Letna vinjeta 95 EUR

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
En romunski tovornjakar, ko je zvedu, da bomo vinjete uvedl

Upam, da zdej dela video, prej se mi je neki proteževal.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ja, Avstrijci namesto "jebanja z vinjetami" raje uporabljajo "dodatno jebanje s tunelninami za samo določene predore".
smirk-1.gif

Matr so prasci, da so tam te gore postavili...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
cestnino 200€?

Kaksen avto pa vozis, da je cestnina 200€? Za avto do 1800 ccm je cestnina 72,73€, do 2500 ccm je 107,75€, nad 2500 ccm pa 193,96€
grims-1.gif

Bi bilo pa mogoce za razmislit, da ceno letne vinjete placamo vsi pri registraciji, pa se ukinejo cestninske postaje... za kamione pa uvede nek drugacen sistem (kot ga imajo recimo v A ali D, pa verjetno se kje) ... pa naj ti placajo precej vec, ker ti najbolj unicujejo ceste ...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vellno pravi:
Jst sem pa za to, da cene letnih vinjet ostanejo na isti ravni pa se cestnina za tovorni promet poveča za 100%. To so največji onesnaževalci, s svojim načinom vožnje povzročajo dodatne težave v prmetu in so poglavitni krivec za luknje v cestah, ki pa jih je treba popraviti to pa gre spet iz našega žepa.

Torej tovornjake na druge avtoceste!!!!!

Na kere druge avtoceste? Res misliš, da bo šel tovornjakar delat 200km+ (govorim na pamet)? A ni lažje, da si 3 urce uzame, pa po GPS-u sledi po stranskih cestah?

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Še moje skromno mnenje:
Meni se zdi 95 eur na leto too much za to, da grem jaz max 10x po avtocesti. Ni vredno, ampak žal bom morala kupit, ker je LJ obvoznica vključena. Totalno oderuštvo za Slovence!

Kratka vinjeta bi moral biti manj kot 15 eur, če razmišljamo malo dlje kot polnjenja DARSove denarne luknje. Cenejše vinjete, več turistov, več denarja tudi v naših gostilnah, izletniških točkah, hotelih itd. Ampak ne, naša vlada, tipish slowenish - omejena! Pa marsikdo ne bo ostal ravno zaradi tega več kot 7 dni pri nas, čeprav bi mogoče hotel. Meni so te fore, ki se jih gremo pri nas, otročje in neumne.

Skratka na koncu bomo Slovenci plačali vse, ker tujcev ne bo (itak je recesija, remember!) Tako kot smo že z davki plačali te drage in slabo zgrajene avtoceste po katerih se vozimo.
frown-1.gif

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Citat:

Uporabnik markoman pravi:

95 evrov je zastojn, tudi če bi bla letna 200 evrov, bi jo takoj kupil, ker se vozim vsak dan MB - LJ.
tak da ne pametujte, trenutno se vozimo zastojn. tisti ko pa gre dvakrat na leto na avtocesto, pa naj raje proda avto, ker ga ne rabi. za po mestu in okolici je kolo povsem dovolj.

bonk.gif

Adijo pamet !!
A ti veš, da nekateri živimo v krajih, ki so od najbližje AC oddaljeni po 70 ali več km???
Za tiste 1x do 2x na mesec, ko grem v LJ, bom pač peljala po stari cesti. Saj že dolgo nisem bila na Brezovici .......
uf-1.gif

PA še nekaj me zanima, pa še nisem zasledila, da se kdo sprašuje... Kakšen bo nadzor nad tujci, ko se bodo po 14ih dneh vračali iz dopusta. Predvidevam, da tedenska vinjeta ne bo vsak teden drugačne bave. Bodo avtomobile ustavljali in kontrolirali datume? (ker potem bo pa res čisto tekoč promet...) Mislim, da bo velik del tujcev kupil vinjeto le za eno smer - in pač reskiral pot nazaj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.715
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
bencinski cent je največja bedarija! Po tvoji logiki bi potem plačali tut tisti ljudje 80+ let, ki nikoli ne zavijejo na avtocesto!
bonk.gif
in ti ljudje dajo ravno tako 60 evrov za cestno takso kot midva ki delava 10x več km letno..... A midva ravno toliko "uničujeva" ceste čepraav nardiva 10x več km?Sicer pa ne vem zakaj bi AC dodatno plačevali.... če je državi kaj za varnost bi morale biti AC ceneje kot pa navadne,,,

nimam časa brata cele teme sedajle... verjamem da se je še kdo spodtaknil....sploh tisti ki imajo požrešne avte in delajo veliko km...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Evo Črnogorsko pogrutavčino

Črni gori se cestnina ne plačuje, potrebno je plačati le predor Sozina na relaciji Bar - Podgorica.

Od 15.6.2008 je ob prestopu meje potrebno plačilo ekološke vinjete. Cena vinjete za osebna vozila je 10 EUR, za vozila z več kot 9 sedeži in avtobuse 30 - 50 EUR, za tovorna vozila pa 80 - 150 EUR. Veljavnost vinjete je eno leto od dne nakupa. Več informacij o eko vinjeti dobite na spletni strani: www.ecotax-montenegro.gov.me/.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
tu gor ste sami tapametni, vse kar je oddrugod je po vase potrebno oluzit do konca, in vasa ozkoglednost je omejena zgolj in samo na vinjete, ker so za nekatere pac prakticno zastonj

malo se zamislite kaksno mnenje si ob vseh teh vinjetnih kolobocijah o nas ustvarjajo tujci, se posebej iz nam sosedskih drzav
v njihovih oceh postajamo sebicni in namensko opeharjamo tujce, malo obrnite pogled in se zamislite ali bo tujec z veseljem sklepal posel s slovenskim podjetjem, ali bo najprej trikrat premislu in desekrat preveru ceno in kvaliteto ponujenga, saj bo pregovorno veljalo, da Slovenci radi tujce lupimo (npr. eden izmed taksnih neumnih stereotipov, ki je trenutno zelo popularen je, da so Hrvati tati, da jim ne gre zaupat, ......)

