Kolikšna je omejitev

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Pozdravljeni!

Kolikšna je omejitev osebnega vozila z prikolico na avtoceti? Je res 80km/h?
Danes sem dobil po pošti kazen ker sem vozil 97km/h namesto 80km/h.

Citiram:"Voznik osebnega vozila registrskih oznak XXXXXX s priklopnikom je po avtocesti št. A1 izven naselja Lukovica, peljal mimo radarja SPEED CAMERA, tip AD), s hitrostjo 97km/h, kar je 17km/h več od dovoljene hitrosti za skupino vozil, ki jo je vozil, pri čemer je naprava samodojeno opravila meritev hitrosti skupine vozil."

Ali sem dobil kazen zaradi prikolice, ali je tam omejitev 80km/h?

Lep pozdrav,
Jeri

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Na AC Trojane - Ljubljana ni nikjer omejitev 80, razen pri cestninski Kompolje. Je pa v smeri proti Trojanam nekje na sredini med uvozom in izvozom na počivališče Lukovica, mislim, da zraven enega stebra nadvoza, stacionarni radar.

Po mojem si to dobil zaradi prikolice, posebej zaradi radi naslednjega citata
Citat:
kar je 17km/h več od dovoljene hitrosti za skupino vozil, ki jo je vozil

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Jeri pravi:
Pozdravljeni!

Kolikšna je omejitev osebnega vozila z prikolico na avtoceti? Je res 80km/h?

Citiram:"Voznik osebnega vozila registrskih oznak XXXXXX s priklopnikom je po avtocesti št. A1 izven naselja Lukovica, peljal mimo radarja SPEED CAMERA, tip AD), s hitrostjo 97km/h, kar je 17km/h več od dovoljene hitrosti za skupino vozil, ki jo je vozil, pri čemer je naprava samodojeno opravila meritev hitrosti skupine vozil."

Ali sem dobil kazen zaradi prikolice, ali je tam omejitev 80km/h?

Lep pozdrav,
Jeri

A taka tabla slučajno stoji tudi na razcepu Malence če se pride z dolenjske?

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Pa ne moreš se po avtocesti celo pot do celja (redno voziva v pocinkovalnico) peljat 80km/h
uf-1.gif
to je počasneje kot tovornjaki???
Ne morem verjet. Prvič sem do sedaj dobil tako kazen
rolleyes-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Jeri pravi:

Moja prikolica se pri 140 pelje zelo mirno in tudi prazna ne poskakuje
bonk.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ja žal bosta morala prodat prikolico in nabavit kaj drugega (kombi?!) ali pa vozit po predpisih - saj teb se verjeten res mudi ampak ko boš 1x videl kaj lahko naredi prikolica ne boš verjetno nikol več divjal s prikolico -
zadnjič me je prehitel po klancu navzdol proti Razdrtem od Kopra model z Avdijem in prikolico ob mojih 135 k/h je on šel vsaj 150km/h potem pa je pred omejitvijo-zožanjem moral zmanjšat brzino on pa je to naredil temeljito pa je zmanjšal še avto in prikolico (na koncu je bila skupna dolžina obeh enaka originalni dolžini audija) Ko sem mu šel pomagat, da je prišel iz avta je jokal zakaj se mi je pa to naredil in ko sem mu pojasnil, da zaradi prevelike hitrosti in da ga je vrglo izven cestišča ker mu je zaplesala prikolica je bil model nesramen do mene češ kaj boš pa ti vedel in da naj raje pogledam kakšna da je cesta in da on ni kriv ter da bo šel tožit dars.
Lp
r

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
He, he, klasika pri slovenskih objestnih šoferjih. Krivi so cestarji, oni nikoli. Tako se je eden zabil v mene na regionalki v ovinku, ki gre čez most. Seveda dež nalival on pa namesto 30 km/h 60 km/h ter na izredno ostrem ovinku na koncu mosta direkt vame. Vsi živi so bili krivi, cestna, zavarovalnica, ki ni sprejela krivde cestne in še kdo. On seveda ne, ker ma super avto in najnovejše gume. Potem se je šel še pravdat z vsemi in seveda izgubil. Ker je pač lažje kriviti vse povprek, kot pa pogledati lastnemu početju ter resnici v oči ...

