Letna vinjeta 95 EUR

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
tudi v slo vinjete se ne bi vpiknali, ce bi ze v startu ponudili tudi kratkorocne, 7 ali pa 10 dnevne

Ne glede na ceno???
A tebi je cena vseeno ? Boš plačeval moje stroške ? Ne ? No vidiš, da je cena še najbolj pomembna.
Skoz je bla.
V švicarske vinjete se noben ne vtika, ker so CENEJŠE.

Glede tunelov: To pa je zelo "pri roki" izgovor, kajne ? Evo vaš lasten argument: saj ne rabiš se skoz njo peljat, lahko greš naokrog.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
tudi v slo vinjete se ne bi vpiknali, ce bi ze v startu ponudili tudi kratkorocne, 7 ali pa 10 dnevne

Ne glede na ceno???
A tebi je cena vseeno ? Boš plačeval moje stroške ? Ne ? No vidiš, da je cena še najbolj pomembna.
Skoz je bla.
V švicarske vinjete se noben ne vtika, ker so CENEJŠE.

Glede tunelov: To pa je zelo "pri roki" izgovor, kajne ? Evo vaš lasten argument: saj ne rabiš se skoz njo peljat, lahko greš naokrog.

Si napacnemu repliciral... ali pa pises kar tako malo v tri dni (kot ponavadi
smile-1.gif
)...

Jaz sem samo repliciral Evrokratu, ki pravi, da ce bi ze v startu ponujali kratkorocne vinjete, da se EU ne bi vmesavala... in potem sem jaz vprasal, ce se ne bi vmesavali ne glede na ceno? Se pravi, ce razlozim za tiste, ki bolj pocasi dojemajo
evil.gif
...

Ce bi bila tedenska vinjeta 500€ in letna 3000€ se kao EU ne bi vmesavala? Vsaj tako pravi Evrokrat...

Bo sedaj bolj jasno?
grims-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
to razumem, cena je taksna kot je in razmerje naj bi bilo pravo

ni mi logicna odlocitev, da se sredi leta ukinejo polletne in hkrati podrazijo letne vinjete, le te pa bodo veljale le pol leta.
dobro bi bilo, da polletne ostanejo fsaj se do konca leta, oz. 1 decembra,

in tak predlog je neka ekspertna skupina tuhtala vec mesecev
uf-1.gif

po mojem se je ministru neki sanjalo, pol je pa zjutri ves vesel to objavil kot nov predlog

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Cene niso stvar EU (glede na besede ministra). Oni kontrolirajo samo razmerje med ceno kratkotrajnih in letnih in to je trenutno v Sloveniji pošlihtano. Preboli že te predore...
No, potem pa vse štima, kajne? Kaj potem še jamrate?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Ne, ne štima... cenovno bi pogojno štimalo, če bi obdržali te cene, ampak to pa itak ni realno. Še vedno se sprašujem kaj je narobe z ABC-jem. Kolkr so te vinjete požrle cajta in denarja, bi lahko še kakšne druge probleme rešval. Ne pa da že eno leto govorimo samo o popravljanju sistema cestninjenaj, kateri je že čist vredu štimal vsa leta prej. Mogoče bi ga mogli samo še malo nadgradit.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
to razumem, cena je taksna kot je in razmerje naj bi bilo pravo

ni mi logicna odlocitev, da se sredi leta ukinejo polletne in hkrati podrazijo letne vinjete, le te pa bodo veljale le pol leta.
dobro bi bilo, da polletne ostanejo fsaj se do konca leta, oz. 1 decembra,

in tak predlog je neka ekspertna skupina tuhtala vec mesecev
uf-1.gif

po mojem se je ministru neki sanjalo, pol je pa zjutri ves vesel to objavil kot nov predlog

Ok... glede tega se strinjam, da ni čist logično. Verjetno računajo na to, da bodo več denarja polovil s tem, ko bodo novoregistrirani avtomobili morali imeti dražje letne, drugače bi kupili pa samo polletno. Denarja bo verjetno več prineslo ampak je pa malo "pod pasom".

Je pa res, da se bo verjetno prodaja letnih vinjet do julija bistveno povečala
evil.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nazaj se ne bo šlo več, počakati bo treba do uvedbe satelitskega sistema, ki pa ga ne bo še kar nekaj let. Ko bo dorečeno, bo pa verjetno uveden precej hitro, ker se bo z njim pobralo precej več denarja kot pa sedaj (in tudi prej).

Čeprav jaz ne bi imel nič proti, če bi se uporabil mikrovalovni sistem, kot ga imajo v Avstriji. Tehnika je razvita in deluje super, pa še cenejša je.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Točno tako... po sili so nam uturili te vinjete, da so sami problemi. Glih ko bodo vse poštimal, bomo šli pa na drug sistem. Upam.

