Letna vinjeta 95 EUR

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Da to ugotoviš ne rabiš bit ravno kakšen hud strokovnjak. Letne vinjete so večinoma prodal po 55€, pred turistično sezono bodo pa že nove tedenske vinjete. Za vprašat se je, kdo je v osnovi kriv, da smo zdaj v taki situaciji kot smo. Zdajšni minister je samo odgovoril na blokado EU... Ti, ki so zdaj povišali cene vinjet, so že ob uvedbi govorili, da se ne bo izšlo.

Lahko bi pa obdržali stare cene in sami gradili recimo odsek avtoceste do NM (in še mnoge druge stvari)... pa mal predvidi kaj se bolj splača.

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
hanzi ena bistvena napak s tvojim sporčilom... ne razlagaj tega štajercu, ker stanje duha jim ne dopusti razumeti... vse ostalo kar si napisal je še kako prav...
če bi bil te narave bi tudi razmišljal o tem ali se plača dat 95 eur čeprav naredim letno 40000km ne uporabljam veliko avtoceste oz če se izrazim natančno kupim vinjeto samo zaradi ljubljanske obvoznice po kateri se zaradi poti v službo peljem vsak dan. na morje ne grem po avtocesti, ker jo v naši smeri še niso naredili in je vsaj še 15 let ne bodo, proti ljubljani pa ne grem na morje samo zato, da bi šel po avtocesti, zato se tako v debati vprašam zakaj bi plačal vinjeto.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
V bistvu ne... Švice pri vsej stvari ni za zravn mešat, ker ni članica EU. Če mi nebi bili v EU, bi lahko mirno obdržali prejšne cene (pustimo podrobnost, da bi šli vseeno v minus).
Hotel sem reči, da imata tako Avstrija kot Švica veliko tunelov, vendar so v Avstriji dodatno še cestnine, EU pa to ne skrbi.

Da pa Švica ni v EU, pa v tem primeru nima niti najmanjše veze.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Očitno jih res ne skrbi... ampak to nima nobene veze s slovenskim sistemom. V Avstriji plačajo tunele tako Avstrijci, kot vsi ostali, ki se peljejo čez njihovo državo. Vsi po isti ceni, vsi za enkratno uporabo. Načrtovalci slovenskega sistema so hotli pa tujce "prisilit" v to, da kupijo vinjeto za pol leta tudi če gredo samo enkrat čez, in s tem pokrit minus, ki so ga pridelali s prenizkimi cenami letnih vinjet.

In ja... ima veliko vezo ali je Švica v EU ali ne. Če dobivamo evropska sredstva se moramo držati pravil, ki veljajo v EU. Švici se pa ni treba. Tako tudi primerjava Avstrije in Švice ni povsem na mestu oziroma Avstrijci za EU "standarde" ne obirajo tujcev. Če je pa Švica cenejša pa tolk bolš za njih (in nas posredno).

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Očitno jih res ne skrbi... ampak to nima nobene veze s slovenskim sistemom. V Avstriji plačajo tunele tako Avstrijci, kot vsi ostali, ki se peljejo čez njihovo državo. Vsi po isti ceni, vsi za enkratno uporabo. Načrtovalci slovenskega sistema so hotli pa tujce "prisilit" v to, da kupijo vinjeto za pol leta tudi če gredo samo enkrat čez, in s tem pokrit minus, ki so ga pridelali s prenizkimi cenami letnih vinjet.

In ja... ima veliko vezo ali je Švica v EU ali ne. Če dobivamo evropska sredstva se moramo držati pravil, ki veljajo v EU. Švici se pa ni treba. Tako tudi primerjava Avstrije in Švice ni povsem na mestu oziroma Avstrijci za EU "standarde" ne obirajo tujcev. Če je pa Švica cenejša pa tolk bolš za njih (in nas posredno).

Malo morgen. V avstriji si lahko če imaš letno vinjeto kupiš tudi letni prehod čez tunele, ki je znantno cenejši. Ampak birokrati v Bruslju niso sposobni prebrati strani od ASFINAGA

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
https://primaryserver.videomaut.at/webshop2/onlinekaufJahreskarte.jsp

Tu še je cena.

Razumem ,da ne rabiš samo ravno tukaj je diskraminacija ,da se nekdo lahko vozi na eni relaciji ceneje kot drugi.

Zato bom še enkrat napisal ( uvedba poceni Vinjet za Slovence oziroba zaračunat pri registraciji) + ABC naročnine za tiste ,ki se dosti vozijo na obstoječih Cestninskih postajah. Turisti pa naj klasično plačujejo na cestninskih , no lahko tudi domačini.(cena pa temu primerna)

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ah, dej, dej,
a poznas dnevne, mesecne, letne vozovnice za javni prevoz

kratkorocnih vinjet nasa vlada ni ponudila ze v startu in to je bla velika napaka, saj ni diskriminirala samo tujcev ampak tudi
domacine, ki redko uporabljajo AC in ponavadi so taksni socialno ogrozeni,

npr. potreben hiter prevoz zarad zdravniske oskrbe, pa sgre pos stari cesti, ker bi moral kupit NAJMANJ POLLETNO VINJETO

samo vi v SLO ste res ovce, sele zdele kapiram tisto sliko ki jo je ob najbolj obdavcenih drzavah prlepo Forbes,
najvisji davki, najdrazje AC,......
bonk.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
itak SLO=SUX.

to bi morali v ustavo napisat.

najbolj nesocialna država, pravno neurejena, mafijci & tajkuni kradejo, kaznovan nihče.

v kurcu je ama čisto vse.

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
itak SLO=SUX.

najbolj nesocialna država, pravno neurejena, mafijci & tajkuni kradejo, kaznovan nihče.

Na žalost se moram strinjat.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
V bistvu ne... Švice pri vsej stvari ni za zravn mešat, ker ni članica EU.
In ? A pri njih ne veljajo fizikalni zakoni ? Ekonomski zakoni ?

Ali pa le kaže, da nekateri nimajo prav, pa se zato "ne šteje" ?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
do uvedbe vinjetnega sistema se Bruselj ni vtiko v cestnine v SLO,
gre se za nacelo pravicnosti ZA VSE

ne razumete

Da ne boš prepameten.
Tudi ustreznost vinjet kot so bile vpeljane je Bruselj podprl in se ni pritoževal vse dokler se ni zamenjal komisar za promet.
Zamenjava mnenja Bruslja zaradi zamenjave komisarja pove veliko o EU - žal nič dobrega.

In tvoje trobljenje in pametovanje je zaradi zgoraj napisanega dejstva nično, saj bi ob potencialni zamenjavi komisarja (spremembi vetra) zopet začel govoriti nekaj drugega. Netransparentno, Nepovezano, Bolano.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ok zdaj pa bi jaz vprašal nekaj, mogoče je že bil podan odgovor ampak vse to brat... Skratka meseca maja mi poteče pol letna vinjeta. Vse lepo in prav. Maja kupim pol letno vinjeto ki mi bo veljara do 11 meseca 2009. Kaj naj potem? Kupim letno vinjeto za 1 mesec? Torej je edina rešitev da maja kupim letno vinjeto, ki mi bo veljala do januarja 2010? Hvala za odgovor!

Lp

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ok zdaj pa bi jaz vprašal nekaj, mogoče je že bil podan odgovor ampak vse to brat... Skratka meseca maja mi poteče pol letna vinjeta. Vse lepo in prav. Maja kupim pol letno vinjeto ki mi bo veljara do 11 meseca 2009. Kaj naj potem? Kupim letno vinjeto za 1 mesec? Torej je edina rešitev da maja kupim letno vinjeto, ki mi bo veljala do januarja 2010? Hvala za odgovor!

Lp

odgovor je čisto odvisen od tega koliko se voziš! Definitivno pa se ti 1 mesec ne izplača das bi si kupoval 7 dnevno!

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
do uvedbe vinjetnega sistema se Bruselj ni vtiko v cestnine v SLO,
gre se za nacelo pravicnosti ZA VSE

ne razumete

Da ne boš prepameten.
Tudi ustreznost vinjet kot so bile vpeljane je Bruselj podprl in se ni pritoževal vse dokler se ni zamenjal komisar za promet.
Zamenjava mnenja Bruslja zaradi zamenjave komisarja pove veliko o EU - žal nič dobrega.