moje mnenje je, da si zaradi teh vinjetnih akrobacij ustvarjamo slabo sliko

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Še prepoceni so vinjete v SLO.
Kopirano iz drugega Finance foruma:
---
Če 1 Hrvat z ženo in hčerko (16 let)odpotuje na 14 dnevni dopust v Avstrijo čez Slovenijo bo plačal 2x15 EUR cestnine čez Slovenijo in še 15 eur čez Austrijo, torej skupaj 45 EUR v obe smeri. Če en Ljubljančan z ženo in hčerko (16 let) odpotuje v Supetar na Braču bo plačal v obe smeri 738 KN (cestnine + trajekt) kar je po današnjem tečaju cca 100 EUR brez upoštevanja rednega zvišanja cen trajektov okrog 15 Julija. Ne vem ali je potrebno še primerjati cene sadja, zelenjave, rib itd v Dalmaciji in na Hrvaškem ter Sloveniji v tem obdobju?!
---

Ker se mnogi sklicujejo na Avstrijo, d ne bo pomote, tisti ki se kaj vozimo po svetu vemo da:
če moram na sestanek v Salzburg, me AC iz Beljaka v Salzburg in nazaj stane dnevno kar 24,90€.
(7,70€ desetdnevna vinjeta in 9,50€ dnevno tunel tja ter še 9,50€ dnevno tunel za nazaj)
AC čez Graz do Linza pa je še dražja, dnevno celih 31,70€.

V Sloveniji imamo na poti k morju tudi viadukt Črni Kal, pa dva tunela v skupni izmeri okoli 5,5 in vse v ceni vinjete.

-----

Meni cena 95 EUR za celoletno vožnjo po AC čisto odgovarja.
nahrung002.gif

Če greš pa v New York, moraš pa še letalsko karto kupit, ki pride tam okoli 800€. Pa še olfa noža ne smeš sabo uzet - na naših avtocestah ga lahko voziš v avtu! Res smo lahko srečni, ker imamo vinjete po 95€.

stupid-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
194€ je zame 200€
tongue-1.gif

če se že gremo EU, naj bo po celi EU ista cestnina oz. naj se kar ukine plačevanje cestnine (imajo vse države plačevanje cestnin?)

ne pa da greš čez 10 držav, pa vsaka zahteva svojo nalepko
rolleyes-1.gif

samo še čakam Jankoviča da uvede registracijo koles
grims-1.gif

lahko bi še uvedel vstopnino v mesto za vse ki se vozijo v službo v LJ (jih je 200.000?)
aplauz.gif

če me kdo vzame v politiko, jim lahko dam še kakšno bistro idejo
cool-1.gif

služba svetolavca bi bila prava zame
nahrung002.gif

@evrokrat: imaš kakšne veze? VIP?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Kaj pa če bi uni k mislijo, da so prepocen vinjete začeli plačevat več, za nas ostale pa naj bo ceneje ? Ubiti 2 muhi na en mah.

Saj smo že imeli tak sistem, da je vsak plačal kolikor se je vozil, ampak očitno se je splačalo zjebat cel sistem in nardit en kup zbruk za glasove na volitvah. Če bi določil 10€ za letno vinjeto bi sds pa še zmagal...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
194€ je zame 200€
tongue-1.gif

če se že gremo EU, naj bo po celi EU ista cestnina oz. naj se kar ukine plačevanje cestnine (imajo vse države plačevanje cestnin?)

ne pa da greš čez 10 držav, pa vsaka zahteva svojo nalepko
rolleyes-1.gif

samo še čakam Jankoviča da uvede registracijo koles
grims-1.gif

lahko bi še uvedel vstopnino v mesto za vse ki se vozijo v službo v LJ (jih je 200.000?)
aplauz.gif

če me kdo vzame v politiko, jim lahko dam še kakšno bistro idejo
cool-1.gif

služba svetolavca bi bila prava zame
nahrung002.gif

@evrokrat: imaš kakšne veze? VIP?

Ampak takih, ki imajo avte nad 2.500 ccm ni tako veliko... saj nismo v Ameriki
smile-1.gif
...

Glede EU... res bi mogli uvesti skupno EU vinjeto... ne pa, da vsak po svoje "lupi"... Nemci z EKO nalepkami v mestih, Avstrijci s predorninami,...
smile-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
pa saj bi dobil več kuvert po 50€
grims-1.gif

kam pa drugim poštenim politikom nakažejo te zneske?
kajmanski otoki? švica?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ja, Avstrijci namesto "jebanja z vinjetami" raje uporabljajo "dodatno jebanje s tunelninami za samo določene predore".
smirk-1.gif

Matr so prasci, da so tam te gore postavili...
Si vedel, da jih imajo v Švici tudi, pa nekako nimajo dodatnih cestninskih postaj.
Pa kot pravim, Avstrijci imajo 11 zelo dolgih tunelov, pa je dovolj samo vinjeta, ali pa v cca pol primerih še to ne. Zakaj pa tam ni cestninskih postaj?
sprasujem se.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Kaj pa oni italjanski komisar ko je dobil letno vinjeto za 55€, pa jo je v žep pospravil