Kondomi me nea ubogajo

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Ksz

Moja teta je uporabljala diafragmo in proti koncu druge nosečnosti so jo morali šivat, ker se ji je maternični vrat začel odpirat, ko je dete začelo pritiskat nanj. Lahko da je šlo za kak drug vzrok (ona je sicer rekla, da je kriva diafragma), ampak mene ta oblika zaščite čisto nič ne mika.

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Če pomisliš, kaj vse morjo ženske narest in pojest od tablet do diafragme, da lahk ti z pol mlahavim une 2 min nabijaš...pol se že počas vprašaš al pa ne jamraš skoz....
tongue-1.gif

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Ksz

Moja teta je uporabljala diafragmo in proti koncu druge nosečnosti so jo morali šivat, ker se ji je maternični vrat začel odpirat, ko je dete začelo pritiskat nanj. Lahko da je šlo za kak drug vzrok (ona je sicer rekla, da je kriva diafragma), ampak mene ta oblika zaščite čisto nič ne mika.

hysterical-1.gif

Tvoja teta je verjetno imela v mislih eno drugo diafragmo. http://sl.wikipedia.org/wiki/Prepona

Nazadnje urejeno:

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Rekla je kot kontracepcijo. Sicer je to bilo res že precej let nazaj, ampak jaz zaenkrat vseeno nimam želje po tem, čeprav znanost napreduje.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
No, slišala si, da v tujini pri ženski, ki še ni rodila, ni ovira, garantirano pa ni. Kakorkoli, pri nas je ne da, zgleda da nobedn ginekolog v Slo nima pojma
smirk-1.gif
. Poleg tega (ok to je blo 3 ali 4 leta nazaj) diafragme sploh ne dobiš v Slo, ampak je najbližje menda Avstrija, plačati jo moraš sam, zavarovalnica pa kasneje vrne stroške (poudarjam, da je bilo tko meni rečeno 3 ali 4 leta nazaj).

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
No, slišala si, da v tujini pri ženski, ki še ni rodila, ni ovira, garantirano pa ni. Kakorkoli, pri nas je ne da, zgleda da nobedn ginekolog v Slo nima pojma
smirk-1.gif
. Poleg tega (ok to je blo 3 ali 4 leta nazaj) diafragme sploh ne dobiš v Slo, ampak je najbližje menda Avstrija, plačati jo moraš sam, zavarovalnica pa kasneje vrne stroške (poudarjam, da je bilo tko meni rečeno 3 ali 4 leta nazaj).

Daj si prosim še 1x preberi moj post. Da v tujini ni ovira je bilo rečeno za maternične vložke ala Mirena, nikoli za diafragmo.
bonk.gif
Diafragmo dajo še devicam.
Pri nas se jo dobi, če jo hočeš, ampak ne vrne zavarovalnica stroškov jo moraš kar sam plačat.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Ok, tvoja teta je pač uporabljala diafragmo za kontracepcijo, ampak od nje sigurno ni mogla imet problemov med nosečnostjo. Diafragma je plastična opna, ki se jo vzame ven po odnosu. Med nosečnostjo ženska zgubi menstruacijo in ni potrebe po kontracepciji, zato verjetno te diafragme ni uporabljala. Kapiraš?

Med nosečnostjo se pa diafragma oz. drugače tudi imenovana trebušna prepona - dvigne. Če se to ne zgodi je seveda lahko prišlo do tega, da je otrok ležal zelo nizko in je imela zaradi tega probleme. Če se ne motim rečejo tudi mišicam medeničnega dna včasih diafragma. Zdaj pa najboljše, da razčistiš s teto zakaj je res imela probleme preden prišeš tukaj neumnosti, ker se bojim da glede na starostno skupino, ki tukaj piše in bere bi znal kdo to še zelo narobe razumeti.

Ko boš prišla do OŠ in biologije ti bo mogoče vse to bolj jasno.
priden.gif

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
hihihihi, si pa res eno dete navajeno ukazovat, a ne? Pa če ni čisto po tvoje zacepetaš z nogicami, tako kot en razvajen 3. leta star otročiček.
wink-1.gif

Cheer up!
smile-1.gif
oz. Grow up!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Malo sem posurfal, pa nisem nikjer videl, da bi se odsvetovalo ženskam, ki še niso bile noseče. Odsvetujejo tistim, ki imajo probleme z vnetji, ali težave z rodili, ipd...

Sem pa tole našel, pa mi ni všeč:
Citat:
Ali lahko zanosim?

Ob uporabi diafragme v enem letu zanosi od 100 žensk približno od 2 do 15 posameznic.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja, drži..sem se tudi jaz pozanimala in je bil odgovor, da je to po presoji vsakega posameznega ginekologa....da jih pa veliko ne da, čeprav ni uradno odsvetovana pred porodom.

Samo itak se mi ne bi dalo to non-stop sabo vlačit... če pa nimaš pa tudi kakšne nepredvidene akcije odpadejo
confused-1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja, ko sem bla v fazi, ko bi bila nosečnost nekaj hudega, sem ful paničarila. Ne poznam niti enega pametnega razloga, zakaj bi takrat zaupala tipu, da se bo umaknil pravi čas
confused-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
ne ni mus,..kje pa to piše?
confused-1.gif

Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Samo itak se mi ne bi dalo to non-stop sabo vlačit... če pa nimaš pa tudi kakšne nepredvidene akcije odpadejo
confused-1.gif

Če odpadejo nepredvidene akcije, ker ne bi bilo diafragme (ki se ti je ne bi dalo non stop vlačit), sem omenil da so tu še kondomi, za katere pa itak mora tip skrbeti, pa jih non stop s sabo vlačit (če je pač tak običaj med dvema v vezi).

Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
neka huda jebaæa sta mi vidva, da morata non-stop vlačit s seboj zaščitna sredstva
aplauz.gif

Moja ma tabletke.
zabava.gif
.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Dej moderator vincenc vse te poste v katerih pišejo o nekih diafragmah in nevem kakšnih fragmah še, skenslaj!
Avtor teme ne sprašuje kako fiksirat diafragmo, kako zobat tabletke itd... ampak kako fiksirati olagumo, ker mu je prevelika in zato dol pada.
Torej jaz sem dal rešitev, pa si kenslal, zato avtorju teme predlagam še eno rešitev. Pravzaprav dopolnjujem že napisano rešitev: @Batate, mali prst od najmanjše kirurške rokavice odreži, natakni na zverino in gumo fiksiraj z štrumpateljnom!
Poročaj, če deluje!