In tvoje trobljenje in pametovanje je zaradi zgoraj napisanega dejstva nično, saj bi ob potencialni zamenjavi komisarja (spremembi vetra) zopet začel govoriti nekaj drugega. Netransparentno, Nepovezano, Bolano.
Ena sicer neumesna za našega bruseljskega gasterbajterja o enakosti za vse: http://www.rtvslo.si/modload.p...amp;c_id=196153 ,sicer pa Bruseljčan še to mi povej, če Evropske gazde z mokrimi tiči okoli letajo, zdaj ko bodo prišparali 5€? Bognedaj da bo šel kdo 3x v različnih mesecih čez našo kuro.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.058
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
... Skratka meseca maja mi poteče pol letna vinjeta. Vse lepo in prav. Maja kupim pol letno vinjeto ki mi bo veljara do 11 meseca 2009. Kaj naj potem? Kupim letno vinjeto za 1 mesec?
Če si kupil polletno, se verjetno ne voziš veliko po avtocesti. (OK, razen če si kupil avto novembra.)
Ko boš maja kupil novo polletno, počakaj do dne, ko jo boš res potreboval. (pa pridobiš kak teden)
Potekla ti bo proti koncu novembra. Spet počakaš kak teden, pa kupiš celoletno 2010. In se lahko voziš od 1.12. naprej.

Lahko pa že zdaj maja kupiš celoletno za 2009, pa se ne sekiraš več.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No saj ne da bi se sekiral, pač zanimalo me je če so kakšne rešitve ker nisem seznanjen kako poteka sistem teh vinjet.. Še nekaj dni nazaj sem mislil da se letne vinjete tudi luknjajo in da pač velja 12 mesecev od dneva nakupa... Rabim pa vsak dan avtocesto... Bomo že zrihtali tako da bo prav
wink-1.gif

Lp

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No saj ne da bi se sekiral, pač zanimalo me je če so kakšne rešitve ker nisem seznanjen kako poteka sistem teh vinjet.. Še nekaj dni nazaj sem mislil da se letne vinjete tudi luknjajo in da pač velja 12 mesecev od dneva nakupa... Rabim pa vsak dan avtocesto... Bomo že zrihtali tako da bo prav
wink-1.gif

Lp

zakaj si potem kupil polletno če rabiš avtocesto vsak dan?
confused-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
itak SLO=SUX.

Res je. V tem primeru bi sedaj morala tožilstvo sprožit tožbo proti bivši vladi in predvsem proti J.J, ker je zavesto zaradi volitev rinil v nekaj, kar je bilo jasno da ne bo šlo. Ceno za njegova dejanja pa sedaj plačuje država oziroma državljani. Poln [censored] imam vseh politikov z J.J. na čelu, ker lahko sprejemajo takšne in drugačne zakone ne glede na to, kako bodo oškodovali državo, samo zato, da bodo dobili malce več glasov. Če bi imeli urejen sistem, bi moral tisti, ki je podpisal uvedbo sistema(zakona) odgovarjati, ne pa tako kot je pri nas.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
itak SLO=SUX.

Res je. V tem primeru bi sedaj morala tožilstvo sprožit tožbo proti bivši vladi in predvsem proti J.J, ker je zavesto zaradi volitev rinil v nekaj, kar je bilo jasno da ne bo šlo. Ceno za njegova dejanja pa sedaj plačuje država oziroma državljani. Poln [censored] imam vseh politikov z J.J. na čelu, ker lahko sprejemajo takšne in drugačne zakone ne glede na to, kako bodo oškodovali državo, samo zato, da bodo dobili malce več glasov. Če bi imeli urejen sistem, bi moral tisti, ki je podpisal uvedbo sistema(zakona) odgovarjati, ne pa tako kot je pri nas.

daes je imel v letu 2008 13,3 %več prihodkov kot prejšnje leto?
confused-1.gif
Moja ocena je, da so na hitro ravno sedaj naredili spremebo predvsem zato, ker se bodo vinjete najbolj prodajale sedaj ob velikonočnih praznikih, velko zdomcev gre domov proti HR, BIH, Srb in ti bodo rabili vinjeto, potem se začenju tujcem prodajat od maja naprej do sredine avgusta in tu bi potem nam težko razložili da rabimo drugačne vinjete!