Kreativni najemi d.o.o.?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Če je za tebe visok nivo samo lepo opremljen salon, ga lahko ima vsak, kateri ima nekaj pod palcem.

Jaz sem visok nivo smatral v sposobnem osebju, etc...

Nima smisla več v tej smeri, tema ni namenjena temu
smile-1.gif

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
zgleda je tudi černe to naštudiral, sam deluje pa skrajno neresno. vsaj oni bebec na celovški je tak.

drugač me pa zanima, brez ovinkarjenja in pojasnjevanj in kaj še vem kaj: a lahko pr vas, kreativni najemi, naročim avto po želji (torej po tovarniškem konfiguratorju) in ga vi potem naprej naročite kjerkoli pač že in pride potem sem točno tak in pod točno takimi pogoji, kot ponujate nek avto "na lagerju"?

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Ne. Preprosto zaradi tega, ker si teoretično lahko stranka zmišljuje kar nekaj. To stane.

Lahko naročiš tak avto pod točno določenimi pogoji, kjer se bodo tvoje želje ovrednotile. Dobršen del dodatne opreme gre skozi splošno ponudbo (imamo tudi minimalno zahtevano dodatno opremo), del opreme je pa po posebni tarifi.

Vse info dobiš na sedežu družbe.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Da malce obudim temo.

Kakšno je sedaj stanje za primete, ko nekdo noče dat 30% pologa? So že znane cene za takšne primere?

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Brez varščine ni najema v obliki "kreativni najem". Za take primere posredujemo le pri nabavi vozila, leasing, finančni (z dodatnimi storitvami) ali polni operativni pa potem ponudi katera od partnerskih leasing družb, seveda pod drugačnimi pogoji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
So pogoji za polni operativni znani, se lahko napiše kak primer, ali je to javno, oz. "odvisno od primera" ?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Polni operativc je odvisn od posameznika, odvisno kaj vse želis imeti notri ( servisi redni, servisi taveliki, letne gume, zimske gume...) letna kilometrina,zavarovanje....

ALD vem da ima to storitev zelo dodelano.

ockob

Zelenc'
2. dec 2009
1
0
1
Kaj pa moje razmišljanje:

1.
XY d.o.o. se v tujini pri trgovcu/dobavitelju/proizvajalcu domeni za nakupno neto ceno, brez vseh dajatev, kar kot firma lahko in seveda dajatve potem plača v Sloveniji....

torej domeni se za npr. BMW 5 z štartno ceno 40.000 eur, z vso dodatno opremo cena avta naraste na 50.000 Eur....
Sedaj pri računu/fakturi se pri ceni dodatne opreme "malo zmotijo " in računajo osnovno ceno + še kaki rabat.... in smo recimo na 35.000 EUR.....

In sedaj ko XY d.o.o. pride na davčno ulico 1 vloži papirje se seveda DDV+DMV (ekološke takse pa itak ni) obračiuna glede na ceno na računu 35.000 eur in ne od dejanskih 50.000 EUR ..... na tak način je ubistvu vse regularno, vsa potrdila od plačanih dajatev so, a le samih dajatev je manj ker je osnova za odmero davka nižja....

2.
isti primer kot zgoraj, le da:
primer: je ta novi avto pri dilerju v tujini rahlo poškodovan, se pravi nima prednjega odbijač,luči.... (dejansko je pa samo razstavljen), in tako je cena novega-poškodovanega avta na fakturi samo še 25.000 eur namesto 35.000 eur, tu v sloveniji sodni cenilec za 80eur izda potrdilo da je avto res toliko vreden in davčna osnova je še nižja..... seveda s5 so vse dajatve regularno plačane le v veliko manjših zneskih kot bi to moralo biti in na tak način lahko XY d.o.o. pri novem avtu "privarčuje" tudi 10.000 eurov.... seveda avto ni nič kajti deli se prišraufajo nazaj gor in to je to. avto je nov....

3.
XY d.o.o. avto uvozi iz ZDA bodisi karamboliran ali v celi izvedbi, tu je davčna kontrola še manjša in skoraj nemogoča.... in če XY d.o.o. posel oblada se mu obeta tudi do 50% zaslužek.... kar seveda firme obladajo.

......razmišljam na nek način prav ali ne?

LP

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Zdravo,

kar zadeva davkarijo in njihove preglede se prav gotov ne motiš - kdor želi lahko muti kar hoče. Vendar je vedno možno priti na sled tem ki izigravajo pravila igre.

Naši nakupi vozil se v celoti opravijo preko elektronskega poslovanja, dokumentaciji je vedno priložen celoten spisek opreme.

če si s tem želel pojasniti naš model si pa ustrelil mimo. Kar mi naredimo je izbor vozila, katerega nabavna vrednost in kombinacija dodatnih storitev omogočajo da imamo po treh letih ko vozilo prodamo še vedno nek sprejemljiv zaslužek.

Z novim DMV ki je malo skregan z vsem skupaj pa pripravljamo cel kup novih storitev, kar bo vidno na naši strani v cca 14 dneh. Vabljeni.