Citat:
Uporabnik BojanP pravi:
Mazda 3 Sport Skyactiv G100 1.5 101KM povprečna poraba 6,20l/100 km - spritmonitor
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
če se voziš 140 km/h je okoli 8l, ampak tu bo podobna zgodba pri turbo mlinčkih
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Ja liter in pol do dva manj podobna... ampak na alterju napredka ni.
Citat:
če se voziš 140 km/h je okoli 8l, ampak tu bo podobna zgodba pri turbo mlinčkih.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Smer gorenjska ali Ljubljana. Zna biti liter razlike na tisti relaciji.
Kolk je ze cizy lepil slike tsi dsg z obrati in porabo.?
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Mlin na vodo Toyoti.
Nekomplicirani hibridi z manj deli, ki lahko crknejo. Če ga ni, ne more ckrniti (sklopka, vztrajnik, alternator, turbina, injektorji, ...).
"Komplicirani" hibridi pa bodo stroškovno fajn usekali lastnika po žepu. P508 rxh - dizel hibrid je lahko vzorčni primer.
Že res, samo kaj je večina novih hibridov in hibridov v prihodu kompliciranih. Zelo popularni so dvosklopčni menjalniki, to prakticira VAG grupa, Hyundai. Potem imamo pa še en fenomen, novinarji to kompliciranost hvalijo kot čisto zlato. V zadnjih dneh sem bral en test, mislim da os Avtomagazina, kjer hvalijo performanse novega Hyundai-ja Iqonica v primerjavi s Priusom.
Ja, ta primerjava Iqonica s Priusom je tudi nekaj "boljšega". Mislim, da je bilo na siolu. Nevedni novinarji so falili point hibridov. Ni vse v porabi...
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kje si pa te cifre našel? Rapid je imel 5,9 na normnem.Citat:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Tako in prav lepo se večino časa tudi vozi pri skorajda dizelskih obratih, drugače v Slo itak zgubiš izpit.
V tistih obratih so pa tudi lepo varčni. Jaz sem 328i čisto normalno vozil tudi s 6l, s 320d bi takrat mel okoli 5-5,2. Tiguan 1.4 TSi je tudi zadnja stvar, ki bi jo grajal poraba, pa je 2008 letnik.
Jah, ne vem, malo sem gledal koliko je imel recimo Avto Magazin testno porabo pri TSi mlinčkih 1,2 in 1,4 in so cifre kar 7-7,1-7,5- celo 8,8 (Rapid 1,2 TSI). Meni to ni ravno ekonomično, očitno pa tudi izpuhi niso ravno majhni.
http://www.avto-magazin.si/avt...egance/podatki/
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Logično aneCitat:
Uporabnik AndY1 pravi:
To imajo standardizirano pot, po kateri peljejo vozilo, da se da primerjati porabo med vozili pod kolikor se da enakimi pogoji.
Jaz sem vprašal nekaj drugega. Kakšen je, ne kaj je to.
Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kje si pa te cifre našel? Rapid je imel 5,9 na normnem.Citat:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Tako in prav lepo se večino časa tudi vozi pri skorajda dizelskih obratih, drugače v Slo itak zgubiš izpit.
V tistih obratih so pa tudi lepo varčni. Jaz sem 328i čisto normalno vozil tudi s 6l, s 320d bi takrat mel okoli 5-5,2. Tiguan 1.4 TSi je tudi zadnja stvar, ki bi jo grajal poraba, pa je 2008 letnik.
Jah, ne vem, malo sem gledal koliko je imel recimo Avto Magazin testno porabo pri TSi mlinčkih 1,2 in 1,4 in so cifre kar 7-7,1-7,5- celo 8,8 (Rapid 1,2 TSI). Meni to ni ravno ekonomično, očitno pa tudi izpuhi niso ravno majhni.
http://www.avto-magazin.si/avt...egance/podatki/
Pa saj to govorim že ves čas: ti avti LAHKo porabijo tudi malo, ko pa se ga malo stisne, gre pa poraba (in izpusti) v višave. Pozor tudi na zadnji stavek "toda takrat je turbopuhalo zgolj redko prijelo za delo".
Zakaj bi potem imel turbo avto, če turbina ne bi imela kaj početi?
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Ja liter in pol do dva manj podobna... ampak na alterju napredka ni.
1.2 TCe 120, AC na ravnici pri pocivaliscu Povodje - 136 km/h, tempomat - trenutna poraba - med 7.5 in 8.2?
Bom tole malo pokomentiral.Citat:
Sicer pa, kakor jaz poznam primere: najprej se zaradi nižje cene in propagande o neverjetno nizki porabi goriva kupi kakega downsizing bencinarja, ko po par tankih sledi soočenje z resnico, se začne pa vožnja v stilu telet iz te teme: