Kvaliteta servisov

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Ksz

Na servise nosite svoje enako olje pa boste prihranili cca 13€ po litru. Tu vas najbolj ožemajo.

Meni tudi ni jasno, kako naj bi prihranil cca. 13€ po litru, ce je na racunu pooblascenega servisa cena za liter 9€ ...
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Saj veš da Japonci samo kopirajo. In te evropske kreativnosti pač še niso skopiral.
wink-1.gif

Al.pa.tvoj servis kupuje ponarejeno olje.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.531
2.909
113
v lokalni ostariji
urbani mit je da služijo ogromno na oljih. mogoeč kak € dodajo na liter... kakšen servis verjamem da prbije 10€ ampak potem pa urno postavko zmanjša... na koncu pač cena tam tam... pod ceno noben n more delat

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Ste se vrgli na ceno olja na servisih, ki pa nič ne pove o kvaliteti samih servisov. Sem preveril mimovrste in ceno pri mojem VAG serviserju. Rezultat, cena je tam nekje na sredini se dobi tudi cenejše oje na mimovrste ali pa tudi za kak večkratnik dražje.

Mene še zmeraj muči vprašanje, kako preveriti kvaliteto naših pooblaščenih servisov? Cene rednega servisiranja po programu, kar vključuje tudi ceno olja bom seveda preveril.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Zgleda da je ta kvaliteta naših pooblaščenih servisov tako porazna, da se nihče noče hvaliti z njo.
Citat:
Neodvisni mehanik Janez Kranjčič je po uspehu na celjskem sejmu, ko je pred leti premagal vse Renaultove mojstre, tudi v finalu tekmovanja za Mehanika leta premagal vse serviserje zaposlene na pooblaščenih servisih.
http://www.zurnal24.si/mehanik-leta-janez-kranjcic-clanek-242503
Kako se naj potem hvalijo pooblaščeni?
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mogoče tako, da pogledaš papirologijo?

Jaz imam od avta v tujini cele zapisnike servisnih posegov. To je več A4 listov, podatki od avta in potem kljukice in opombe pri pregledu vozila v delavnici in na dvigalu. Preverjeni so tudi brisalci, žarnice, zapisane poškodbe na vozilu in opombe mehanika če se gre za stvari, ki niso OK in ne spadajo v običajni servis (potrebno sporočiti stranki, da odobri menjavo ali zavrne).

Na koncu je pogosto, kar nekaj teksta in zabeleženo, kaj vse je bilo odpravljeno in kaj ne, na koncu podpisan mehanik, ki je dela opravil.

To se mi zdi korektno opravljena storitev, pa nisem nikoli bil na tem servisu. Ostalo je pa potem osebna izkušnja ala prijaznost ipd.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz lahko pohvalim A Cosmos BTC, kjer opravljam servise ze kar nekaj let ...

Imajo tudi "checklisto" ...

Pri avtu je meni osebno zelo pomembno to, da sem zadovoljen s servisom in da jim lahko zaupam ... To je tudi razlog, zakaj je to ze moja cetrta Mazda
aplauz.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
BTW, koliko pa kaj plačaš servis? Ker moja soproga mi to vedno meče naprej, ko omenim Mazdo (spomini na Accorda so še sveži, pa sem bil z avtom extra zadovoljen, samo servisi je bilo pa vse 300+).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
BTW, koliko pa kaj plačaš servis? Ker moja soproga mi to vedno meče naprej, ko omenim Mazdo (spomini na Accorda so še sveži, pa sem bil z avtom extra zadovoljen, samo servisi je bilo pa vse 300+).