Nazadnje urejeno:

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Kdo pa kej govori o hitrosti 140km/h? Kot si lahko videl sem sam vozil 97km/h, oče pa je rekel da je vozil med 110 in 120km/h.
Tudi prikolica, ki jo imava ima bremze in ni una navadna iz baumaxa.
Res se mi zdi premala omejitev 80km/h...
Drgač pa vem ja, kombi bi bil super rešitev, vendar zaenkrat bo moralo to zadostovati.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Sej če se redno voziš po tej trasi veš kje stoji radar pa se vsaj tam pelji tistih 80.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
tudi po celotni nemčiji, avstriji in hrvaški je s prikolico 80kmh. Je pa res, da tisti s kamp prikolicami itd. ponavadi vozijo več. ampak to je druga zgodba.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Jaz sem napisal 140 ker sem res enkrat na relaciji Postojna Ljubljana vozil toliko in še nekaj več, res da s prazno, ampak vseeno.
Če bi me takrat dobili Puhloglavci bi najebalše bolj kot ti.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Odvisno, kolk je naložena prikolca. Smo tud 120 vozil z njo na morje. pa z navadno tovorno prikolco isto. 120-140. Razen, če ni na prikolci kak pesek al pa kej tazga, kar se lahko izmuzne gurtnam in odleti na cesto...

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
A... se opravičujem, sem narobe razumel
smile-1.gif
Torej... od sedaj naprej se vozim 80km/h po avtocesti. Na prikolco zadaj bom dal pa tablo z opravicilom za tovornjake, ker me morajo prehitevat :p

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz sem šel tudi proti morju z tovorno prikolico vendar sem prej za vsak slučaj preveril CPP. Pisalo je max.80km/h in tega sem se več ali manj držal. So me ostali avtoprikoličarji prehitevali, kot po tekočem traku, počutil sem se pa kot največja nevarnost in oviralec prometa.(vsaj njihovi pogledi in blendanja so mi tako govorili).
Vendar tako pač je, če nočeš plačevati kazni.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Jeri pravi:
A... se opravičujem, sem narobe razumel
smile-1.gif
Torej... od sedaj naprej se vozim 80km/h po avtocesti. Na prikolco zadaj bom dal pa tablo z opravicilom za tovornjake, ker me morajo prehitevat :p
zmaga.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Prvo kot prvo ne bluzi in dramatiziraj. Kot pises ti gre prebrati, da so te sleparji prehitevali kot formule v kar pa kar tezko verjamem. Kot drugo pa bi jaz prepovedal s tovorno prikolico komurkoli na AC. Folk nalozi na, po moznosti ne A testirano prikolico, gnoj, dile, pesek, skatle etc. in nemalokrat raztrosi zadevo po cesti, najebe pa nekdo, ki ni nic kriv. Ceste niso idealne, ampak tako pac je.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Z besedo avtoprikoličar se mislil "osebni avto z tovorno prikolico" in ne šleparja. Ja, tudi več kot 130km/h šibajo takile in imaš občutek, da si zelooo počasen.

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Prvo kot prvo ne bluzi in dramatiziraj. Kot pises ti gre prebrati, da so te sleparji prehitevali kot formule v kar pa kar tezko verjamem. Kot drugo pa bi jaz prepovedal s tovorno prikolico komurkoli na AC. Folk nalozi na, po moznosti ne A testirano prikolico, gnoj, dile, pesek, skatle etc. in nemalokrat raztrosi zadevo po cesti, najebe pa nekdo, ki ni nic kriv. Ceste niso idealne, ampak tako pac je.

Zakaj pa ne? Kolikor vem imajo tovornjaki 90 omejitev. Torej? Ok, glih kot formule te ne prehitevajo, samo glede na to koliko je tovornjakov verjetno kar narediš kolono ko te začnejo prehitevat en za drugim, zaradi 10km/h.

Glede tega da bi prepovedal tovorne prikolice.... a bejž no
rolleyes-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
A taka tabla slučajno stoji tudi na razcepu Malence če se pride z dolenjske?

Za konkreten primer ti nebi znal povedat, ampak po mojih izkušnjah je na vseh razcepih tabla za omejitev 80. Edino taki so izjema kot je Zadobrova iz smeri Malenc proti Šentjakobu, samo tisto je v bistvu napol razcep.