Kako pa mikrovalovni sistem laufa? Predvidevam da je ene vrste ABC, samo na daljšo razdaljo.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Zakaj se EU ne vtika v tuneline v Avstriji, Franciji ipd.

Ker se tunele plačuje dejansko po uporabi. Če se pelješ 3x plačaš ne vem na pamet govorim 30€. Tako ti tako Avstrijec, Francoz ali Albanec. Torej je sistem pravičen in enak za vse.

Verjemite pa da bi se tudi EU postavila pokonci če bi bilo mogoče za te tunele kupiti samo 6 mesečno vinjeto za npr. 400€. Tudi višina naših cestnin ni bila nikoli kamen spotike v Bruslju, dokler smo jih plačevali vsi enako.

No vsaj v tejle točki dam prav Evrokratu. Zaradi po domače "butastih potez vlade" bomo imeli državljani SLO eno najdražjih vinjet za zelo malo kilometrov avtocest, ki si na marsikaterem odseku ne zaslužijo tega imena. Darsova luknja bo pa vedno večja in večja.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Zakaj se EU ne vtika v tuneline v Avstriji, Franciji ipd.

Ker se tunele plačuje dejansko po uporabi. Če se pelješ 3x plačaš ne vem na pamet govorim 30€. Tako ti tako Avstrijec, Francoz ali Albanec. Torej je sistem pravičen in enak za vse.
Tudi višina naših cestnin ni bila nikoli kamen spotike v Bruslju, dokler smo jih plačevali vsi enako.

No vsaj v tejle točki dam prav Evrokratu. Zaradi po domače "butastih potez vlade" bomo imeli državljani SLO eno najdražjih vinjet za zelo malo kilometrov avtocest, ki si na marsikaterem odseku ne zaslužijo tega imena. Darsova luknja bo pa vedno večja in večja.

Torej kako je sedaj a ne vsi plačujemo isto tisti ki se vozi manj plača tut manj? Lahko kupi polletno vinjeto in tisti ki se vozi več plača tut več ker kupi letno vinjeto? Če se ti zdi da avtoceste ne zaslužijo tega imena in denarja te nobeden ne sili da kupiš svobodna izbira! Kar se tiče darsove luknje pa je na koncu leta izkazovan dobiček, luknja pa se zakriva!

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Torej kako je sedaj a ne vsi plačujemo isto tisti ki se vozi manj plača tut manj? Lahko kupi polletno vinjeto in tisti ki se vozi več plača tut več ker kupi letno vinjeto?
LOL, a tist, ki se manj vozi pa naj kupi kr polletno,
se mizdi, da ti ne razumes vinjetnega sistema
priden.gif

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Vidim, da se vsi skupaj še naprej trudite iskat različne možne vzroke in opravičila zakaj naj nas država opehari za dodatni denar.
Bravo, čestitam vam, le še tako naprej.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Torej kako je sedaj a ne vsi plačujemo isto tisti ki se vozi manj plača tut manj? Lahko kupi polletno vinjeto in tisti ki se vozi več plača tut več ker kupi letno vinjeto?
LOL, a tist, ki se manj vozi pa naj kupi kr polletno,
se mizdi, da ti ne razumes vinjetnega sistema
priden.gif

a ni bolje da kupiš vinjeto za pol leta pa daš 35 kot pa da kupiš 2 7 dnevni za 30? V dnevih kar nastane razlika!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
vagiko, ti bi lahko men polletno vinjeto kupo, saj pravis, da je skoraj zastonj
17758-icon_confused.gif

kje sem pa napisal da je skoraj zastonj?
sprasujem se.gif
Je pa vsekakor bolje plačat 35 za pol leta kot 15 za sedem dni, večina bo pa rabila 2 torej 30 evrov za 14 dni! Sam to ste hoteli to imate!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:Je pa vsekakor bolje plačat 35 za pol leta kot 15 za sedem dni, večina bo pa rabila 2 torej 30 evrov za 14 dni! Sam to ste hoteli to imate!
Še boljše je plačat 10 EUR ali manj. Če se malo voziš.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
ce rabim it od MBja do KPja danes, naslednjic pa spet, recimo novembra,
kaj je potem ugodneje ?

it po stari cesti. če se drgače na voziš po avtocesti se tut v teh dveh primerih ne rabiš se t ne zdi da se taka oseba pač izogiba avtoceste? Če je iz mb je to zaplankana oseba saj očitno sploh ne gre na avtocesto! čeprav jo ima na vseh koncih!

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
zakaj po stari? to je le dolga pot in zelim imeti moznost, da jo udobno in kar se da hitro prevalim

drugace pa se ne izogibam ACju, recimo, da zivim in delam v tvojih koroskih koncih, npr. Dravograd,
najblizja AC je zeeeelo odaljena