Kvaliteta Alter foruma zadnje čase

Kaj storiti z Alterjem ?

• Skupaj glasov
    140

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.915
-386
113
dobr, sam tega ne moreš zahtevat od uporabnikov + kako boš to preverjal... bz.

še na FB so začeli anonimno spraševat...

19. jul 2007
2.838
1.562
113
Ampak, zdaj bomo spet v krogu se vrteli... Kdor verjame, da je alter kaj vec od nič in da je njegovo udejstvovanje tudi kaj vec kot nic, naj pac verjame.
Če štejemo predhodnika zraven: Mobisux -> Alter

Dolga leta nazaj uletim v pisarno enega (že takrat) rednega profesorja (sedaj je že upokojen zaslužni profesor UL), pa s kotičkom očesa ulovim, da ima odprt Mobisux na službenem računalniku .

B81

22. jul 2007
36.884
10.452
113
Zanimivo, da alter "nima dometa".
Ja ima ga, ker je vsesplosni forum, ne pa nima ga..

2. jul 2020
5.038
6.570
113
Zanimivo, da alter "nima dometa".
Ja ima ga, ker je vsesplosni forum, ne pa nima ga..

Glede na to, da nima skoraj nič promocije. MedOver sem pogosto našel na FB reklamah, kjer je bil link do kakšne fu*njene teme. Slo-teh je znani forum med računalničarji. Mn3njalnik je OG iz časov Joker revije, kateri je preživel propad revije in živi kot samostojna entiteta. Ostalo je bolj ali manj propadlo in se odselilo na facebook ali redit.

Malo novičev v FB ads, link do teme Mazda Gume, pa bo tu gor stotina novih soforumašev :evil:

B81

22. jul 2007
36.884
10.452
113
:valjamse:

Screenshot_20230816_130352.jpg

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.828
-1.075
113
145 km SZ od Opatije
Kaj pa če bi nardil NEalter, lahko tud kot podforum, kjer bi bil folk registriran z imenom in priimkom. Jaz razumem, da določen folk noče, da se izve kdo stoji za nickom zarad, ne vem, občutljive službe, ampak jaz nimam težav stat za svojimi objavami, komot tud nekomu povem, da je za moje pojme id1ot, ampak gre tukaj pač za moje mišljenje. Smo na forumu in prihaja do različnih mnenj in pogledov, mislim da večini manjka zavedanje, da smo si različni in imamo različne poglede na svet. Zato pa tukaj soočamo svoja mnenja, saj, da bi kdorkoli rekel: vidš, tukaj sem se pa res motil, se opravičujem, tega itak ne bomo videli, se mi pa zdi, da bi bila komunikacije precej bolj normalna. Sem v živo srečal že kar nekaj alterašev in ne boste verjeli, so večinoma prav fajn ljudje, kakšni sicer malo bolj škrti, a ne AndrejEnej , drugače pa res fajn.
Hvala, prjatu.

Zdej pa tud v Izolo ne pridem več ....

:p

Sej pridem no, ko najdem denarnico, spet sm jo zgubu ... o_O

• Objave ne odobravam
Reactions: Borg

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.516
3.897
113
Ljubljana
hmpg.net
če vas kaj tolaži, kmalu itak ne boste smeli več nič čez ablast.

tole je iz EU zakonodaje (na katero se sklicuje predloig zakona)
Zaupanja vredni prijavitelji

1. Ponudniki spletnih platform sprejmejo potrebne tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi zagotovijo, da se prijave, ki jih zaupanja vredni prijavitelji na strokovnem področju, za katerega so bili določeni, predložijo prek mehanizmov iz člena 16, obravnavajo prednostno, odločitve o njih pa sprejemajo brez nepotrebnega odlašanja.

2. Status „zaupanja vrednega prijavitelja“ na podlagi te uredbe koordinator digitalnih storitev države članice, v kateri ima prosilec sedež, na podlagi vloge katerega koli subjekta, podeli prosilcu, ki dokaže, da izpolnjuje vse naslednje pogoje:

(a) ima posebno strokovno znanje in kompetence za namene zaznavanja in prepoznavanja nezakonitih vsebin ter obveščanja o njih;

(b) je neodvisen od katerega koli ponudnika spletnih platform;

(c) dejavnosti za namene predložitve prijav opravlja skrbno, natančno in objektivno.

3. Zaupanja vredni prijavitelji vsaj enkrat letno objavijo preprosto razumljivo in podrobno poročilo o prijavah, ki so jih v zadevnem obdobju predložili v skladu s členom 16. V poročilu navedejo vsaj število prijav, razdeljenih glede na:

(a) identiteto ponudnika storitev gostovanja;

(b) vrsto prijavljene domnevno nezakonite vsebine;

(c) ukrepe, ki jih je sprejel ponudnik. Ta poročila vsebujejo obrazložitev vzpostavljenih postopkov za zagotovitev, da zaupanja vredni prijavitelj ohrani svojo neodvisnost. Zaupanja vredni prijavitelji ta poročila pošljejo koordinatorju digitalnih storitev, ki jim je podelil status, in jih javno objavijo. Informacije v teh poročilih ne vsebujejo osebnih podatkov.

