Kako bo pa na hvar prišel?Velika večina toliko starejših oseb pri EVju potrebuje obvladati le parkiranje avta zraven domače polnilnice in priklopiti kabel v avto.
Logiko polnjenja jim pa itak en mlad nastavi.
Kako bo pa na hvar prišel?Velika večina toliko starejših oseb pri EVju potrebuje obvladati le parkiranje avta zraven domače polnilnice in priklopiti kabel v avto.
Ne gre na Hvar. Niti na slovensko morje...Kako bo pa na hvar prišel?![]()
Kje si ti Podgorico našel, v Albaniji je ziher boljšeCe dela polnilnica. Placilo pri prodajalcu ni zagotovilo da bo polnilnica delala.
Tudi na (dolocenih) petrolu lahko plačaš na blagajni .
Sem leta 23 hotel filat v Podgorici (ČG) na Petrolu. Klicem pred odhodom nas helpdesk za morebitna navodila, jih dobim. Ko pridem dol, pa na polnilnici rumen (od sonca ozgan) list papirja z napisom "ne radi ". Pa meni tajeat edina znana DC polnilnilnica v Podgorici...
Kaj sem hotel. Iskat in Iti na AC![]()
Res je, bil eno leto kasneje, sem vsaj 5x polnil na njihovih DC polnilnicah (1x tudi na Kosovu).Kje si ti Podgorico našel, v Albaniji je ziher boljše![]()
V bloku???Velika večina toliko starejših oseb pri EVju potrebuje obvladati le parkiranje avta zraven domače polnilnice in priklopiti kabel v avto.

A to name leti? Jbg, starejši občani pač drugače gledamo na te zadeve. Se opravičujem vsem mladincem.A pomen besede brainstorming razumeš?
Je bila druga beseda v tej temi.
Končno ena tema, kjer se ni že po parih odgovorih začelo s preseravanjam med ICE/EV, levi/desni, modri/zeleni in evo ti enega, ki že mora pametovati.
No, razen MrDaco, ki je seveda takoj skočil na EV.![]()
o kaki kvačkalici je govora? lahko kaj več (znamka, model, je zadovolna z njim, ji lepo teče al ma stroške itd)Mojih 5c.
Nadomeščanje avtomatike z fizičnimi dejvnostmi vodi še v hitrejšo izgubo psihomotoričnih sposobnosti.
Verjetno sem edini butelj na svetu, ki se rad nazaj vsede v ženino kvačkalico in se malo "izživi". Še sama me graja zakja njenim avtom divjam.
Se pan trinjam, da pri starejših lahko prav pridejo asistenčni sistemi, ko so zaviranje v sili in zaznavanje pešcev.
O Opel Astri 1.4t 150HP. Po 10 letih dobro opravlja svoje delo. Letos smo ji zamenjali ketnico, ker je po 130kkm začela malonrožljat, to je bil malo večji strošek, in displej na radiu. Tega sem zamenjal sam za nadomestnega iz Alija za dobrih 100 eur. Dokler bo delala bo pri hiši. Ko rikne ali začne delat promleme, pa se valda zamenja za EV. Upam samo, da je ta dan še daaaaaalec pred menoj .o kaki kvačkalici je govora? lahko kaj več (znamka, model, je zadovolna z njim, ji lepo teče al ma stroške itd)
Ekonomsko se ne izplača menjati, če pa ze menjava pa avtomatik in kabina s fizičnimi knofi (zasloni niso problem, dokler so funkcije na knofih).Ekonomsko ne. Če pa ima rad sebe in potnike ter si lahko brez težav privošči višje stroške, potem pa mislim, da tudi sam veš odgovor.
Vidim konkretno razliko pri enako starih gospeh in gospodih doma, ko je zdaj pri hiši avtomatik, s kamerami in senzorji za parkiranje ter opozarjanjem na mrtve kote. So še toliko fleksibilni, da so se navadili na te novosti, deloma tudi na večje ekrane.
To ni bilo mišljeno, da so tako odlični, ampak je nakazovalo na sposobnost vožnje današnjega povprečnega dvajsetletnika.sad
Walter Röhrl je pomoje bolj izjema kot pravilo, če praviš da 80 letniki vozijo bolje kot 20 letniki.

Delno se strinjam. Je pa tako, da kolikor fizične kapacitete upadajo, jih nadomestijo (no, vsaj pri večiniZa namen OPjevega vprašanja nekdanji rally vozniki niso bistveni. Z leti fizične kapacitete v povprečju vsej populaciji upadajo.
Po mojem je starejšim bolje dati v roke avto, ki jim omogoča manj matranja pri voznji in večjo suverenost v prometu, da bodo čim dlje lahko brez tezav mobilni in samostojni.