V petek sem imel servis na 100.000 km... in je bila cena 175,86€ ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To je t.i. semafor, katerega bi moral dobiti pri vsakem servisu in katerega postavke bi morale biti preverjene zmeraj.
Sedaj pa mi zaupajte, če ti Frnacl iz Dupleka da iz rok tak dokument, ti ga da Maxx Service, BHS, ostali neodvisni mservisi/mehaniki?
Kot je nekdo pred zgoraj omenil; to je eden izmed dokazov o kvalitetnem servisu ne pa cena olja in možnost da privarčuješ 0,83EUR...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.405
5.684
113
torej je papir dokaz o kvalitetnem servisu? Če ti naprimtam tri strani papirjev s kljukicami sem glavni car. Če ti pa ne naprintam nič sem ti pa pol avta zajebal?
Tisto kaj je Jest prej sliko nalepil je osnova. To ti vsak servis (ki da nekaj na svojo stranko in ki ma nekak namen stranko zadržat da se bo še vračala) pogleda ob servisu. In ja tudi neodvisni servisi ti to pregledajo, grem stavit da bolj podroblo kot pooblaščen. Ker pooblaščenemu se jebe za folk ker vedo da bo vedno dovolj prometa, Neodvisni se pa potrudi za stranko, da pride nazaj in ne pobegne drugam. In ja tudi neodvisni servis bo videl da ploščice nebojo zdržale naslednjega intervala in te bo poklical če lahko menja. Itd.
Tak da že nehaj bluzit ti s svojimi samo eden in edini pooblaščen servis.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Če ugotovim, da je na deset let starem avtu se prvogradnja luč (pa če tudi je bila kdaj menjana z originalnim, da ni ravno kitajski ponaredek, ceprav videti je original)), me ima da bi naredil stalo. Luc je namreč skartirana in z njo ne opraviš tehničnega pregleda. (Ker ne moreš nastaviti kot osvetlitve, na levi lahko nastavis
Ko dobim potrditev kakšna luč je v avtu, znam ropototat (ja Roberto pa se kdo bolje da ne beres moje objave v prihodnje) če mi je ne bodo menjal na njihove stroške! Zaradi mene jo lahko tudi na servisu "zbijejo* in iz svoje police menjajo za novo.
Sem pripravljen plačati tudi kakšnega izvedenca.
Ker če je tisti iz preglednik iz Radovljice v zaporu, potem me zanima kako je moj avto v preteklosti opravil tehnični pregled.

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
? A se to nanaša na kakšen specifičen avto, ali na vse? Ker 10 let stare luči na avtih niso nobena redkost, niti kaj dosti narobe.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Verjemi, da se da dokazati da ni bilo servisirano po standardu. Sem prepričan, da bi izvedenc hotel imeti seznam pregledanih in opravljenih stvari in če so v skladu z navodili proizvajalca. Sedaj mi pa povej kateri nepooblaščenc ti da tak seznam.

Vsak ki ima registrirano servisno dejavnost in je vgradil original ali originalu enakovredn del.
Pa se lahko pod nosom obrišejo na pooblaščenem. Garancija bo veljala. Ti maš lepo račun in potrjeno servisno in je to to. Že večkrat dokazano in preverjeno v praksi. Pa se je šlo za avte ki so nazadnje pooblaščen servis vidli od blizu ko so šli iz salona.
pa to BMW, VW in MB in popravila v vrednosti več tisoč €

Beri http://www.krapenc.si/si/668/114/Servisiranje_vozil_pri_nepooblascenih_serviserjih.aspx
Če maš voljo su pa lahko celo uredbo sam prebereš.
In prosim ne več pametovat o stvareh o katerih očitno nimaš pojma.
In zakaj misliš da so začeli dajat minimalno zakonsko določeno garancijo potem pa jamstvo. Ker za jamstvo si lahko svoje pogoje zmislijo. Pa če bo napisal, da ga moreš direktorju 1x na mesec potegni drugače ni več jamstva bo to to.

Glede na to da si linkal si zagotovo tudi prebral?

Popravila in vzdrževanje motornih vozil lahko izvajajo vsi serviserji motornih vozil, ki so registrirani za popravljanje in vzdrževanje (imajo obrtno dovoljenje), za opravljeno delo izdajo račun in pri tem upoštevajo navodila proizvajalca vozil (v dopolnilnih smernicah je to opredeljeno kot »zmožnost serviserja, da pravilno opravi določeno popravilo ali vzdrževanje«). Posledično avtoserviser garantira za opravljeno delo in vgrajene nadomestne dele.

