Kvaliteta Alter foruma zadnje čase

Kaj storiti z Alterjem ?

• Skupaj glasov
    140

tomi

Guru
1. sep 2007
18.561
9.809
113
40
MB
tole je iz EU zakonodaje (na katero se sklicuje predloig zakona)
Zaupanja vredni prijavitelji

1. Ponudniki spletnih platform sprejmejo potrebne tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi zagotovijo, da se prijave, ki jih zaupanja vredni prijavitelji na strokovnem področju, za katerega so bili določeni, predložijo prek mehanizmov iz člena 16, obravnavajo prednostno, odločitve o njih pa sprejemajo brez nepotrebnega odlašanja.

2. Status „zaupanja vrednega prijavitelja“ na podlagi te uredbe koordinator digitalnih storitev države članice, v kateri ima prosilec sedež, na podlagi vloge katerega koli subjekta, podeli prosilcu, ki dokaže, da izpolnjuje vse naslednje pogoje:

(a) ima posebno strokovno znanje in kompetence za namene zaznavanja in prepoznavanja nezakonitih vsebin ter obveščanja o njih;

(b) je neodvisen od katerega koli ponudnika spletnih platform;

(c) dejavnosti za namene predložitve prijav opravlja skrbno, natančno in objektivno.

3. Zaupanja vredni prijavitelji vsaj enkrat letno objavijo preprosto razumljivo in podrobno poročilo o prijavah, ki so jih v zadevnem obdobju predložili v skladu s členom 16. V poročilu navedejo vsaj število prijav, razdeljenih glede na:

(a) identiteto ponudnika storitev gostovanja;

(b) vrsto prijavljene domnevno nezakonite vsebine;

(c) ukrepe, ki jih je sprejel ponudnik. Ta poročila vsebujejo obrazložitev vzpostavljenih postopkov za zagotovitev, da zaupanja vredni prijavitelj ohrani svojo neodvisnost. Zaupanja vredni prijavitelji ta poročila pošljejo koordinatorju digitalnih storitev, ki jim je podelil status, in jih javno objavijo. Informacije v teh poročilih ne vsebujejo osebnih podatkov.

4. Koordinatorji digitalnih storitev Komisiji in Odboru sporočijo imena, naslove in elektronske naslove subjektov, ki so jim podelili status zaupanja vrednega prijavitelja v skladu z odstavkom 2 ali katerih status zaupanja vrednega prijavitelja so začasno odvzeli v skladu z odstavkom 6 ali preklicali v skladu z odstavkom 7.

5. Komisija objavi informacije iz odstavka 4 v javno dostopni zbirki podatkov v preprosto dostopnem in strojno berljivem formatu, ki jo posodablja. L 277/56 SL Uradni list Evropske unije 27.10.2022

6. Kadar ima ponudnik spletnih platform informacije, ki kažejo, da je zaupanja vredni prijavitelj prek mehanizmov iz člena 16 predložil precejšnje število nezadostno natančnih, netočnih ali neustrezno utemeljenih prijav, vključno z informacijami, zbranimi v zvezi z obravnavo pritožb v okviru notranjih sistemov za obravnavo pritožb iz člena 20(4), te informacije sporoči koordinatorju digitalnih storitev, ki je zadevnemu subjektu podelil status zaupanja vrednega prijavitelja, ter priloži potrebna pojasnila in dokazila. Ko koordinator digitalnih storitev prejme informacije od ponudnika spletnih platform in če meni, da obstajajo upravičeni razlogi za začetek preiskave, se status zaupanja vrednega prijavitelja v obdobju preiskave začasno odvzame. Ta preiskava se izvede brez nepotrebnega odlašanja.

7. Koordinator digitalnih storitev, ki je subjektu podelil status zaupanja vrednega prijavitelja, navedeni status prekliče, če po preiskavi, opravljeni bodisi na lastno pobudo ali na podlagi informacij, prejetih od tretjih oseb, vključno z informacijami, ki jih je predložil ponudnik spletnih platform v skladu z odstavkom 6, ugotovi, da subjekt ne izpolnjuje več pogojev iz odstavka 2. Pred preklicem navedenega statusa koordinator digitalnih storitev da subjektu možnost, da se odzove na ugotovitve preiskave in namero o preklicu statusa zaupanja vrednega prijavitelja, ki ga ima subjekt.

8. Komisija lahko po posvetovanju z Odborom po potrebi izda smernice za pomoč ponudnikom spletnih platform in koordinatorjem digitalnih storitev pri uporabi odstavkov 2, 6 in 7.
Kako vezo ma odkod je, ce je ideja glupa je glupa.

poleg tega pa vemo kaka bo izvedba pri nas … partijska.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.828
-1.075
113
145 km SZ od Opatije
Zarad mene gremo lahko tudi z imeni in priimki sem, mene ne skrbi, itak poznam precej uporabnikov osebno. OK, zadnje čase niti ne več. ali so prišli k pameti in so se odkonektali z Alterja :evil: , al pa majo druge nickname, pa nitine vem več, kdo je kdo.
Včasih, pred 15-timi leti, smo se celo dobivali na piknikih, knede Hanzi (zate vem, da si še tu :) ) in smo se poznali, danes pa bolj kot ne polno gobcev za maskami (kot "tankistke" na Baščaršiji, une z lino v obleki ;))

Aja, pa mene ne motii. če mi kdo reče, da sem 1d10t, pač njegovo mnenje. Morda celo upravičeno. Ampak samo v primeru, da me osebno pozna. Najlažje pa je seveda "grozit" in bit pameten za tipkovnico, ko skrivaš svojo identiteto. Bravo, no.

