Kolosej prodan Boscarolu

mistique

Guru
16. jun 2009
15.292
2.826
113
Emona / Carnium
Jaz sploh ne poznam primera. Zato sem se počutil enakega med drugačnimi.
Vidim pa flame war, ki bi se lahko prenehal točno tam, kjer si omenil. Največje zbližanje mnenj je bilo, ko je Apollo8 rekel, da ne mara Ivota :evil:

Pa na splošno so debate o tem, kakšen je kdo lastnik in razmere v podjetju nekaj, zaradi česar sem prenehal hoditi na malice s sodelavci. Jaz sem običajno potrkal na vrata pisarne, kjer piše "direktor(ica)/lastnik", ko sem imel problem in za vrati so različni ljudje...včasih je bilo zame ok, da sem to naredil, drugič spet ne, ampak se mi zdi to edino pravilno.

Ko nekdo reče, bolje išta nego ništa, je treba preveriti kaj sta ti dve količini v resnici. Ne vem točno kdo v temi je na ta način utemeljeval...Podarjenemu konju je vedno treba pogledati v zobe.

• Všeč mi je
Reactions: Apollo8 in mosseero

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.081
12.502
113
kod Džej-Zija
No, to.

P.s. Kolega je dolga leta hodil iz Gorenjske v Ajdovščino vsak dan delat k Pipistrelu. Ni se pritoževal nad razmerami, očitno se mu je splačalo. Več pa ne vem.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.081
12.502
113
kod Džej-Zija
To je pa drugi konec kapitalističnega spektra. Tale pezde bi se najraje vrnil v čase predindustrijske revolucije in pred delavskimi pravicami. In to s firmo, ki je ni sam naredil, ampak legalno ukradel. Fascinira me le dejstvo, da je pri tem govnu od človeka sploh še kdo pripravljen delat.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.292
2.826
113
Emona / Carnium
No, to.

P.s. Kolega je dolga leta hodil iz Gorenjske v Ajdovščino vsak dan delat k Pipistrelu. Ni se pritoževal nad razmerami, očitno se mu je splačalo. Več pa ne vem.
Verjamem. To (tako kot ni čistilk ali pa ful so slabe razmere) so vseeno subjektivni pogledi in marsikdo počne stvari za katere misli, da se splačajo ali pa da drugače ne gre (in velikokrat tudi zares ne gre) in reče, da je super.

Sem imel sodelavce, ki niso porajtali, da obstajajo boljše rešitve, kot da se, na primer iz MB vsak dan vozijo v LJ in nazaj. Ti fantje so dodatno poskušali zaslužiti s prevozi.org in so pogosto kakšno uro, dve "počakali v LJ", da lahko odpeljejo tistega, ki so ga pripeljali...vse ok, ampak so se pritoževali nad plačo, regresom, pogoji...karkoli že.

No, ja...nuff said.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.252
10.323
113
MB
Ok, da ne bomo samo jamrali.
Povej kakšno priložnost je imel Boscarol več, kot katerikoli Wajdowc tistega letnika. Je imel bogatega očeta? Se je prilizoval politikom, da so ga porinili naprej? Mu je padlo zlato jabolko na glavo?
Verjamem pa, da je imel nekaj sreče pri tem.
Zanimivo je da kljub temu da nihce uspesen nima problema priznati da je sreca bila prisotna ne v tujini ne pri nas, je pa samo pri nas to tretirano kot negativno.

al pa recimo bil zadnjic na enem startup meetu, pa seveda tujec z najvecjim navdusenjem pove da mu je v startu pomagala druzina, celo babica.
Da to rece kak uspesen slovenec je drugi dan na tnalu.

skratka pri nas je kultura taka da smo pac pripravljeni naredit vse, samo da ne bi blo treba kaj naredit pa it ven iz cone udobja.
Zato pa tud edino kar cveti je javni sektor.

sad

Guru
24. avg 2007
22.498
11.277
113
KSZ
Samo to
občina ni dobila 25 mil. ampak občina je dobila 25 milj. za točno določene zadeva, kar je malce drugače. Nekaj so jih že porabili, nekaj jih pa verjetno še bojo.
Preden bo še en pizdun/lažnivec (kot je že nekje zgoraj to en naredil) ponovil, da si je Pipistrel z donacijo postavil muzej.
Evo, prava svinja je ta Pipistrel, ki je namenil 20 mio eur za zdravstvo, 1 mio eur za ozelenitev in 4 mio eur za muzej letalstva.
Svinja res, je namenil zdravstvu, namesto da bi zadeva enostavno poniknila v politikanstvu in proračunu občine. Nategovalec svetovnega merila.
Aja, pa itak bi lahko doniral vsaj 200 milj. Če že ne 299 milj. Svojat izkoriščevalska.

Največ, 20 milijonov evrov, bo šlo za gradnjo novega zdravstvenega objekta, z vso potrebno infrastrukturo. Ajdovščina bo tako dobila nov sodoben zdravstveni dom, tudi z možnostjo helikopterskih parkirišč. Na novi točki bodo združene vse zdravstvene enote, od nujne pomoči, lekarne, ambulant. Ajdovščina bo s temi sredstvi dobila tudi lasten helikopter za nujne primere, tudi za potrebe gašenja in reševanja Prostor se bo našel tudi za večnamenski centra za reševalno službo, vključno z bazenom z vodo za gašenje. Po prvih načrtih naj bi bil projekt zgrajen v dveh do treh letih.

Drugi del donacije bo šel za gradnjo sodobnega muzeja letalstva, saj je naše območje pomembno v svetovnem merilu in zato bo domača kulturna dediščina na področju letalstva dobila prostor, kot si ga zasluži. Muzej z vso sodobno infrastrukturo bo namenjen turizmu in bo z vsemi spremljevalnimi dogodki zagotovo privabljal ljudi od blizu in od daleč.

Tretji del donacije, cca milijon evrov, pa bo šel ozelenitvi in hortikulturni ureditvi ajdovske občine. S tem bo Občina nadaljevala zagotavljanje zelenega in zdravju prijaznega življenskega okolja. Nadomestilo se bo tudi podrta drevesa in zelenice, ki so bile v zadnjih letih odstranjene zaradi novih gradenj.