Delavnice lahko kvalitativne enakovredne nadomestne dele (torej tiste dele, ki niso originalni), nabavljajo tudi od tretjega podjetja, ki proizvaja nadomestne dele. Uredba dopušča vgradnjo nadomestnih delov ustrezajoče kakovosti (ni torej treba originalnih delov).

Torej garancija papa ce pride do cesarkoli...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Specifično na moj avto.
Ko nastavljam snop (parabolo) levo desno, se ob pomiku v desno parabolola zaleti v ohišje parkirke oziroma zmigovca (vse v eni luči, Alhambra 06 letnik) . Na levi luči gre zadeva mimo, na desni se zaleti. Posledično mi desna luč sveti v levo.
In če je to original luč, potem skoraj verjetno je tako prišlo iz tovarne. Ker parabole z roko ne moreš premikati kljub temu da jo dosežeš (oziroma probas premakniti z vstavljeno žarnico).
Najlažje je servisu rect, saj imaš zavarovano, bo pač kamen priletel v luč....
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.405
5.684
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Verjemi, da se da dokazati da ni bilo servisirano po standardu. Sem prepričan, da bi izvedenc hotel imeti seznam pregledanih in opravljenih stvari in če so v skladu z navodili proizvajalca. Sedaj mi pa povej kateri nepooblaščenc ti da tak seznam.

Vsak ki ima registrirano servisno dejavnost in je vgradil original ali originalu enakovredn del.
Pa se lahko pod nosom obrišejo na pooblaščenem. Garancija bo veljala. Ti maš lepo račun in potrjeno servisno in je to to. Že večkrat dokazano in preverjeno v praksi. Pa se je šlo za avte ki so nazadnje pooblaščen servis vidli od blizu ko so šli iz salona.
pa to BMW, VW in MB in popravila v vrednosti več tisoč €

Beri http://www.krapenc.si/si/668/114/Servisiranje_vozil_pri_nepooblascenih_serviserjih.aspx
Če maš voljo su pa lahko celo uredbo sam prebereš.
In prosim ne več pametovat o stvareh o katerih očitno nimaš pojma.
In zakaj misliš da so začeli dajat minimalno zakonsko določeno garancijo potem pa jamstvo. Ker za jamstvo si lahko svoje pogoje zmislijo. Pa če bo napisal, da ga moreš direktorju 1x na mesec potegni drugače ni več jamstva bo to to.

Glede na to da si linkal si zagotovo tudi prebral?

Popravila in vzdrževanje motornih vozil lahko izvajajo vsi serviserji motornih vozil, ki so registrirani za popravljanje in vzdrževanje (imajo obrtno dovoljenje), za opravljeno delo izdajo račun in pri tem upoštevajo navodila proizvajalca vozil (v dopolnilnih smernicah je to opredeljeno kot »zmožnost serviserja, da pravilno opravi določeno popravilo ali vzdrževanje«). Posledično avtoserviser garantira za opravljeno delo in vgrajene nadomestne dele.

Delavnice lahko kvalitativne enakovredne nadomestne dele (torej tiste dele, ki niso originalni), nabavljajo tudi od tretjega podjetja, ki proizvaja nadomestne dele. Uredba dopušča vgradnjo nadomestnih delov ustrezajoče kakovosti (ni torej treba originalnih delov).

Torej garancija papa ce pride do cesarkoli...

Valda da ti nebo vw kril ker so ti ploščice razpadle 2 tedna po menjavi. Garancijo na avto pa imaš nespremenjeno. Lahko ti od novega na nekem nepooblaščenem šraufaš, ko bo šoba crknila bo šlo skozi garancijo itd itd.
Fantje malo se bo treba pozanimat in kaj v praksi skozi dat pol pa bluzit.