Ugl, jaz poznam precej uporabnikov osebno, oni tudi mene (OK, nekateri imajo slabe izkušnje z mano, a ne Guinness :valjamse:), ampak na splošno pa mislim, da smo se dobro razumeli (pišem za obdobje 15-tih let nazaj).

Škorpy, Gretzky, Slovenet, Hanzi, Gatto, Tamara, Abraham,... spisek je dolg, pa se trenutno ne spomnim vseh, sorry ostalim.
Ja pa še ena zanimivost. Imam sodelavko, ki je bila prej punca našega šefa, Žiga. Nickmname Sandrca. Zanimivo, kako se poti križajo

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.915
-386
113
Bom napisal tako da boš razumel - zaupanja vredni kalibri iz zgoraj omenjenega bodo razne mice kovačeve in jarčeve... pa =0li...

napisal si, da je meja tam, kjer se začne šimfat svobodNE. Kaj imajo tukaj veze omenjeni kalibri pa ne vem.

Ni problema sploh, vemo kako in kaj :D

no, super. boš še tistim na počitnicah razložil kako in kaj, da ne bo spet težav, ko se vrnejo.

• Všeč mi je
Reactions: ViLiam

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.915
-386
113
ja odvisno za kolko dolgo so dobili ban... dvomim, da za stalno.

ponavadi je 1 teden... kar pa bo te dni minilo...

Zarad mene gremo lahko tudi z imeni in priimki sem, mene ne skrbi, itak poznam precej uporabnikov osebno. OK, zadnje čase niti ne več. ali so prišli k pameti in so se odkonektali z Alterja :evil: , al pa majo druge nickname, pa nitine vem več, kdo je kdo.
Včasih, pred 15-timi leti, smo se celo dobivali na piknikih, knede Hanzi (zate vem, da si še tu :) ) in smo se poznali, danes pa bolj kot ne polno gobcev za maskami (kot "tankistke" na Baščaršiji, une z lino v obleki ;))

Aja, pa mene ne motii. če mi kdo reče, da sem 1d10t, pač njegovo mnenje. Morda celo upravičeno. Ampak samo v primeru, da me osebno pozna. Najlažje pa je seveda "grozit" in bit pameten za tipkovnico, ko skrivaš svojo identiteto. Bravo, no.

Ugl, jaz poznam precej uporabnikov osebno, oni tudi mene (OK, nekateri imajo slabe izkušnje z mano, a ne Guinness :valjamse:), ampak na splošno pa mislim, da smo se dobro razumeli (pišem za obdobje 15-tih let nazaj).

Škorpy, Gretzky, Slovenet, Hanzi, Gatto, Tamara, Abraham,... spisek je dolg, pa se trenutno ne spomnim vseh, sorry ostalim.
Ja pa še ena zanimivost. Imam sodelavko, ki je bila prej punca našega šefa, Žiga. Nickmname Sandrca. Zanimivo, kako se poti križajo
kaj je s scorpy že dolgo je ni tu...Po prebranem ni bla napak forumašica. Pa zadnji čas da naredimo en real alter meeting - beri piknik. Bi se blo supoer videt v reali

• Všeč mi je
Reactions: AndrejEnej

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
Fantje me veselil, da sem ostal v vaših srcih, ste me pogrešali in se spraševali kaj sem ušpičil.
Žal (ali na srečo, kak za koga) sem bil izključen za 14 dni zaradi resnejše kršitve pravil foruma.

alter zs 2.jpg

Ne bi rad nekak s prstom kazal in te zadeve. Ampak vemo kdo je v tem delu kjer sem bil banan osebje foruma in kdo od tega osebja z vsaj polovico svojih postov krši pravila foruma. Je pa moj ban (vsaj po mojem mnenju) ena taka potrditev hipoteze v tej temi. Ne rečem, da sem čist kot solza ker nisem :) Ampak, če sem s tem vprašanjem resneje kršil pravila foruma te pa tak brezveze. zaj pa da vidimo kako dolgo bom tokrat zdržal predem se mu spet zamerim.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Torej tista "znacka" izkljucen uporabnik je katerikoli ban, ne zgolj trajen?

Ne, da bi si mislila, da si si ga ti zaslužil, sploh ne s tem postom. To je bila najbrz posledica špika, kjer boli ta prav cas, ko je bil ta prave volje, ce ne bi ignoriral... Kar se jaz bojim, je, da se nekazeri lahko vrnejo. Forum je bil zadnje dni res bolj berljiv. Kolicina vsebine je sla sicer malo dol, ampak kvaliteta je pa pridobila. Vcasih si moral neidiotske poste iskat v kopici... Ne vem, kako bi opisala ono drugo...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
To je bila najbrz posledica špika, kjer boli ta prav cas, ko je bil ta prave volje, ce ne bi ignoriral...
V bistvu me res zanima tole. Ker poznam v okolici dve (bivši) družini, ki sta razpadli. Ena baba je spakirala 2 froca in ena 3 froce. Oboji imajo skupni imenovalec očeta, ki vidi povsod zarote, samo njegova resnica je prava, vsi ostali pa živimo v zmoti in smo vsak dan nategnjeni. Covid ne obstaja, maske ne prepuščajo kisika, cepivo ima mikročipe. Toča je ustvarjena v laboratorijih, Zadnja neurja so bila umetno ustvarjena. In kaj je še tega. In kaj je meni vsaj najboljžalostno od vsega so to moški blizu IT vodam, ki bi se mogli zavedat teh mehurčkov in algoritmov in se jih ne.

B81

22. jul 2007
36.884
10.451
113
Opazil sem le en post z recmo temu zaljenjem, kar je bila prej stalnica.