4. Koordinatorji digitalnih storitev Komisiji in Odboru sporočijo imena, naslove in elektronske naslove subjektov, ki so jim podelili status zaupanja vrednega prijavitelja v skladu z odstavkom 2 ali katerih status zaupanja vrednega prijavitelja so začasno odvzeli v skladu z odstavkom 6 ali preklicali v skladu z odstavkom 7.

5. Komisija objavi informacije iz odstavka 4 v javno dostopni zbirki podatkov v preprosto dostopnem in strojno berljivem formatu, ki jo posodablja. L 277/56 SL Uradni list Evropske unije 27.10.2022

6. Kadar ima ponudnik spletnih platform informacije, ki kažejo, da je zaupanja vredni prijavitelj prek mehanizmov iz člena 16 predložil precejšnje število nezadostno natančnih, netočnih ali neustrezno utemeljenih prijav, vključno z informacijami, zbranimi v zvezi z obravnavo pritožb v okviru notranjih sistemov za obravnavo pritožb iz člena 20(4), te informacije sporoči koordinatorju digitalnih storitev, ki je zadevnemu subjektu podelil status zaupanja vrednega prijavitelja, ter priloži potrebna pojasnila in dokazila. Ko koordinator digitalnih storitev prejme informacije od ponudnika spletnih platform in če meni, da obstajajo upravičeni razlogi za začetek preiskave, se status zaupanja vrednega prijavitelja v obdobju preiskave začasno odvzame. Ta preiskava se izvede brez nepotrebnega odlašanja.

7. Koordinator digitalnih storitev, ki je subjektu podelil status zaupanja vrednega prijavitelja, navedeni status prekliče, če po preiskavi, opravljeni bodisi na lastno pobudo ali na podlagi informacij, prejetih od tretjih oseb, vključno z informacijami, ki jih je predložil ponudnik spletnih platform v skladu z odstavkom 6, ugotovi, da subjekt ne izpolnjuje več pogojev iz odstavka 2. Pred preklicem navedenega statusa koordinator digitalnih storitev da subjektu možnost, da se odzove na ugotovitve preiskave in namero o preklicu statusa zaupanja vrednega prijavitelja, ki ga ima subjekt.

8. Komisija lahko po posvetovanju z Odborom po potrebi izda smernice za pomoč ponudnikom spletnih platform in koordinatorjem digitalnih storitev pri uporabi odstavkov 2, 6 in 7.

B81

22. jul 2007
36.884
10.452
113
Torej nekaj milijonov stroska v eu za narodov blagor/mir na Zemlji.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.846
1.544
113
Notranjska
Kaj pa če bi nardil NEalter, lahko tud kot podforum, kjer bi bil folk registriran z imenom in priimkom. Jaz razumem, da določen folk noče, da se izve kdo stoji za nickom zarad, ne vem, občutljive službe, ampak jaz nimam težav stat za svojimi objavami, komot tud nekomu povem, da je za moje pojme id1ot, ampak gre tukaj pač za moje mišljenje. Smo na forumu in prihaja do različnih mnenj in pogledov, mislim da večini manjka zavedanje, da smo si različni in imamo različne poglede na svet. Zato pa tukaj soočamo svoja mnenja, saj, da bi kdorkoli rekel: vidš, tukaj sem se pa res motil, se opravičujem, tega itak ne bomo videli, se mi pa zdi, da bi bila komunikacije precej bolj normalna. Sem v živo srečal že kar nekaj alterašev in ne boste verjeli, so večinoma prav fajn ljudje, kakšni sicer malo bolj škrti, a ne AndrejEnej , drugače pa res fajn.
Forum naredi zanimiv število aktivnih članov z različnimi mnenji, smatrajo ga kot eno kmetijo na TV ju. :cool:

Zdaj kako boš privabil kritično maso ljudi kateri se bodo identificirali z imenom in priimkom?

delter333

Guru
21. maj 2010
1.846
1.544
113
Notranjska
sploh ne gre za to, da imamo različne poglede. Gre za način kako se to skomunicira.

Ko vidiš, da eni pišejo s peno na ustih in bi se najraje kar razpočili, vidiš, da človek ni primeren za pogovor o politiki.
Samo kje bo meja za sankcije? Raj ugasnem profil kot pa da gruntam nivo korektnosti. Nej gre u 3pm samo da bom namesto relaksacije tu na Alterju napenjal možgane o pravilnem oblikovanju stavkov je no go. Tisti ki so mi šli na jetra sem jih dal na ignore ostalim sem se pa smejal, to sem mislil pod relaksacijo. Sedaj precej takšnega čtiva za branje ne bo več.:(

B81

22. jul 2007
36.884
10.452
113
Meja je, ko rečeš nekomu v debati: na tabli je res polno butlov (saj si s tem mislil njega) in to je ban za teden dni. Saj bi se dalo...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.915
-386
113
Samo kje bo meja za sankcije? Raj ugasnem profil kot pa da gruntam nivo korektnosti. Nej gre u 3pm samo da bom namesto relaksacije tu na Alterju napenjal možgane o pravilnem oblikovanju stavkov je no go. Tisti ki so mi šli na jetra sem jih dal na ignore ostalim sem se pa smejal, to sem mislil pod relaksacijo. Sedaj precej takšnega čtiva za branje ne bo več.:(

mislim, da vsak z neko osnovno izobrazbo in zrelostjo ve kje je meja.