Koliko se nas vozi iz MB v LJ vsak dan v službo?

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
jaz se vozim z vlakom vsak dan 1 uro (x2) - v tem času se fino naspim. kadar pa grem z avtom mi je prava muka.. razni zastoji, moreš bit zbran, pa še dražje je..

pa še 8min sprehoda iz postaje je čist blagodejnih
wink-1.gif

2.5 let že to počnem... zagotovo pa tega ne mislim delat več kot 5 let skupaj...

Nazadnje urejeno:

M156

Pripravnik
10. avg 2009
79
0
6
ufff kaj šele potem tisti ki živijo v MS pa delajo recmo v KP????

jao jao, ma ni šans da bi se jst iz LJ vozu na šiht v MB vsak dan, nevem res a folku tok pomen SLUŽBA (ja tako se to sliši) da so pripravljeni toliko svojega življenja vložiti v to, za kaj pol sploh imaš denar (a za tiste čase ko boš65+?), nevem ne štekam, res ni boljšega kot je to da imaš šiht 2min hoje stran :D

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.973
113
pri taščici
Še vedno sem prepričan da v uri in pol ne prideš po omejitvi na relaciji LJ -MS.(obvoznica/obovznica)
Če pa vozite preko omejitve se pa da priti v slabi uri
wink-1.gif
. Samo kolikokrat vam bo uspelo in koliko vas bo taka vožnja stala je pa 2 ?

blaz_opc

Pripravnik
27. apr 2008
91
0
6
41
Obišči stran
tut jst mam vsako dnevno vožnjo samo v drugo smer Lj-Portorož(to je sam na šiht) pol pa itak še v italijo,ker delam kot voznik. Cca 600km na dan

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Men je že moja relacija odveč se za vozit, ne znam si predstavljat, da bi se morala vozit iz MB v LJ vsak dan in nazaj...tko, da vsaka čast takim, ki to počnejo dan za dnem (oz. so primorani to početi). Najprej gre preveč časa za vožnjo na dan, kot drugo pa je vsak dan toliko nesreč na cesti, da me je prov groza se vozit...

...me pa zanima z vidika delodajalca, kakšna je računica, če ima zaposlene iz vseh koncev Slovenije (pri nas je že tako)...koliko je res takih specifičnih strokovnjakov, da jih moramo "uvažat" iz recimo Murske sobote in imet z njimi visoke stroške prevoza...Oziroma drugače - ali je takšen zaposleni res nenadomestljiv s kom iz bližnje okolice..

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.308
824
113
tukaj ponavadi ne gre za neke strokovnjake, ampak za umetno zviševanje plače. plača osnova 800 pa dobiš zraven še 700 evrov potnih stroškov, pa nanese skupaj 1500 na mesec od tega 700 neobdavčenega za firmo. v resnici porabiš maks 300€ goriva, 400 pa ti "ostane". in če je 400€ vrednih se vsak dan vozit po tri ure v avtu, pač za nekoga je, za enga pa no go. sej če daš v ure, pride to skupaj npr. 20dni*3 ure = 60ur. 400€/60ur = 6,6€/uro. hmmm... mene ne bi glih s tako posatvko prepričal. potrebno je še štet tud obrabo avtomobila in gum, saj taki potem naredijo na leto vsaj 5x več kilometrov, kot jst, ki se vozim 20km v eno smer.

lp

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
tukaj ponavadi ne gre za neke strokovnjake, ampak za umetno zviševanje plače. plača osnova 800 pa dobiš zraven še 700 evrov potnih stroškov, pa nanese skupaj 1500 na mesec od tega 700 neobdavčenega za firmo. v resnici porabiš maks 300€ goriva, 400 pa ti "ostane". in če je 400€ vrednih se vsak dan vozit po tri ure v avtu, pač za nekoga je, za enga pa no go. sej če daš v ure, pride to skupaj npr. 20dni*3 ure = 60ur. 400€/60ur = 6,6€/uro. hmmm... mene ne bi glih s tako posatvko prepričal. potrebno je še štet tud obrabo avtomobila in gum, saj taki potem naredijo na leto vsaj 5x več kilometrov, kot jst, ki se vozim 20km v eno smer.

lp

morš tud računat, da se vozijo po 2-3je ljudje skupaj, tako da voznik še malo več dobi če skozi on vozi, druga dva pa za ceno relaksacije med vožnjo tja in nazaj dobita manj

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
to je prej izjema kot pravilo. malo opazuj avte v jutranji konici ki glisirajo proti lj. 3/4 jih je z enim voznikom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.973
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:

lp
tole je čisto nakladanje... če ti misliš da s tem profitiraš se preklemansko motiš, razen če se res 3, 4 vozite.

Če je kak delodajalec tako škrt do države (in bi rad mene dobro plačal neobdavčeno), sem pripravljen prebivališče prijavit v uzbekistanu pa se bom potem vozil v lj. Dokler ne bo imel delodajalec vse delavce na tem sisitemu ga bo tudi davčna najbrž pustila na miru.

Sicer pa sem se vozil iz LJ na šiht v trebnje, bled ... ko še ni bilo AC (pred desetletjem) in lahko samo rečem da mi to ne ustreza. Ob sedanjih kaznih pa sploh ne. enkrat letno naletiš na radar adijo tisti "dodatek ki ti ga delodajalec"
Pa itak polovična km ne pokrije stroškov solo prevoza na delo. pa računajte kakor hočete.
tongue-1.gif

Meni so na bled priznali "polno" kilometrino. Tisto se je pa že nekako splačalo (koliko je sedaj? okoli 36 centov/km, se pravi šiht na bledu cca 800 evrov kilometrine!) na mesec)

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:

lp

Kompliciraš.
Nekdo, ki ima denimo stalno prebivališče v M. Soboti si tam odpre S.P., živi pa v LJ v najeti sobi (recimo podobno kot študenti), dela pa v LJ. Davčna ne ve, da on biva v LJ.
In če dela v LJ se vsedeš na mestni bus, greš v službo. Na koncu meseca izstaviš račun in si večidel prisluženega denarja pišeš kot potne stroške, jasno MS-LJ.
Tisti, ki se vsak dan vozi denimo MS-LJ je
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
to policija..k ma delovno mesto v ljubljani, jebe se pr fuk sodelavki, prenočuje pa na imaginarnem anslivu nekje v okolici goričkega.
Jap to je v Policiji..

V vojski ni več?

Ni bil enkrat primer, ko je bil tip prijavljen nekje na obali in se kao vozil v LJ na šiht? S potnimi stroški pa je lepo odplačal kredit za stanovanje ob morju.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.477
449
83
Isto letalska enota - doma na Gorenjskem, pljunek od Avstrije, služba v Cerkljah na Dolenjskem. Potni stroški o-ho-ho, spali so pa zraven letališča.

Pa ni šlo toliko za izigravanje sistema, ampak vojska ni imela namestitvenih zmogljivosti po standardih kot jim pritičejo, zato jim uradno niso mogli ponuditi ničesar. Fantje so si potem zasilna bivališča uredili sami, v vojaških objektih.