Krst - vprasanje

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Čudovito, da je znanost tako vsemogočna. Ti si pa itak sam sebi zadosti, kajne.
smirk-1.gif

Poglej pa, kaj je Darwin, tvoj razmeroma revolucionaren kolega znanstvenik dejal:

...Darwin wrote in two places in his book "Life and Letters" about his personal faith:
"The mystery of the beginning of all things is insoluble by us; and I for one must be content to remain an Agnostic."
"I think an Agnostic would be the more correct description of my state of mind. The whole subject [of God] is beyond the scope of man's intellect."

Da bo pa človek razložil nastanek sveta, je pa predvsem njegova večna potreba po razlagi stvari, 'playing god' po svoje. Meteorologi v 2009 velikokrat ne zmorejo napovedati točnega vremena za 3 dni vnaprej. Ko bodo to razrešili, pa mogoče lahko preidejo na razlago nastanka sveta.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Meteorologi v 2009 velikokrat ne zmorejo napovedati točnega vremena za 3 dni vnaprej. Ko bodo to razrešili, pa mogoče lahko preidejo na razlago nastanka sveta.
No no. Metorologi znajo zelo točno napovedati vreme za več tednov v naprej. Je le manjša nevšečnost-niti pod razno nimamo dovolj zmogljivih računalnikov za kaj takega. Kaj ti pomaga točna napoved za 14dni naprej, če le to računaš 1 mesec in več?
evil.gif
Zato se pri napovedovanju vremena uporablja poenostavitve, da se pohitri izračune, vendar to jasno manjša točnost.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot so ti že napisali, precej podcenjuješ, kakšne razlaga zna znanost dandanes že ponuditi.

Kompleksni sistemi kot so vreme so težavni zaradi svoje obsežnosti in variabilnosti. S časom bodo računalniki dovolj zmogljivi, da bo tudi to mogoče.

Ali si slučajno ena izmed tistih "sanjačev", ki mislijo, da obstajajo stvari, ki niti v t = neskončno ne bodo pojasnjene?

Konkretno, kaj o nastanku sveta ti ni jasno?

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Sej sej, razočarana sem nad znanostjo na tem področju. Nimamo zadosti zmogljivih računalnikov? Kako so pa recimo stari Egipčani zmogli brez?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Sej sej, razočarana sem nad znanostjo na tem področju. Nimamo zadosti zmogljivih računalnikov? Kako so pa recimo stari Egipčani zmogli brez?
Res, a napovedovati vreme?
tongue-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ksz:

pa tudi nastanek vesolja, tiste prve 0,0000000....02 sekunde, bo kmalu jasen. od tam naprej pa vse do razvoja cloveka pa je dejansko znanost ze dala odgovor. v tem casovnem intervalu boga niso nasli.

tako da, za vse bogabojece, ostane vam tiste 0,00000000...02 sekunde. pa si ga iscite tam not.

Nazadnje urejeno:

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Znanost je veliko dobrega ponudila svetu, tega ne zanikam. Ampak ne prenesem pa zavesti, da je znanost zmožna čisto vse pojasnit, še posebej zadevo, ki sega tako daleč kot je nastanek sveta. Kaj sploh je svet? Naše omejeno videnje vesolja? Ali nastanek zemlje, skupaj z življenjem? Tako kot verniki stežka priznajo, da je težko dokazat boga v človeški podobi, tako znanstveniki skrajno težko priznajo, da se v čem motijo al pa da česa ne vedo.
shocked-1.gif
It's only human. Nekateri pa svoje kariere gradijo na domnevah, to je pa tudi nekaj.
Enkratno, kako se tema od 'kaj kupiti za krst' razvije.
smile-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Ampak ne prenesem pa zavesti, da je znanost zmožna čisto vse pojasnit, še posebej zadevo, ki sega tako daleč kot je nastanek sveta.

ni problem v znanosti, ves?
smirk-1.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Aja, v meni je problem? Na koncu bom še obtožena, da me samo PMS daje, zato take klamfam.
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Očitno res nimaš pojma o fiziki in astronomiji, sicer ne bi takšnih neumnosti govorila...

Omejeno videnje vesolja... lahko malo bolje specificiraš, kaj bi pa ti rada videla?

Nastanek Zemlje - skupaj s sončnim sistemom približno 4 milijarde let nazaj.

Nastanek življenja (na Zemlji) - pred 3 milijardami let. Izvor je sicer še neznan, Miller–Urey-jev eksperiment pa lepo demonstrira, kako lahko gradniki življenja v določenih pogojih nastanejo iz povsem mrtve materije. Ta hipoteza je tudi najbolj verjetna, bolj kot izvenzemeljski izvor. Od preprostih organizmov dalje pa evolucija popolnoma pojasni veliko večino dokaznega gradiva (fosilov).

Še kaj?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kaj je pravzaprav tako neverjetnega v ideji, da želimo pojasniti vse? Itak, da bi zato potrebovali neskončno časa, ampak od kje ti ideja, da je težnja k razumevanju narave nekaj slabega???

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Pojasnjevanje narave je super, daje službe, zadosti človekovi radovednosti in kaj je še takega, ni pa miselnost ' mi nekaj približno vemo (kaj se je dogajalo 4 milijarde let nazaj!), zdej moramo pa še samo dokazat.' Kot sem že rekla, je precej podobno religiji. Tudi zagovarjaš znanost na podoben način in ne dopuščaš odmikanj od tega, ker vsak, ki drugačno misli, je 'nevernik'. O big bangu sem se pa že v OŠ učila, pa da so organizmi napredovali od preprostejših do kompleksnejših. A dandanes že kaj več vedo od tega? Čaki, kako bo pa vreme čez 4 dni .... Aja, ne vemo.
confused-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Jutri bo v Sahari zelo vroce, ponoci pa se bo ohladilo. Pojutrisnem enako. 19.06.2010, ista napoved, vroce. Vidis da se da napovedat tudi za eno leto vnaprej. Tam kjer se to tezje naredi se pa lahko kaksno religijo vtakne noter.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:

Očitno so imeli dobre poslance, ki so komunicirali s Stvarnikom.
smirk-1.gif

Zelo očitno nimaš pojma o čem govoriš. jest5 ti je čist lepo povedal - če imaš dovolj podatkov (ki so btw merljivi in se ne pretekajo v Božji glavi) in dovolj zmogljive računalnike lahko zelo natančno predvidiš gibanje in s tem posledično tudi vreme.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam kakšne res pribijaš!

V naravi ima vsak zakaj svoj zato! In tud začetek življenja je dost bolje argumentiran pri znanstvenikih, kot pa začetek življenja po krščanskih metodah... Kr na zemlji sta se zbudila adam in eva. Kje, kdaj, zakaj? kakšna kača, jabolko??? kr od nekje al kako? a sta padalo uporabila, ko sta na zemljo padala? al kako je to vse skupaj potekalo? Dej povej... k mene ful zanima.

K je čist možno, da so se Darwin in vsi znanstveniki motili?!

jao. kdo je tebe izobraževal...
rolleyes-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.