerji, tajkuni,...?
sprasujem se.gif

zato pa Rdečemu Križu zmanjkuje hrane
crazy1.gif

zato pa imajo študentje ki se vozijo v LJ boljše avtomobile od navadnih delavcev ki živiljo "boljši" standard

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
ksz ..

VSAKDO se lahko odloči, ali bo vinjeto kupil ali ne. Pa naj bo 55 ali 95€! Če se ti zdi predraga, je ne kupiš.

Bravo, podpis, vsaj en s kanckom pameti tukaj poleg vseh jamracev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Za ceno 55 evrov je kupilo vinjeto x uporabnikov
za ceno 95 € jo bo kupilo x-y uporabnikov

Ugotovili bodo da so spet prodali manj vinjet od predvidenih) in bodo spet dvignili ceno na 100¸+ evrov.
KO bo cena 100+ evrov bo vinjeto kupilo x-y-z uporabnikov in tako se bo nadaljevalo....

Pa res mislite da bo nekdo dal za cestnine (vinjeta + reg.)pol toliko kot za bencin v celem letu?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Predlagam vsem, da gredo nad nek nadvoz/most na AC in štejejo, koliko avtomobilov NIMA vinjete. Grem staviti, da jih je več kot 50% brez! .. Če bi vsi, ki se vozijo po AC imeli vinjete, cene ne bi toliko dvignili, ker luknja ne bi bila tako velika ..

Smo šli že parkrat takole na izvoz opazovati avte in bi bili presenečeni, koliko avtov nima vinjete ..

Sam sem za dviganje kazni (ampak res DVIIIIIIG kazni) in pa da se seveda ta denar steka v blagajno, kjer primanjkuje denarja od nekupljenih vinjet ..

Pa še za tiste, ki mislijo, da sem pripravljen plačati vse za vsakršno ceno .. NE! Nisem pripravljen plačati vse za vsakršno ceno. SEM pa pripravljen plačati nekaj več za to, da je zadovoljna večina. Lahko se pa seveda tudi jaz kregam z vsakim, ker je cena kruha previsoka, pa ker je vinjeta predraga in ker me zjutraj ne čaka prosto parkirno mesto v službi, pa ker sem slabe volje in ker si moram včasi sam skuhati večerjo pa nimam primerne barve "firtuha" na mizi .. Gledam pač suma sumarum ..

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.741
113
najbolj smesno je, ko povosd pokazejo da je več prihodkov od vinjet, pa kr noben noce komentirat,

sreča da imamo vninjete, ker če bi bilo po starem bi dvignil cestnine tako, da se sploh neb vec vozli po AC.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Upam, da ne primerjas bencinarjev z dizli. Slednje bi morali namrec ze davno prepovedati.

Ce pa te skrbi CO2, pa jej manj mesa. Hvalezno ti bo tvoje zdravje in nase okolje.

LP,
PIC

Ni važno kaj B ali D, zaenkrat še ni množičnega avta ki bi izpustil yx krat manj škodlijivih snovi na km kot G2 .... In dokler bo tako bo tisti z G2 za moje pojme izpustil manj snovi v okolje pri 10kkm letno kot pa tisti z najnovejšimi avti in prevoženimi 50+kkm letno....
Pa ne mi rečt da se je "ekonomično" in ekološko solo voziti iz MB v LJ na šiht z lastnim avtom .....

O mesu in solati pa ne bova razgalbljala(vsaj ne v tej temi) , ker imam občutek da za nobeno ne veš kako pride do krožnika. Samo veš da žival povzroča ogromne količine CO2.... in da je klanje živali nehumano
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
kje si lahko kupil letno vinjeto za 18.3 €?

resno vidim koliko pomeni spricanje matematike in zraven se funkcionalna nepismenost....
Tabela s cenami je objavljena kakih 20 sporočil nazaj. Tak da...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ksz,
tak kot sn napovedu, EK ni zadovoljna s ceno, oz. razmerjem med ceno tedenske in letne,se mizdi, da bi radi pod 10€ za tedensko

klik

jaz imam en dober predolog! DARS je imel lani 13,3 milijona evrov dobička, kaj če ta dobiček investiramo tako, da damo tujcem brezplačne 7 dnevne vinjete ,slovencem, ki se veliko vozijo, pa pribijemo 200 evrov po avtu?